Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (1100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38.967
Cevap
305
Favori
2.226.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10981099110011011102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    Civcic'de kullanılan CVT'nin dayanımı ile ilgili resmi açıklama olmadan kesin bir şey söyleyemeyiz. Subaru 2.0 turbo dizellerde bile CVT kullanıyorsa 300 nm torka kadar CVT üretmek zor değil demektir. Firmalar maddi olarak en yüksek kazancı elde edebilmek amacıyla herşeyi planlayıp ondan sonra üretime geçer. Honda mühendisleri ilk önce bu motoru üretip motor kalibrasyonunu planlamış ve ondan sonra gerekli şartları taşıyan minimum maliyetli bir CVT şanzıman üretmiştir. İsteseler motorun torkunu 280 yapar ona uygunda CVT şanzıman üretirlerdi. Bu nedenle ben bu motor kalibrasonunun bilinçli yapıldığnı düşünüyorum. Düz viteste tork sıkıntısı yokken onda bile 240 nm torkta bırakmaları zaten bunu gösteriyor.

    Şu açıdan da bakabilirisniz.Normalde tamamen aynı motor bir aracın otomatiği ile manuel arasında tork vb farklılıklar olmaz.240 tan neden 220 ye çekiyorsun?Demek ki cvt nin dayanma gücü karşısında riske girmek istememişsin.Böyle de bakılabilir."Neden düşürüyorsun"un cevabı nedir bilmek lazım.

    Aslında sorun 220 veya 240 olması değil.Genel olarak cvt nin çalışma prensibinin böylesine sportif bir araç ve motora yakışmaması.Performanstanda çalıyor ayrıca.

    Türkiye ye en azından manuel getirilmemesine ben kızıyorum. Manueli neden getirmessin?

    Mavi rengini bile getirmiyorlar bu arada.Honda Türkiye bence pazarlama hatası yapıyor yine. Şöyle HB mavi manuel ortadan ekzoslu bir rs ne güzel olurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 6 Mart 2017; 16:36:30 >




  • ex_silver kullanıcısına yanıt
    1.0 turbonun düz vitesi 200 nm torka sahip CVT şanzıman ile 180 nm torka sahip. Bu düz vites CVT farkını daha güçsüz bir motorda bile aynı mantıkla uyguladıklarına göre CVT'nin dayanım sıkıntısından farklı bir hesapları var demektir. Eski kasada hem 5 ileri otomatik şanzımanda hem de düz viteste 1.6 atmosferik motor var. Vites dişli oranları öyle farklı ki düz vites olan daha çabuk hızlanıyor ancak şehir dışında daha çok yakıyor. Otomatik vites olanı daha yavaş hızlanıyor ama şehir dışında daha düşük tüketim sağlıyor. İki aracı arka arkaya sürseniz farklı araçlar zannedersiniz. Honda'da bu düz vites otomatik vites farkı hep var.
  • https://www.youtube.com/watch?v=w8fOuHqqaJ8

    https://www.youtube.com/watch?v=OAatLka0lVM

    HB Amerika.. Süren arkadaş ortalarda kullandığı manuel versiyonun hoşuna gitmediğini bahsediyor. Eski civic versiyonlarda manuel vitesin çok çok daha iyi ve kaliteli olduğunu söylüyor. En sonda da alacaksanız otomatik versiyonunu alın diyor. Buna ne diyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebocan -- 6 Mart 2017; 18:3:44 >




  • ex_silver kullanıcısına yanıt
    1 yıl sonra belki manuel olanıda gelir.Ve her istediği aracı getirmek honda türkiyenin elinde olmayabilir.
  • bu aralar almanlarda ısınma sorunu var mersedesten sonra audi...

    Audi, 681 bini Çin'de olmak üzere 1,1 milyon aracını servislere geri çağırdı.

    Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, lüks segmenteti markası Audi'nin Çin'de 681 bin aracı servislere geri çağırdığını açıkladı.

    Volkswagen sözcüsünün verdiği bilgiye göre dünya genelinde servislere çağırılan araç sayısı 1,1 milyon oldu.

    A4, A5, Q5, A6 ve A8 hibrid modellerini kapsayan geri çağırmaya neden olarak aşırı ısınmaya yol açabilecek soğutma pompası arızası gösterildi.
  • Bir arkadaş bugün hb civic hakkında bilgiler paylaşacaktı unuttumu bizi acaba :( ( eğitimden notlar )

    Araba alacam ve hb'nin çıkmasını bekliyorum. Acaba hangi fiyattan gelecek çok merak ediyorum ? tabii 1,5 motorunda yakıt tüketiminin kullanıcı arkadaşların net bilgilerini paylaşmasını bekliyorum.
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    F30 ana konusunda anlat bildiklerini

    Orada kale alınmıyorsan burası avutulma yeri değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayu K kullanıcısına yanıt
    Istedigim her yere yazarım kimseye soracak değilim. Hatali yazarsam düzeltmesini bilirim ama kimsenin kaale almasi gibi bir beklentim yok. Neticede burası forum herkes istedigini yazar ilgilenenler okur. Yazdıklarımı begenmiyorsan blokla gec fazla tatava yapma. Hadi naş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayu K kullanıcısına yanıt
    alman grubunun burada olmasından rahatsız olmayınız.. kulvar değişikliği içindeler yaşadıkları sorunlar ve belirsizlik araçlarına bakımlarına ödedikleri çuvalla para onları konfor odaklı olmaktan sorunsuzluk kulvarına itmiş..burada olmaları sizi sevindirmeli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsung8 -- 6 Mart 2017; 18:29:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macerhan

    Bir arkadaş bugün hb civic hakkında bilgiler paylaşacaktı unuttumu bizi acaba :( ( eğitimden notlar )

    Araba alacam ve hb'nin çıkmasını bekliyorum. Acaba hangi fiyattan gelecek çok merak ediyorum ? tabii 1,5 motorunda yakıt tüketiminin kullanıcı arkadaşların net bilgilerini paylaşmasını bekliyorum.



    Yarin egitim ;)



    Carsamba yazarim insallah...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya'da tırların üstünde hb civicleri gördüm cok güzel duruyorlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda araclar da sifir arac aliminda bakim paketi hediyesi falan var mi acaba arkadaslar. Mesela ücretsiz 60.000 km bakim paketi vb gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung8 S kullanıcısına yanıt
    Cok haklısınız diğer marka arac sahiplerinin honda forumlarinda da Olmasi guzel birsey neticede hiçbir arac markası kusursuz degil bmw forumunda bmw nin iyisini kötüsünü yazarken honda Forumunda da aynı sekilde artiyi eksiyi yazacagiz ki bilgi sahibi olmak isteyenlere faydasi olsun. Yoksa körü körüne marka fanatikligi yapmanin Kimseye faydasi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macerhan kullanıcısına yanıt
    katlanan ayna..kumandayla kapanan 4 cam kararan dikiz ayna vb gereksiz bulduğum teknolojiler olmasa da olur ama bu ileride araçlarınızda görebileceğiniz yeniliğe bayılacaksınız..

    Honda parçalı cam karartma patentine başvurdu..

    Bu doğrultuda en son olarak Japon Honda markası ilginç ve bir o kadar da faydalı bir uygulama için patent başvurusunda bulundu ve aracın yan camlarının karartılabilmesine olanak sağlıyor. Burada bazı takipçilerimizin itirazı olabilir ve cam karartma teknolojilerinin yeni olmadığını söyleyebilirler. Özellikle de Mercedes'in üstü açılır cam tavanlı araçlarında kullandığı Magic Sky Control teknolojisini örnek gösterebilirler.

    Diğer taraftan Honda'nın karartma teknolojisinin Mercedes'in Magic Sky Control sistemi ile pek de bir alakası bulunmuyor. Honda aracın yan camlarına yoğunlaşıyor ve 4 camın da ayrı ayrı bir noktan bir başka noktaya kadar parmak hareketi ile parçalı olarak karartılmasını sağlıyor. Aşağıda patent başvurusunda kullanılan çizimden anlatım yaparsak konu daha rahat anlaşılabilir. Araç içindeki kişi parmağını F1 noktasına dokunduruyor ve karartmak istediği nokta olan F2'ye kadar parmağını kaydırıyor. Bu kaydırma hareketi aynen dokunmatik ekrana sahip cihazlarda yaptığımız parmak hareketine benzetilebilir ve bunun sonucu olarak da cam istenen seviyeye kadar kararıyor. Burada camın nasıl bir teknolojiye sahip olduğu açık bir şekilde belirtilmiyor ancak ipucu olarak elektronların hareketinden bahsediliyor.

    Honda'nın dokunmatik parçalı cam karartma teknolojisinin sürücü ve yolcuları aşırı şekilde rahatsız eden yandan gelen güneş ışığını kesmesi için kullanılacağı belirtiliyor. Ön yolcuların kullandığı güneşliklere ve arka yolcular için de elle yapıştırılan perdelere ve storlu perdelere bu teknoloji ile veda edebilecek gibi görünüyoruz. Ayrıca ön cam için de rahatlıkla uygulanabilir ve karşıdan gelen güneş ışığını da rahatlıkla istenilen noktaya kadar kesebilir. Sistemin çalışma prensibinde araç dururken karartma işleminin uygulanabileceği belirtiliyor ancak özellikle araçtaki yolcular seyahat sırasında aracın sürekli yön değiştirmesine bağlı olarak camı karartıp tekrar koyuluğu açmak isteyebilirler. Kısacası camda kalacak parmak izlerini bir kenara bırakırsak sistem geliştirilmeye açık ve oldukça da faydalı görünüyor. 2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]




  • Civic incelemek için adana tekbasa gitmistim. Manuel vites olan premium donanım civic vardı. Dikkatimi söyle bi durum çekti. Biliyorsunuz yeni civic manuel 6 ileri. 5. vitese atmak için vites kolunu en sağ tarafa yaslayip ileri ittigimde vitese geçmedi. Şu an kullandigim araçta 6 ileri en sağa yaslayip ileri itince 5. vitese geçiyor. Belkide o araca özgü birşeydir ama bana vites yolunda bir sorun var gibi geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    ya sen naş yapsan olmaz mı

    bu konuda yazabileceğin kullanıcıların faydasına birşey varmı ki gereksizce sayfa dolduran 3-5 kişiden biri oldun
    skodacılar bitti bmwciler geldi durumu yarattınız ayıp olmuyormu,
    honda ana konu başlığında muhabbeti bulandırınca ne gibi bir heyecana kapılıyorsunuz,
    eğer gerçekten bmw niz varsa yada ilginiz dahilinde bir arabayken birisi gelip citröen reklamı yapsa yarım bildikleriyle herkese laf yetiştirse hoşunuza gidermiydi muhabbeti bozsaydı olgunluklamı karşılardınız

    biraz empati lütfen...
  • samsung8 S kullanıcısına yanıt
    kendim ilgilendiğim yada ilgilenmediğim hiçbir araba konusunda sağa sola sataşmam, yarım yamalak bildiğim bir araba hakkında atıp tutmam, aynısını istiyorum çok abartı bir istekmi
    3-5 kişi aylardır konuyu kirletiyor hani çoluk çocuk olsa sıkılırlardı şimdiye kadar,
    başka marka adına çalışanlar desen, milletinde çok umrundaydı 3-5 kişinin manasız mesajları
  • korayu K kullanıcısına yanıt
    Bakin son kez yazıyorum bu mevzuyu begenmiyorsaniz benim yazdıklarımı okumazsiniz Olur biter ama surekli birilerine Forumdan git buraya yazma demek kimsenin haddine değil. Velev ki sifir km bmw aracim var velev ki civic araci esime alcam cocuguma alcam bunlari ispat zorunluluğum mu var. Artik birakin bu benim kararim en doğru benim malim en iyi pozlarini. bildiklerimi paylaşıyorum yanlis varsa söyle hem dogruyu öğrenelim hem yanlışımızi duzeltelim. Adam 100 küsür bin liraya sattigi araca kararan ayna bile koymamis bunu yazdik diye honda dusmani miyiz.
    Uretici yazdigimi okusa bu kadar tepki vermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 6 Mart 2017; 19:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin olmamakla birlikte yarin civic ve rs modellerine bakmak icin tekrar gidecegim. Özellikle merak edilen bakmami istediginiz birsey varsa elimden geleni yaparim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    84.745 TL fiyat verdiler hocam. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10981099110011011102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.