Şimdi Ara

2022 YKS/ Bir Sözelcinin Günlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Burayı ,günün sonunda, ders çalıştığım konuları yazarak güncel tutmayı planlıyorum. Tavsiyeler, yorumlar yazılabilir. Fakat konudan sapmadan buranın bir günlük olduğunu unutmayalım.

    Fen lisesine giden, 9. ve 10. sınıfı iyi geçiren, 11. sınıfta sayısal konularına çalıştıracak bir motivasyon kaynağı bulamayan ( meslek seçimi) sonrasındaki uzun düşünmelerin sonucunda gastronomi bölümünde mutlu olacağını öngören ve sözele geçen kişiyim.

    Ayt konularının başındayım ve nettim şu an 57 civarında geliyor. Edebiyattan 13 net civarı yapıyorum. Önceliğim edebiyat konularında ilerlemektir.
    Tyt’de ise 68-69 civarı yapıyorum. Önceliğim matematik,fizik ve biyolojideki eksik konuları bitirmektir.

    Şen ve esen kalınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canorducan52@gmail.com -- 4 Ağustos 2021; 18:24:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Benim de hedef baü gastronomi bu sene olur umarım, size de seneye başarılar, bol bol süreniz var bence boş durmayın günlük mutlaka mutfağa da girin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılar kolay gelsin
    takipteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esit agirliktan yks 2021e hazirlandim verecegim tavsiyelere guveniyorum
    tarih icin kesinlikle ramazan yetgin dinlemelisin edb icin dinlemesen de yapabilirsin ama illa dinliycem dersen kadir gumus dinle rustu hoca dan uzak dur bildiklerini de unutursun cografyada da kesinlikle bayram meral bunlardan gitmeni oneririm umarim fayda saglarsin basarilar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 110yc -- 25 Temmuz 2021; 2:50:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de senin gibi fen lisesine giden biriydim. Diş hekimliğini bıraktım Boğaziçi Tarih'e hazırlanıyorum. Önerilerimi yazayım:


    -Edebiyat: Video izleyeceksen Kadir Gümüş en iyi ve ayrıntılısı. Konu bitince 1-2 test çöz daha çok aklında kalır. Tek başına yeter.


    -Tarih: 1) Ramazan Yetgin. Kendisi AKP-MHP tipi , onların istediği, gibi bir tarihçi. Sınavla alakasız,yani sınavda çıkmayacak konular hakkında alenen yalan söylüyor(mesela İslam'ın kurucusu Muhammed'in sakalının hâlâ uzadığı gibi). Ama bu saçmalıklara ve hamasi yani abartılı anlatımlara kafayı takmazsan eğer, sınavda çıkacak konuları gayet akıcı ve güzel anlatıyor.


    2) Eğlenceli olan ve anlatırken ayrıntıları atlamayıp hepsini tahtaya yazan hocamız İsem Yayıncılık adı altında videolarını yayımlayan Mehmet Celal Özyıldız'dır. Kendisi birkaç dil bilir ve kültürlüdür. Ders anlatışına göre yargılama.


    3) Tarihte ilk kez çalışacağın veya unutup sil baştan çalışacağın konuları SAKIN TEK BAŞINA ÇALIŞMA! Önce yukarıda yazdığım veya kendi tercihin olan hocadan dinle sonra kendin çalış. Konulardan sonra 1-2 test çözsen tadından yenmez. Akılda kalıcı olur.


    -Coğrafya: Piyasadaki açık ara en iyi coğrafyacı bence Yavuz Tuna'dır. Yayımladığı harita videoları müthiştir. TYT ve AYT oynatma listelerinden başla ve A4 kağıtlarına vs. not tut. Sonra bunları ara sıra tekrar et. Kafana o şekilde yerleşiyor. İlk defa izledim ama aklımda tutamıyorum diye üzülme. Tekrar yaptıkça istesen de unutamıyorsun. Alternatif tekrar kanalı olarak Bayram Meral olabilir. Burada her konudan sonra test çözmek zorunluluk gibi. Çünkü ancak o zaman oturuyor.


    -Felsefe ve Felsefe Grubu: Tek tercih olarak bence Benim Hocam AYT Felsefe Grubu yaz ve oradan bak. TYT'sine bakma çünkü TYT Felsefe videoları da aynen AYT oynatma listesinin içinde. Kitaplarını alıp oradan takip edersen harika olur çünkü içinde testler de anlatım da mevcut. Tekrarların çok rahat olur. Ben aldım ve istifade ediyorum hâlâ. Tavsiye de ederim.


    -Türkçe: 1) Dil bilgisi konularını sırayla ve yazarak Kadir Gümüş'ten takip etmeni öneriyorum. Yazarak dememin sebebi, dil bilgisi sorusunda yanlış yaptığında direkt notlarından yanlışı nerede yaptığını bulabilirsin.


    2) Paragraf ise herkesin dediği gibi düzenli olarak 5-10-15-20 soru ne olursa çözmek. Çok sıkılıyorsan her gün yapmana gerek yok. 2 günde bir yap, 3 günde 1 yap ama yine de yapmak. Bütün mesele düzenli olarak yapmak. Aynısı problemler için de geçerlidir bu arada.


    -Matematik: 1) Matematik için Eyüpb Matematik kanalı iyidir. Notları yazıcıdan çıkarıp istifade edebilirsin.

    2) TYT'de çok yüksek yapma gibi bir hedefin yoksa geometriye çok takılma. ÖSYM illaki yapacağın 3-4 tane geometri sorusu soruyor. O soruları yapayım, ne koparırsam kârdır diyorsan eğer sadece üçgenler çalış. Zaten geometrinin bütün temeli üçgenler. Burayı yapamayan diğerlerini hiç yapamıyor çünkü hepsinde üçgen mantığı var aslında oradan türüyor. Bunun için de Kenan Kara ile Geometri, Merkeze Teğet gibi kanalları dinleyip soru çöz. Yapamadığın soruları irdele. Tecrübe ve soru hafızası kazan.


    - TYT Fen: Sorulan soruların çoğu basit düzeyde. Zaten fen lisesi öğrencisi olarak az buçuk biliyorsundur 9-10 fenini. Selin Hoca, Kimya Adası, Fizikfinito gibi kanallardan çalışırsan rahat 10'dan fazla yaparsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6C3299DA3 -- 25 Temmuz 2021; 18:46:36 >




  • Bana uygun bir meslek değildi. El becerim hiç yoktu ve pratik sınavdan da 10 aldım. Teorik derslerde iyiydim ki zaten biyoloji temelim lisede iyiydi. Diş 1 teorik dersleri Anatomi dersi hariç lisenin ayrıntılısı gibi. Ama anatomi de bayağı zorlayıcı bir ders. Bol çalışmak gerek, diş de olsa adam her türlü kas,kemik,damar soruyor. 2.sınıfta ise baş-boyun anatomisi aşırı ayrıntılı imiş. Zaten 3'ten sonra artık iyice pratiğe dönüyormuş. Benim el becerim çok kötü ve altından kalkamam. Sevmiyorum da zaten tıp gelmedi diye yazdım. Şimdi ilgi alanım için çalışıyorum Amacım ilk 100 yapmak ama olmazsa da olur okul her şeyi veriyor zaten. Hem soruna cevap verdim hem de bilgi. 2022 YKS/ Bir Sözelcinin Günlüğü 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6C3299DA3 -- 25 Temmuz 2021; 18:32:3 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.