Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (287. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.836
Cevap
149
Favori
314.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 65S95C ile aranıza katıldım. TV henüz teslim edilmedi sadece mağazada test imkanı buldum. Ses açısından nasıldır sizce ev ortamında? Sesi bana göre fena olmasada bir subwoofer istiyor gibiydi. Bu yüzden soundbarlara yöneldim ancak q990c dışında arka hoparlörlere sahip samsung bir cihaz olmadığı için ortada kaldım. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

  • arkadaşlar 55s90c modelini kullanıyorum 2023 model. arayüz yavaşlığı var sebebi nedir

  • cannesz61 kullanıcısına yanıt
    Fişi çekip 5 dakika bekleyip tekrar dener misiniz? Bende bir defa oldu bunu yapınca düzeldi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zBrave kullanıcısına yanıt

    Aynı ikiliyi kullanıyorum. Keşke televizyonu alır almaz Q990C’yi alsaydım diyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenool kullanıcısına yanıt
    @SAVIAR
    Müdürüm denedim saçma derecede kasıyor . Özellikle örneğin ; YouTube’da bir video izlerken Home tuşuyla ana ekrana dönüyorum ; sonrasında ayarlara girmeye çalıştığım zaman YouTube kendi kendine açılıyor .
    Veyahut kumanda power tuşunun altındaki quicksettings barını açan ayarlar tuşuna bastığım zaman altta çıkan ayarlar barı inanılmaz kasıyor .

    Videolarda Playstation veya başka şeylerle ilgili problemim yok . Gerçi 144 Hz diye aldım . Oyunlarda 144 hz çıkarmayı yapamadım . Bu konularda bilginiz varmıdır hocam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannesz61 -- 18 Nisan 2024; 18:14:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zBrave kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Aynı tv bende de var , bende soundbar düşünüyorum ama ben d serisini bekliyorum.Bu arada sizden rica etsem kurulumdan sonra depolama alanına bakıp ne kadar gb kullanıldığına bakıp paylaşır mısınız..Ben bir kaç tane uygulama yükledim( orjinal gelenler + turkcel tv + tivibu+ exxen ) yüzde seksen dolu görünüyor.Format atıp ilk kurulumda ne kadar alan kullanıldığına bakmaya üşeniyorum açıkçası.

  • Merhaba; ara ara ses dropları yaşıyorum şuanki firmware yüzünden.Yeni firmware geleceğini dair bir tarih ya da bilgi var mıdır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lorib L kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Tabii ki ürün gelsin kurulum yapılsın paylaşırım hocam.

  • Arkadaşlar şimdi bu ekranda parmak izlerini en iyi nasıl temizleriz? Bazı parmak izleri çıkıyor gibi olsada sanki iz mi kalıyor, tam mı çıkmıyor acaba?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 65S95B arızalanmıştı Pazar günü. Açılmıyordu. Pazartesi servis aldı. Tamir etmişler, bugün getirelim dediler. Garantisi vardı, ücretsiz kart değişmiş. Bu kadar kısa sürede çözüldüğüne şaşırdım.


    Evimde diğer odada 55Q80R var (4 yıl önce almıştım, S95 aldığımdan beri kullanmıyordum), onu taktık 65S95B yerine. Şunu farkettim: 55Q80R, 65S95 den daha hızlı ve stabil. Q80R ın kumandası daha kaliteli. S95 in tek artısı doğal olarak görüntü kalitesi.

  • zed Z kullanıcısına yanıt
    Zamanında eski samsung TV bozulmuştu servis ana kartı 5 dakikada evde değiştirmişti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/s95d-oled

    Mat ekran ile ilgili olumsuz bir görüş bildirilmemiş. Gayet güzel bir panel gibi duruyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S90d serisi nasıl fiyatlardan çıkış yapacak herhangi bir bilgimiz yok değil mi? S90C’lerde güzel indirimler var beklesem mi alsam mı kararsız kaldım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Ocak ayının sonunda samsung 65s95c model televizyon aldım ve kurulumunu yaptırdım. Herşey geyet güzel ve netdi. Fakat son 1 aydır görüntüde bir tuhaflık farkettim. Tüm platformlarda ve indirip izlediğim içeriklerde dahil genelde arkaplan görüntülerde bulanık planlarda pikseller karıncalanma yapıyor gibi sürekli titreşiyor. Ama youtube 4k hdr oled tv için olan içeriklerde böyle bir durum görmüyorum. Birde hw-q700a ses sistemi ile birlikte kullanıyorum q-semphony modda ve seste anlık olarak kesilme oluyor sanki tüm ses sistemi 1 sn kapanıp açılıyor gibi bazen de soundbar sesi kesiliyor ve tv devam ediyor tekrar soundbar sesi geliyor gibi oluyor. Yada ses formatı değişiyor gibi oluyor. Bu durum bazen nadiren bazen de sık sık oluyor. Ama apple tv den izlediğim içerikleri izlerken hiç böyle bir durum yaşamadım. Benzer sorun yaşayan oldumu? Bu sorunlar yaklaşık son 1 aydır oluyor. Bu arada apple tb hdmi1 soundbar ise hdmi3(earc) olarak bağlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilbar

    Merhaba. Ocak ayının sonunda samsung 65s95c model televizyon aldım ve kurulumunu yaptırdım. Herşey geyet güzel ve netdi. Fakat son 1 aydır görüntüde bir tuhaflık farkettim. Tüm platformlarda ve indirip izlediğim içeriklerde dahil genelde arkaplan görüntülerde bulanık planlarda pikseller karıncalanma yapıyor gibi sürekli titreşiyor. Ama youtube 4k hdr oled tv için olan içeriklerde böyle bir durum görmüyorum. Birde hw-q700a ses sistemi ile birlikte kullanıyorum q-semphony modda ve seste anlık olarak kesilme oluyor sanki tüm ses sistemi 1 sn kapanıp açılıyor gibi bazen de soundbar sesi kesiliyor ve tv devam ediyor tekrar soundbar sesi geliyor gibi oluyor. Yada ses formatı değişiyor gibi oluyor. Bu durum bazen nadiren bazen de sık sık oluyor. Ama apple tv den izlediğim içerikleri izlerken hiç böyle bir durum yaşamadım. Benzer sorun yaşayan oldumu? Bu sorunlar yaklaşık son 1 aydır oluyor. Bu arada apple tb hdmi1 soundbar ise hdmi3(earc) olarak bağlı.
    Hocam ses dropları yaşamanız malesef tvnin 1402 firmware’i yüzünden.Ben de aynı sıkıntıya yaşamaktayım Q950a kullanıyorum.İlk başta bozuluyor sandım Hdmi kabloları değiştirdim.Sonra yurtdışındaki samsung ve reddit kullanıcılarıının yorumlarını okuyunca, çoğu kişi aynı sorunu yaşamakta.Komik olanda Samsung tv ve soundbarınız da samsung olunca bu sorun yaşıyor olmamız.1 aydır düzgün içerik tüketemiyorum droplar yüzünden.Yeni update’i bekliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Teemo Erdoğan kullanıcısına yanıt

    S90C de güzel indirim görürseniz bana da haber verir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt

    S95C ile karşılaştırmada mat panelin olumsuzlukları açıkça belirtilmiş:


    "The Samsung S95D OLED is very similar to the Samsung S95C OLED. The S95D has better color volume, so it can display colors in HDR brighter, and it does a bit better with upscaling and low-quality content smoothing, so DVDs and lower-quality streams look better on it. The S95D is also brighter overall, but the main difference comes down to the matte screen finish used on the S95D. The S95D is almost completely free from glare when used in a bright room, but the matte coating negatively impacts picture quality in a room with lights on, so blacks appear gray. On the other hand, The S95C has better pre-calibration accuracy, so if you care about an accurate SDR image without needing calibration, the S95C is the better choice."


    Çevirisi

    "Samsung S95D OLED, Samsung S95C OLED'e çok benzer. S95D daha iyi renk hacmine sahiptir, dolayısıyla renkleri HDR'de daha parlak görüntüleyebilir ve yükseltme ve düşük kaliteli içerik yumuşatmayla biraz daha iyi sonuç verir, böylece DVD'ler ve düşük kaliteli akışlar daha iyi görünür. S95D genel olarak daha parlaktır ancak temel fark, S95D'de kullanılan mat ekran kaplamasından kaynaklanmaktadır. S95D, aydınlık bir odada kullanıldığında neredeyse tamamen parlamadan uzaktır, ancak mat kaplama, ışıkların açık olduğu bir odada görüntü kalitesini olumsuz etkiler, dolayısıyla siyahlar gri görünür. Öte yandan, S95C daha iyi bir ön kalibrasyon doğruluğuna sahiptir; bu nedenle, kalibrasyona ihtiyaç duymadan doğru bir SDR görüntüsü istiyorsanız S95C daha iyi bir seçimdir."


    Bu arada Rtings incelemesi çıkana kadar S95D'den ümitliydim. Ama çok büyük bir mühendislik başarısızlığı. 3D ve curved ekranlar gibi zamanla unutulacak bir özellik bu mat kaplama.


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gürbüz G -- 24 Nisan 2024; 10:15:0 >




  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt
    O kısmını okudum ama genel olarak yüksek puan verilmiş. Parlatmaz kısmı baya övülmüş. Sanırım ekran temizleme sorunuda çözülmüş bu panelde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt

    B ve C serisi arasındaki kadar büyük bir fark yok. Kasasının G3 gibi daha rigid olmasını bekliyordum ama C'den farkı yok. Bu incelemede yine TV'nin arka kısmındaki esnemeden bahsetmişler.

    Hatta C serisi low content işleme dışında D'den daha iyi görünüyor.

    İki tv'nin de ayrtıntılı özelliklerini bilemediğimizdem tam bir kıyaslama yapamıyoruz, D serisinde daha yeni görüntü işleyiciler vardır herhalde.

  • Bir de samsung yeni seride 75 ve üstü panelleri bildiğim kadarıyla kendi üretmeyecek yani qd-oled olarak gelmeyecek. 75 ve üstü panelleri LG den alacak diye biliyorum. Yani woled olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_81 -- 24 Nisan 2024; 11:21:15 >
  • 
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.