Şimdi Ara

220V Ac ile Yaklaşık olarak 50 adet led çalıştırmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Proje ödevim olarak 220V Led devre yapmak istiyorum . Atatürk'ün imzasını Led ile yanacak sekilde yapmak istiyorum devre olarak neler kullanmam gerekir yardımcı olabilir misiniz? Basit bi şema da cizerseniz sevinirim o devreye.. Atatürk imzası şeklinde değilde ledlerin ve entegrelerin yeri vs olarak.. Şİmdiden yardımcı olan arkadaslara teşekkürler . (Led ışık fişe takınca çalışacak öyle yanıp sönme olmayacaktır arkadaşlar , ama anahtar veya buton tarzı bişey yerleştirebiliriz..)



  • eğer 220volt ile led'leri çalışıtırırsan tarihe geçersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaCanEsen -- 13 Nisan 2011; 22:51:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaCanEsen

    eğer 220volt ile led'leri çalışıtırırsan tarihe geçersin





    Fark ettiysen konu hakkında pek bilgim yok . Devre istedim illa 220 v olacak diye bişey yok ama şebeke gerilimi ile yapmak istediğimi söyledim sadece . Trafo vs ile de olabilir ama 220 - çevirici ne kadar gerekiyorsa o şekilde istiyorum yani.

    Tarihe geçmemede gerek yok . Projemi vereyim yeter.




  • Tamam o zaman sorunu cevaplayalım. Öncelikle 220 Volt 'u 12 volt gibi değerlere düşürüceksin. Bunun içinde trafo kullanıcaksın. Sonra o 12 volt'u dc'ye ceviriceksin. Ondan sonra yapıcağın devreyi bulucaksın. Atatürk imzası varmı bilmiyorum ama google'den araştır derim. Plakete aktaracaksın. Asit 'e atıcaksın. Plaketteki delikleri deliceksin. Malzemeleri yerleştirip lehimliyeceksin. Küçük ayrıntılar kalsada bu kadar. Fakat bu işten anlamıyorsan eğer Led tabela falan yapan yerler var git oraya led'den Atatürk imzasını yaparlar. Ama ne kadar tutar orası onu bilemem :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaCanEsen

    Tamam o zaman sorunu cevaplayalım. Öncelikle 220 Volt 'u 12 volt gibi değerlere düşürüceksin. Bunun içinde trafo kullanıcaksın. Sonra o 12 volt'u dc'ye ceviriceksin. Ondan sonra yapıcağın devreyi bulucaksın. Atatürk imzası varmı bilmiyorum ama google'den araştır derim. Plakete aktaracaksın. Asit 'e atıcaksın. Plaketteki delikleri deliceksin. Malzemeleri yerleştirip lehimliyeceksin. Küçük ayrıntılar kalsada bu kadar. Fakat bu işten anlamıyorsan eğer Led tabela falan yapan yerler var git oraya led'den Atatürk imzasını yaparlar. Ama ne kadar tutar orası onu bilemem :)



    12 volt u doğrultma devresini yapabilirim ancak sorum şu 50 tane led e baglayacagım için ışıkta azalma olur mu veya baskı devrede paralel bağlamam lazım sanırım ?




  • Ben sana söyle birşey öneriyim. Şerit ledler var metresi 7 - 8 lira arası değişiyor. Onunla atatürk imzasını yaparsın bi tahtanın üzerine falan. Çünkü kesip birleştirilebiliyor. Bi tanede 12 Volt DC adaptör alırsın olur biter. Eğer görünümü güzel olsun diyorsan plexi kutu yaptır içine koy.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaCanEsen -- 13 Nisan 2011; 22:38:27 >
  • Sorun alıp yapmak değil şimdi uğraşmadım diye bana laf edecekler proje ödevi olduğu için . Hiç bişey yapmazsam 0 alacam ondan dolayı diyordum olmazsa daha kolay ve basit bi öneriniz var mı acaba?
  • Eğer İstanbul'da yaşıyorsan Karaköy ve Kadıköy'de Led tabela yapan yerler var. Oralara gidip sorabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaCanEsen

    eğer 220volt ile led'leri çalışıtırırsan tarihe geçersin



    220 v. ile led çalıştıran olmuş, yalnız tarihe geçmişmi orasını bilmiyorum.
    Arkadaşım, öncelikle kaç voltluk led kullanacaksın onu söylersen 220 v. ile çalışan devreyi yapabiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaCanEsen

    Eğer İstanbul'da yaşıyorsan Karaköy ve Kadıköy'de Led tabela yapan yerler var. Oralara gidip sorabilirsin.



    İstanbulda yaşamıyorum . Yardımlarınız için sağolun tabelacı yolu göründü sanırım ..
  • ciddi bir matematik işlemi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boşyok

    220 voltta led yakmak için led voltajı x led adedi ledler üzerinde düşen voltajı verir örneğin led akımı 20 miliamper ve led voltajı 3 volt ise 50 adet led kullanacaksanız. 3 x 50 = 150 volt ledlerde düşen voltaj 220 - 150 = 70 volt seri bağlanacak direncin üzerinde düşen voltaj olacak bununda değeri 70 volt / 20 miliamper = 70volt / 0,02amper = 3500 ohm = 3,5 kiloohm olur. Güç formulu voltaj x akım = direnç üzerinde düşen gerilim x direnç içinden geçen akım = 70 x 0,02 = 1,4 watt. Fazlasıyla 3,5 kiloohm 5 watt direnç koyarsınız seri bağlı ledleride de buna seri bağlarsınız devreniz tamamdır. 220 voltuda uygun köprü diyotla doğrultup devreye verdiğinizde eğer ledleri ve/veya köprü diyotları yanlış bağlamadıysanız emeğinizin karşılığını alırsınız.
    Selamlar


    +1

    Gücü açıp kapamak içinde 220v faza bağlıycağınız anahtar işinizi görür.




  • hocam ben bi devre yapıcam 570 adet birbirine seri bağlı led var 206 tanesi turuncu led geri kalan364 taneside mavi led olacak bu devreyi direk 220 v ile çalıştırmak istiyorum fakat ledleri 3 erli gruplar halinde bir dirençle mi birbirine bağlamalıyım yoksa direk seri bağlayıp bütün ledlere ser şu veya bu kadar ohm taş direnç bağlayıp çalıştırmalıyım yardımcı olursanız sevinirim...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_71852774/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71852774

    19 ve 90 beyaz led devreleri var.
    paralel olarak ekde yapılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topcu197877 -- 7 Mart 2013; 1:21:40 >
  • ledler bir çeşit diyod olduğu için + alternans ve eksi alternansı ayrı ayrı kullanılabilir. prizde 220v oldugu için örneğin + alternansta tepe değeri 220v olt olacağından ledlere kaç v düşmesi isteniyorsa o voltaja bölerek kaç led seri olarak kullanılacağı hesaplanır. eksi alternans içinde aynı sayı da led bağlanarak 220v ledler trafosuz olarak çalışmış olur
  • 1 ledin çalışma gerilimi neyse 220'yi o gerilime bölün.
    örn: kırmızı ledlerde genelde 1.4 volttur. eğer adet yetmiyorsa
    örn 25 led 220 yaptı, o zaman 25 ledli 2 paralel grup yapın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.