Şimdi Ara

2023 YKS Serüvenim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
10
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar tekrardan, ne yazık ki kitapları aldığım yayınevi tüm kitapları (2 fizik, 2 kimya, 2 biyoloji, 1 matematik) basım hatalı yollamış. Tüm sayfalar düz A4'e 45 derece yamuk şekilde yapışmış yani sayfanın yarısı beyaz yarısı soru şimdi yeni sipariş ve iadeler ile uğraşacağım derken ne yazık ki pazartesi veya salı günü tam çalışmaya başlayacağım.

  • İlk defa

  • İşin zor valla 2021 de 1.8K ile kapatmış bu sene tahminim 1.4 ile kapatır 2023 de ise 1.2K ile kapatabilir. hamda ilk 300 filan yapsan kurtarır mı bilemiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 11 Ağustos 2022; 22:24:15 >
  • Farkındayım ancak elimden gelen tek şey bileğimi sonuna kadar çürütmek, ilerleyişimi yazdıkça büyük resim gözükmeye başlar hafiften...

  • 10 saatle başlayan bir mezun daha

  • Naptın?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • An itibariyle yeni kitaplarım geldi ve yarın sabah 6 da uyanıp ders çalışmaya başlayacağım planım hala 10 saat ders çalışmak. Kullanacağım kaynaklar ve kanallar şu şekilde:


    > işaretinden önce ki kaynak ilk çözeceğim kaynaktır.


    Türkçe: Gramatik > 345

    Matematik: Miray > 3D

    Geometri: Metin > 3D > Acil

    Fizik: Yayın Denizi Pro > 3D

    Kimya: Bilgi Sarmal > 3D

    Biyoloji: 3D > Biyotik? (Hangisini hangisinden sonra çözeceğine karar veremedim ama Biyotik daha zor gibi duruyor.)


    Kanallar:

    Türkçe: Rüştü Hoca

    Matematik: Konulara genel olarak hakimim o yüzden hızlı tekrar için Rehber Matematik sanırım, konu anlatım düşünmüyorum.

    Geometri: Kenan Kara

    Fizik: Umut Öncül

    Kimya: Benim Hocam

    Biyoloji: Selin Hoca


    İlave olarak FKB'nin hepsinden video ders defterim var hepsi Benim Hocam'ın. Vakit kaybetmemek adına mantıklı geldi, ekstra bir şey gördüğümde üstlerine yazarım.


    Bahsettiğim hepsi TYT için, yaklaşık 2.5-3 ay sonra AYT geçmeye başlayabilirim sanırım.

    Genel itibariyle bu kadar öneriniz varsa lütfen çekinmeyin, şimdiden teşekkürler





  • Knk önceden sınava girenler tyt için bu kadar kaynağa fazla diyebilir ki öyle bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Büyük cesaret knkm 0 dan itü bilgisayar hedeflemek mesela ben say50k hedefliyorum obsesyon yapıyorum 10.5 ayda yapamam diye xd

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • selammm2345 S kullanıcısına yanıt

    Öneri için teşekkürler ancak çift kaynak gayet ideal diye düşünüyorum oturması için sadece geometri 3 şu an ileride de uzun vadeli Orijinal/Acil TYT matematik kombosu yapabilirim.

  • hocam hedefiniz gerçekten aşırı yüksek gözüküyor açıkçası bunu yapabilme olasılığınız imkansıza yakın daha gerçekçi hedefler seçilebilirdi (bunu sizin için söylemiyorum genellikle böyle hedefler koyanlar için genel olarak söylüyorum çünkü hem üst tabaka hem alt tabaka buraları istediğinden dolayı ben imkansıza yakın olarak görüyorum) fakat tabi ki benim bu dediklerimi görmezden gelebiliyorsanız hiç bir olay mentalinizi düşürmüyorsa sağlam iradeniz varsa şansınız var elbet 0 çalışma alışkanlığıyla birden 10 saatlere çıkıp devam ettirebileceğinizi düşünüyorsanız bu iş olur fakat dediğim gibi gerçekten zor bir yol seçmişsiniz başarılar dilerim umarım başarırsınız

  • Forumdakiler cevap vereceklerdir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam herhangi bir dershane kurumuna gidiyor musunuz? Programınızı biraz daha detaylı anlatır mısınız dinlemek isterim.

  • 1. Gün


    Sadece ders çalıştığım gün boyunca günleri sayacağım yani tatil günleri olmayacak böylece sınava kadar net kaç gün çalıştığımı öğrenebilirim.


    An itibariyle ilk 10 saatlik günümü bitirdim bugün gerek ailemin izinli olması vesaire derken geç kalkıp geç başladım yani 10 saatlik programı yaklaşık 13 saat gibi bir sürede bitirdim.


    Bugün Paragraftan 30 dakikada 19 soru (kötü evet, ayrıca toprak yayınları) Türkçeden 57 soru, Matematikten 107, Kimyadan 102 olmak üzere toplam 285 soru çözdüm, sayıları şahsen beğenmedim matematiği seven biri olmama rağmen ve temel konulara hemen hemen aşina olmama rağmen.


    Kitaplar ve kanallar hakkında yorum yapacak olursam şu şekil

    Matematik: Rehber Matematik anlamadığım bir şekilde forumda aşağılanmış ben şahsen güncel oynatma listesinde ki soruları beğendim, hızlı tekrar yapmama faydalı oldu soru avcısı soruları.


    Kitapta ise Miray yayınları beklediğimden biraz daha kasıntı bir kaynak, kamp kitabı diye hafife alınmamalı ama sevdim 3D'den aşağı kalır yanı yok.


    Kimya: Görkem Şahin farkıyla konular iyi oturuyor bugün ilk üniteyi komple bitirdim, bilgi sarmal ve benim hocam ikilisi güzel gidiyor.


    Türkçe: Rüştü Hocanın anlatımından memnunum 2020-2021 için olay oynatma listesini tercih ettim, güncel kampı biraz daha konuya odaklı. Gramatik kitabına yorum yok kötü değil ama iyileri de var sorular sıkışık ve öğretici soruları zor sorularından daha zor olabiliyor.


    Hepsinin soru çözümleri gayet güzel, Türkçe konusunda eksik bende sanırım biraz daha yüklenirsem diğer derslerime de vurur büyük ihtimal özellikle paragraf...


    bu günlük bu kadar yarın 6 da görüşürüz.





  • Abilerim 2 tane sorum var. Yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum.

    1. 10.sınıf olarak problemler çalışmalı mıyım?(ilk 12 konum sağlam)

    2. Problem ve geometri çalışırsam haftada kaç saat ayırmalıyım?(Hedefim Mart ayına kadar tüm geometri ve tüm problem konularını bitirebilmek)

  • 2. Gün


    Bugün yaklaşık 10.5 saat civarı çalıştım üstüne güzelce ekleyerek, maksimum gaz devamm


    Bugün paragraftan 19 Geometriden 66 Fizikten 68 Biyolojiden 47 olmak üzere 200 soru çözdüm. Bugün biraz daha konu ağırlıklı gittim


    Kitap ve kanallar şu şekilde gidiyor:

    Geometri: Klasik Kenan Kara farkı devam ediyoruz, hocamın tavsiye ettiği kaynakları kullanıyorum 345 hariç onun yerine Acil var elimde kaynak sıramı konunu başına yazmıştım, kaynaklar uyumlu.


    Biyoloji: Benim Hocam video defteri, Selin Hoca konu anlatımı güzel ikili bugün ufak bir hediye geldi Paraf biyoloji o yüzden Paraf > 3D > Biyotik şeklinde ilerleyeceğim, biyotik cidden bilgi istiyor.


    Fizik: Sabaha fizikle başladım, Umut Öncülün 2021-2022 için yaptığı oynatma listesini kullanıyorum orada daha canlı çünkü. Yayın denizi soruları hoşuma gitti.


    bu günlük bu kadar yarın görüşmek üzere..





  • 3. Gün


    Bugünde 10 saat çalıştım şu anlık temponun gidişatından memnunum, yorgunluk vs. bir şey hissetmiyorum.


    Bugün paragraftan yine 19 soru çözdüm :D Matematikten 89 soru, Kimyadan 82 ve Türkçeden 57 soru çözdüm toplam 247 soru olmak üzere.


    Miray sanırım cidden hoşuma gitti, bazı sorulara o kadar değişik yaklaşıyor ki Selim hocanın kolay dediği sorulardan bile bir kaç fotoğraf çektim.


    Kimya sarıyor, Görkem hocanın anlatışı cidden farklı oluyor videolar fazla olduğu için Kimya biraz uzun sürebilir bitmesi ama kesinlikle değer.


    Dil bilgisinden bugün sadece soru çözdüm bugün matematik ve kimyaya vakit ayırdım bugün, gramatik fena değil hala götürüyor.


    bu günlük bu kadar yarın basmaya devam...

  • 4. Gün


    Dün misafirlik, ziyaret derken az çalıştım onu da çalışmadan saymadım.


    Bugün paragraftan 22 soru çözdüm Geometriden 78 Fizikten 73 ve Biyolojiden 59 tane olmak üzere toplam 232 soru çözdüm, tempom gayet yerinde yorgunluk vesaire hiç bir şey yok hevesi olunca yapıyor insan.


    3D 2023 Geometri soruları güzel, çözümleri de bir kaç gün önce yüklenmiş Kenan hocanın farkıyla zaten çok ayarında bir kitap.


    3D Fizik ve Biyoloji sağlam anlatımları güzel özellikle biyoloji çok iyi gidiyor, kaynaklardan ve video çözümlerden memnunum.

  • 5. Gün


    aynı tempo devamm sıkılma yok bugün yine geometri, fizik, biyoloji çalıştım sebebiyse matematik, türkçe ve kimya 3'lüsüne göre biraz daha geride kaldığımı düşünmemdi.


    Bugün paragraftan 21 soru çözdüm Geometriden 58 Fizikten 70 Biyolojiden 65 olmak üzere toplam 214 soru çözdüm


    Biyotik biyoloji aslında sandığımdan zor değilmiş, grafik sorularından dolayı ön yargıyla yaklaştım ama fena değil kolay soruları da var bilgilerini sorgulatan sorularda, video çözümü güzel.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.