Şimdi Ara

2023 Honda Civic (FE1) | M Acoustic + Cadence | Rezalet Ses Kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2023 Civic Executive Plus aracımdaki stok ses sistemini Cadence amfi ve 2 adet M Acoustic MKS165 component set ile değiştirdim. 4 tweeter ve 4 woofer dan oluşuyor öncesi ve sonrası. Bu işlem için 40bin civarı bir ücret abartı mı kaçmış? Ücretten ve fiyattan daha önemli bir konu ise ses kalitesi. Öncekine göre inanılmaz kötüleşti ses kalitesi. Müzik dinlemek yerine kulağıma tecavüz ediyorum neredeyse. Hiçbir frekans aralığı doygun gelmiyor kulağa. Amfisiz stok sistemden amfili düşük orta kalite bir sisteme geçince her şekilde bir kalite artışı beklentim vardı. Subwoofer almadım ancak yine de basların bu kadar kuru, tizlerin de bu kadar gürültülü bozuk olması ciddi anlamda rahatsız ediyor. Yaptırdığım yere tekrar gideceğim ancak buradan da tavsiye almak istedim. Sorun ne olabilir, nasıl çözülebilir?


    Ek olarak HiFi düşüncem var Focal'in giriş seviyesi ürünleri sizce tatmin edici olur mu? Günlük hayatımda Bang & Olufsen hoparlör ve kulaklık kullanıyorum yani beklentim ortanın bir tık üzerinde diyebilirim.








  • umit.evleksiz kullanıcısına yanıt
    ana ünite nedir? amfi tam modeli nedir? ana ünitenin rca çıkışı mevcut mu, dönüştürücü mü kullanılmış, kaç çift rca kablosu çekilmiş. ses işlemcisi konulabilir araya. componentler durabilir, fena değiller çünkü. ses işlemcisi, 5 kanal amfi yapılıp, 25cm subwoofer konulsa iyi olur. araç sedan 20cm sub az gelebilir.

    ana ünite ve amfi doğru frekansı göndermedikçe en iyi kolonuda koysan boş. focalin giriş seviyeside olsa doğru frekansları gönderdikten sonra senin elindeki kolonlarda çalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 26 Kasım 2023; 23:55:18 >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

    - Ana ünite derken kastedilen şeyin ne olduğunu bilmiyorum inanin. Internetten arastirdim cevap vermek için. Bir değişiklik yapılmadı, normal Honda multimedya ana ünitesi olmasi lazim. Degisiklik yapildiginde CarPlay Honda HFT vs nasil etkileniyor emin degilim. Mumkunse orijinal kalmasini isterim yani.

    - Amfi Cadence Q5.80 5000W olarak geçiyor.

    - RCA çıkışını da şu an internetten araştırıyorum.

    - Componentlerin yeterliliğini sorgulama içerisindeyim bütçeyi 100k ya çıkarıp Focal e geçme fikrine nasıl bakarsınız siz?

    - Subwoofer lı ve subwoofer sız denedim. Subwoofer sadece yalandan sanal bas veriyor ve tiz/mid yine de patlıyor gibi hissettirdi ve açıkçası bagajda o kadar çok yer kaplamasını istemiyorum.

    - MSK165 ler rms 125W peak 250W veriyor bu biraz fazla geldi bana.




    https://i.ibb.co/RPqfCpF/IMG-2212.jpg


    https://i.ibb.co/z6Lgb1S/IMG-2196.jpg


    https://i.ibb.co/2jR35HH/IMG-2197.jpg


    https://i.ibb.co/XSnQZN9/IMG-2200.jpg







  • umit.evleksiz kullanıcısına yanıt
    o kadar bütçeniz varsa subigarage a gidin. önce referans araçta dinleti yapılıp istediğinizin ne olduğuna karar verin. aktif sistem yapılsın önerim. hiç uğraşmayın buralarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 27 Kasım 2023; 7:55:15 >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

    Ödemeyi zaten yaptım o yüzden SubiGarage a gidersem 2 kez işçilik ücreti ödemek zorunda kalacağım ve MKS ler de elimde kalmış olacak maalesef.

  • umit.evleksiz kullanıcısına yanıt
    focale geçince elinizdeki ürünleri almayı kabul ediyorlar mı?
    videoyu izledim. tizler rahatsız edici. 40bin tl lik sistemin öyle olmaması gerekir. biyerde yanlışlık var. ya dönüştürücü ya montaj. elinizdeki sistem adam olur. araya ses işlemcisi konularak. birde doğru montaj ve ayar yapabilecek birine ihtiyacınız var. dediğim gibi sadece hoparlör ile olacak iş değil sizinki. doğru ustaya dek gelememişsiniz.
  • Onu henüz konuşmadım. En kötü Letgo dan vs halletmeye çalışacağım.


    SubiGarage ile görüştüm, aracı incelediler. Bottleneck amfi ve kablolar gibi duruyor. Başlangıçta sadece işlemcili 8 kanallı bir amfi taktıracağım. Duruma göre hoparlörleri de değiştirebilirim maddi duruma bağlı olarak.

  • umit.evleksiz kullanıcısına yanıt
    iyi yapmışsınız, baştan kaliteli ustaya gitmek lazım. hayırlısı olsun, umarım sonuç iyi olur.
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

    Maalesef, çok pahalı bir tecrübe olmuş oldu bana.

  • Geçmiş olsun. O paraya suibgarage kesinlikle tercih edilebilirdi. Onun dışında bireysel dspli bir sistemde toplanabilirdi. Bence amfi tırt ve ayarları düzgün yapamışlar. O amfiden ses almak için gainleri fazla açmış gibiler. 2 çift komponent taktıysanız var biri 125w rms ise hayatta yetmez o amfi. 4x125-150 rms piyasa da çok çeşit amfi var. Akşam müsait olursam benim araçtan bi video atarım bundan daha iyi sanırım şuan ve aman aman hiçbir şey yok.
  • Aynen dediğiniz gibi, kulağıma göre ayar yapılacak ve düzeltilecekti güya. Sadece gain i azalttılar ve tweeter ların crossover ları ile oynandı o kadar. Ses kalitesi ve ambiyans hissi rezil durumda hala. Sadece max db düşük o yüzden cızırtı vs daha az belirgin. Bu halinden de memnun değilim ancak iddiaya göre Hondadan alınabilecek max kaliteyi alıyormuşum ve herkesin kaliteli ses anlayışı farklıymış xD





  • Whatsapp üzerinden çektim videoları telefon bt den bağlı olduğu için.

    Önde 1 çift vibe slick 5c komponent var, bagajda jbl gt5 subwoofer. Soundmax 4x80 rms amfi ve soundmax sx600.1d mono amfi bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matthew Murdock -- 28 Kasım 2023; 23:24:33 >
  • Matthew Murdock kullanıcısına yanıt

    iPhone ise telefon bagliyken video cekmek mumkun. Foto modunaa alip denklansore basili tutunca video kaydi basliyor, saga surukleyince de basili tutma zorunlulu ortadan kalkiyor. Videoya kilitleniyor.


    Evet ses daha iyi geliyor benim sistemime gore.




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subigarage -- 18 Mart 2024; 23:33:58 >
  • umit.evleksiz kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subigarage -- 18 Mart 2024; 23:33:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subigarage

    Özkan abi hoşgeldin. eline sağlık. seni bilen biliyor abi. hayırlı işler dilerim.
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

    Hoş bulduk. Araca kasaplar tecavüz etmiş ama yanmadan kurtardık. Kapıları açmadık ama muhtemelen MDF kasnaklar ve akıllı vidalar vardır.

  • Subigarage S kullanıcısına yanıt
    aynen vardır abi, yazık etmişler arabaya. 4 ay önce, bu konunun başında ben doğru adresi yazmışım zaten arkadaşa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.