Şimdi Ara

2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5.993
Cevap
131
Favori
751.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubi.lay

    Evet kullanabilirsiniz. Telefonunuza Andriod apk uygulamasini indirmeniz yeterli.

    Kubilay bey şu ana kadar ki faydalı paylaşımlarınızdan çok şey öğrendim çok teşekkür ederim.. İzin verirseniz size bir sorum daha olacak: Sedan araçlarımızda otomatik uzun far özelliği sadece direksiyonun sol yanındaki kol üzerinden kapatılabilirken (bunu kapatınca otomatik yanan far sensörünü de kapatmış oluyoruz) hb araçlarda sürüş yardım menüsünden yani r-link içindeki menüden kapatılabiliyor. Bizim araçlara da bu özellik kazandırılabilir mi acaba? Yani sonuçta bir yazılım işi bu da.. Gece yolda giderken uzun devreleri açmak istediğimizde kolu ileri ittirince otomatik uzun far aktif oluyor ve bu özellik de belirli koşullarda aktif oluyor (karşıdan sensöre gelen ışık olmaması, tam karanlık olması veya aracın belirli bir hızın üstünde olması vs) ancak kendimiz uzun farlarla gitmek istiyorsak soldaki kol üzerinden far sensörünü kapatmamız gerekiyor o zaman da far sensörünün bir anlamı kalmıyor. Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi..




  • R_DeNiro kullanıcısına yanıt
    İconların orjinal halinde var kapı eşiği,
    Spor pedal kiti gerçekten de hoş duruyor, en kısa sürede ben de temin etmeyi düşünüyorum...
  • arastgeldi A kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkürederim, güzel mesajiniz için, mutlu oldum.

    Demek istediğinizi anladim. Mesela benim aracımda sürüş modu menüsünden, otomatik uzun fari açıp kapatabiliyorum, bu menü bende aktif. Akabinde otomatik uzun fari koldan’da devreden çıkartabilirsiniz, Auto moddan alip manuel moda getirirseniz koldan ister uzunu ister kisa hüzmeyi aktif olarak kullanabilirsiniz. Ankara’ya gelirsiniz aracinizin gizli özelliklerini açma konusunda size yardimci olayim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dragut76 D kullanıcısına yanıt
    Yeni üretimlerde bir çok donanim ve aksesuar mağlesef fakirleşti.

    Kapi eşiklerindeki megane italiği kaldirildi, masajlu surucu koltuğu kaldirildi, yine otomatik pure vision far yukseklik ayari manuel oldu, tom tom naviasyon yine iptal edildi, touch donanimlar’da arka koltuk kolçaği iptal oldu, daha saymak istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araçlarda bakım periyodunu; hangisi önce dolarsa: 20.000 km veya bir yıl diye biliyorum.
    Aracım haziran üretimi ve 14.000 km oldu (amma yol yapmışız ) Geçenlerde bakım zamanı bilgilendirmesi çıkmaya başladı.
    Bakıma 4 ay var diyor tarihe göre bu süre normal. Aynı zamanda bakım için kalan kilometre bilgisini de veriyor. Km olarak geçen haftalarda 1500 km kaldı uyarısı çıkıyordu, şimdi 1.300'e düşmüş. Oysa 20.000 km'ye daha 6.000 km daha var, sanırım kalan kilometre bilgisinde bir yanlışlık var. Bu kalan km uyarısı bittiğinde servise götürmek gerekir mi? Yoksa bu uyarıya rağmen 20.000 veya 1 yıl beklesem garanti açısından bir sorun olur mu? Teşekkürler
  • giovanni G kullanıcısına yanıt
    Hazirana kadar 20 bin yapmazsiniz Tam haziranin ilk haftasi bakima girebilirsiniz, benim iconcan’da yillik bakima 4 ay kala uyari verdi, kendim sifirladim.



    Yillik bakimda 1.5 aya kadar süremiz var, 20 bin için ise 1000 km kadar. İçiniz rahat olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kubi.lay kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim @Kubi.lay hocam.
    Sağ olun, var olun.
  • Yeni araçlarda bazı donanımların eksildiğini ben de duymuştum. 2016 megane HB icon aracımı satarak Oyak kampanyasından 2018 Megane sedan icon a geçiyorum. ithal yerli farkı var mı göreceğiz. Masajlı koltuk olayını duyunca maisi aradım. Kampanya dahilindeki sedan iconlarda masaj özelliğinin olacağı bildirildi (son masaj özellikli araçlar bunlar olacakmış).
    Sanırım bu forumda icon araçlarda 7 inç ekranın kalktığını okumuştum. Ancak teslim alacağımız aracın 7 inç olacağı bildirildi. Hatta showroom daki icon aracın ekranı da 7 inçti. Bu durumda opsiyon listesinde 8.7 inç ekranında fiyatı olması gerekmiyor mu? Araç ilk çıktığında 7 ve 8 inç farkı 1000 TL idi. Şu an oposiyon olarak sadece Long Screen paket var. Onun farkı da 3400 TL. Sanırım bu 10 inçlik ekran. Touch donanımda ise high tech paketi olarak yatay 7 inç ekran alınabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubi.lay

    Ben teşekkürederim, güzel mesajiniz için, mutlu oldum.

    Demek istediğinizi anladim. Mesela benim aracımda sürüş modu menüsünden, otomatik uzun fari açıp kapatabiliyorum, bu menü bende aktif. Akabinde otomatik uzun fari koldan’da devreden çıkartabilirsiniz, Auto moddan alip manuel moda getirirseniz koldan ister uzunu ister kisa hüzmeyi aktif olarak kullanabilirsiniz. Ankara’ya gelirsiniz aracinizin gizli özelliklerini açma konusunda size yardimci olayim.

    Ankara ya ilk gelişimde sizi rahatsız edeceğim Kubilay bey:)) Teşekkür ederim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arastgeldi A kullanıcısına yanıt
    Estağfurallah başım üstüne,muhakkak beklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce Megane 4 hatchback 1.5 dci edc icon kullanıyordum. 7' ekranda navigasyon vardı. Bugün şirket aracı değiştirdi aynı modelin sedanını verdi. Model aynen Megane 1.5 dci 110 hp ivon edc olarak geçiyor. Ama bunun ekranında, menüsünde navigasyon yok. Bu modelde nasıl bulunmuyor anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android auto ve apple car play var ondan navi kaldirildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar, Renault Megane 1.2 Tce EDC 130 bg Icon Donanım ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Sormak istediğim bazı sorular mevcut.

    Aracı ikinci el olarak aldım ve ortalama yakıt tüketimi şuan 9.5 olarak gösteriyor, ben bunu sıfırlamak istiyorum nasıl sıfırlayabilirim acaba?
    Aracın anteni nerede? Balık anten göremedim veya normal anten, çekim kuvveti nasıldır bazı yüksek kesimlerde biraz cızırtı yapıyordu radyo anayola çıkınca tekrar düzeldi çünkü..

    Araç ile fark ettiklerim ise, gayet güzel ve seri bir aile arabası. Sport modda özellikle kendini belli ediyor araç gaz tepkisi daha hızlı oluyor. Diğer modlarda ise gaz tepkileri biraz sıkıntılı geç tepki veriyor, 1. ve 2. viteste araç bazen karıştırıyor ne yapacağını vites mi atayım, yarım debriyaj mı yapayım tam gücü nasıl vereyim gibi..

    Araç için önerdiğiniz aksesuarlar nelerdir acaba? Boya koruma vs. için şeffaf kaplama veya seramik kaplama yapılmalımı pasta cila vs.
    Bagaj için havuz almayı düşünüyorum. Araçta halı paspas mevcut. Yapmam gereken bir ayar vs. birşey var mı acaba?

    Lastik basıncı ise dikkatimi çekti psi olarak mı gösteriyor anlamadım ama önler 2.3, arkalar 2.4 olarak yazıyor psi felan yazmıyor ama. 17inç jant mevcut üzerinde yaz lastiği veya 4 mevsim lastik var tam emin değilim. Basınç değerleri normalmidir?

    Birde başıma şöyle birşey geldi. Aracı park ettim, kapıları kilitledim uzaklaştım bu sırada anahtar cebimde, daha sonra acaba birşey unuttum diye arabanın yanına geldim. Farlar aynalar felan açıldı. Arabanın kapısını açmadım bu sırada, tekrardan kilit tuşuna bastım ama kapanmadın aynalar felan, biraz uzaklaştım sonra otomatik kendi kapattı. Yani böyle bir durudumda arabanın yanına gelip anahtarlar kilit tuşuna basarsam anahtar yakın diye kapıları kitlemeyecek mi neyi yanlış yaptım? Birde diyelim kapılar kapalı ama camlar açık arabadan uzaklaştım kendi kapatıyor mu camları kilitleri vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RenaultKing -- 31 Mart 2018; 15:13:22 >




  • RenaultKing kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun aracınız. Aracınız Icon donanım sanırım.
    Yakıt tüketim değerini sıfırlamak için gösterge panelinden yakıt tüketim değerlerine gelin direksiyonun sağ tarafındaki 'aşağı yukarı' tuşuyla. Yakıt tüketimine gelince yine direksiyon üzerindeki 'OK' tuşuna bir kaç saniye basılı tutun, sıfırlanacaktır. Aynı şeyi RLINK ekranı ile de yapabilirsiniz menüleri kurcalayarak.

    1. ve 2. vites arası dediğiniz sorun bazen olabiliyor. Ancak aracı yavaş yavaş tanıyınca ona göre gaz veriyorsunuz bu sorunu kendiniz aşıyorsunuz böylelikle.

    Bagaj havuzu almanızı öneririm. Kubilay beyin önerdiği yerden almıştım sorunsuz bir şekilde geldi, satıcının ilgisi çok iyiydi.

    Lastik basıncı konusunda büyük ihtimal psi cinsinden yazıyor göstergede değerler. '2.3, 2.4' gibi arada nokta vardır. Şöför kapısını açtığınızda, kapının iç kısmında uygun değerler psi ve karşılığında bar olarak tablo halinde var. Onlara uygun olarak lastik basınçlarınızı ayarlayın.

    Aracınız Icon donanımsa yani anahtarsız giriş/çalıştırma/kilitleme var ise; siz aracın yanına gittiğinizde karşılama yapıp farlar yanar, dikiz aynaları açılır. Ancak aracın kilidi açılmaz. Siz ne zamanki kapı kolunu tutarsınız o zaman kapı kilidi açılır. Kapı kolunu tutmadan tekrar uzaklaşırsanız bir süre sonra dikiz aynaları kapanır, farlar söner. Araç zaten kilitlidir tekrar kilit tuşuna basmaya gerek kalmaz. Uzaklaşmasanız dahi bir süre sonra dikiz aynaları kapanır ve farlar söner.

    Kapı kolunu tuttunuz ve kapılar açıldı ancak sonrasında hemen kilitlemek istediniz; bu durumda kapı kolunun üzerine parmağınız ile dokunursanız araç kilitlenir. Yine kumanda ile de kilitleyebilirsiniz.

    Camlar veya varsa cam tavan açık ise araç kumandasından iki kere ardarda kilit tuşuna basın, açık olan camlar ve varsa cam tavan kapanacaktır.

    Kullanma kılavuzunda bütün bilgiler mevcut, okumanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 31 Mart 2018; 1:8:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R_DeNiro

    Öncelikle hayırlı olsun aracınız. Aracınız Icon donanım sanırım.
    Yakıt tüketim değerini sıfırlamak için gösterge panelinden yakıt tüketim değerlerine gelin direksiyonun sağ tarafındaki 'aşağı yukarı' tuşuyla. Yakıt tüketimine gelince yine direksiyon üzerindeki 'OK' tuşuna bir kaç saniye basılı tutun, sıfırlanacaktır. Aynı şeyi RLINK ekranı ile de yapabilirsiniz menüleri kurcalayarak.

    1. ve 2. vites arası dediğiniz sorun bazen olabiliyor. Ancak aracı yavaş yavaş tanıyınca ona göre gaz veriyorsunuz bu sorunu kendiniz aşıyorsunuz böylelikle.

    Bagaj havuzu almanızı öneririm. Kubilay beyin önerdiği yerden almıştım sorunsuz bir şekilde geldi, satıcının ilgisi çok iyiydi.

    Lastik basıncı konusunda büyük ihtimal psi cinsinden yazıyor göstergede değerler. '2.3, 2.4' gibi arada nokta vardır. Şöför kapısını açtığınızda, kapının iç kısmında uygun değerler psi ve karşılığında bar olarak tablo halinde var. Onlara uygun olarak lastik basınçlarınızı ayarlayın.

    Aracınız Icon donanımsa yani anahtarsız giriş/çalıştırma/kilitleme var ise; siz aracın yanına gittiğinizde karşılama yapıp farlar yanar, dikiz aynaları açılır. Ancak aracın kilidi açılmaz. Siz ne zamanki kapı kolunu tutarsınız o zaman kapı kilidi açılır. Kapı kolunu tutmadan tekrar uzaklaşırsanız bir süre sonra dikiz aynaları kapanır, farlar söner. Araç zaten kilitlidir tekrar kilit tuşuna basmaya gerek kalmaz. Uzaklaşmasanız dahi bir süre sonra dikiz aynaları kapanır ve farlar söner.

    Kapı kolunu tuttunuz ve kapılar açıldı ancak sonrasında hemen kilitlemek istediniz; bu durumda kapı kolunun üzerine parmağınız ile dokunursanız araç kilitlenir. Yine kumanda ile de kilitleyebilirsiniz.

    Camlar veya varsa cam tavan açık ise araç kumandasından iki kere ardarda kilit tuşuna basın, açık olan camlar ve varsa cam tavan kapanacaktır.

    Kullanma kılavuzunda bütün bilgiler mevcut, okumanızı tavsiye ederim.




    Hocam efsane bilgiler vermişsin çok teşekkür ederim. Şu bagaj havuzunun linkini alabilirmiyim acaba? Farlar 0 konumunda her daim ön ledler açık mı acaba yoksa bunun için sürekli autoyamı almalıyım. Bu arada araç icon cam tavan yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RenaultKing -- 31 Mart 2018; 15:18:15 >




  • RenaultKing kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Şimdi kontrol ettim bagaj havuzunu, sahibinden.com üzerinden almıştım. Şu an sahibinden de link bulunamıyor. Ancak gittigidiyor üzerinden buldum. Arayıp konuşursanız indirim de yapılabilir belki. Farklı ürünler de internette mevcut bakabilirsiniz. Servise de 100 TL civarında bir bagaj havuzu gelmişti. Yalnız alırken satıcıya aracın modelinin 'Megane Sedan Icon' olduğunu bildirin.

    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/renault-megane-4-sedan-bagaj-havuzu-renault-megane-4-sedan-bagaj-ici-koruma-2016-ve-uzeri-icin-324930672?rcp_action=rcpProductClicked

    Gündüz ledleri, araç çalışırken farlar hangi konumda olursa olsun her daim açık diye biliyorum ancak denemek lazım. Hep Auto da kullandığımdan kesin bilgi veremeyeceğim bu konu hakkında.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R_DeNiro

    Rica ederim hocam. Şimdi kontrol ettim bagaj havuzunu, sahibinden.com üzerinden almıştım. Şu an sahibinden de link bulunamıyor. Ancak gittigidiyor üzerinden buldum. Arayıp konuşursanız indirim de yapılabilir belki. Farklı ürünler de internette mevcut bakabilirsiniz. Servise de 100 TL civarında bir bagaj havuzu gelmişti. Yalnız alırken satıcıya aracın modelinin 'Megane Sedan Icon' olduğunu bildirin.

    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/renault-megane-4-sedan-bagaj-havuzu-renault-megane-4-sedan-bagaj-ici-koruma-2016-ve-uzeri-icin-324930672?rcp_action=rcpProductClicked

    Gündüz ledleri, araç çalışırken farlar hangi konumda olursa olsun her daim açık diye biliyorum ancak denemek lazım. Hep Auto da kullandığımdan kesin bilgi veremeyeceğim bu konu hakkında.

    Daha uygun fiyat aynı ürün
    https://www.hepsiburada.com/renault-megane-4-3d-bagaj-havuzu-sedan-p-HBV000008I8GX




  • 100 bin TL limitim var. Sedan bir araç arıyorum. Dizel olması önemli sıfır fiyatları fazla ve daha da artacak gibi duruyor ikinci el almayı planlıyorum. Hangi paketi almalıyım? Ayrıca araçta kronik bir sorun var mı? Eşdeğerleri ile kıyaslama yapınca üç aşağı beş yukarı aynı fiyat (Corolla, focus vs.) Ama bu daha yakışıklı geldi bana :) yorumlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbilir2009

    100 bin TL limitim var. Sedan bir araç arıyorum. Dizel olması önemli sıfır fiyatları fazla ve daha da artacak gibi duruyor ikinci el almayı planlıyorum. Hangi paketi almalıyım? Ayrıca araçta kronik bir sorun var mı? Eşdeğerleri ile kıyaslama yapınca üç aşağı beş yukarı aynı fiyat (Corolla, focus vs.) Ama bu daha yakışıklı geldi bana :) yorumlarınızı bekliyorum

    Megane'a bindikten sonra Focus'a dönüp bakmazsın bile haberin olsun.. Mutlaka bayilere git test et.
  • RenaultKing kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Sedan ve hb arasında seçim yapamadım bir türlü :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.