Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (426. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.557
Cevap
208
Favori
648.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
57. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sigsegv S kullanıcısına yanıt

    Hocam Gerçek yağ seviyesi için Aracın düz zeminde en az 3 Saat Stop etmesi lazım. Çalıştıktan sonra çubugu kontrol ettiginizde seviyenin yüksek olması normal. İçindeki tam süzülmemiş yag oldugunu varsayarak yazıyorum 5.2 Felan ekleyin tam denk gelecektir.

  • Arkadaşlar 2020 1.3 tce icon edc kapı tutma yerlerinde ambiyans aydınlatma yok mu? Sadece vites in orda mı var. Nette kapılarda da olanlar var kendileri mi yapmış. Bende yanmıyor orda ışık.
  • Sudafed kullanıcısına yanıt

    Multimedyadan ambiyans ayarlarına girip kapalıysa açabilirsiniz.

  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Ertesi gün kontrol ettiğimde de aynıydı hocam, max nerdeyse. 1 litre olan kutuyu hiç açmadım, sanmıyorum ama ara ara kontrol yapacağım eksilirse eklerim diye düşünüp konuyu kapattım. Teşekkürler bilgiler için.

    Bu arada motor suyu değişimi için eski suyun tamamen boşaltılması gerekiyor mu, biz yapabilir miyiz yetkili birinin mi yapması gerekiyor? Daha önce ne antifriz konuldu bilmiyorum 2. El almıştım.
  • sigsegv S kullanıcısına yanıt

    Hocam o zaman yağın Liftte tam süzülmesini beklemediniz. Liftte Yarım saatte anca süzülür sıcak araçta bile. Organik Antifiriz Ömrü 5 Yıl yada 200.000 Km dir. Abartıp para kazanmak odaklı 2 Yıl felan diyen sanayiciler var ama külliyen yalan organik antifirizler için geçerli değil bu durum Inorganikler 2 Yıldır. Sanayide ölçüm yaptırın -15 -20 vs çıkarsa hala orjinal antifirizi varsa içinde servisten alıp bir miktar ekleme yapabilirsiniz ben öyle yapıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 16 Nisan 2024; 18:23:45 >
  • 2021 Clio x-tronic sahibiyim. Geri vitese aldığımda sadece sağ arkada beyaz ışık yanıyor. İki tarafta da yanmalı diye biliyorum doğru mudur?
  • solukdenizli kullanıcısına yanıt

    2020 İcon ve RS Paketler hariç Diğer yıllarda üretilen tüm modellerde tek taraf yanmaktadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 17 Nisan 2024; 12:57:54 >
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

    2020 iconun da Temmuz öncesi üretimlerinde var Temmuz sonrası tek.

  • Dark Blood kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevaplar için.
    Bir sorum daha olacak. 3-4 günde bir sabahları ekteki videodaki gibi motor içten vurma hissedecek şekilde gürültülü çalışıyor.

    Bu sorunu servis çözemedi. Enjektör beyni güncelledi. Gaz kelebeği temizlendi.
    Shell v-power kullanıyorum. Shell fuel save de denedim ama bir şey değişmedi.

    Motor tarafında sanki hava kaçırıyor gibi pıst pıst ses geliyor, aynı zamanda ufaktan hırlıyor gibi. 30saniye falan sürüyor sonra rölanti 1000devirin altına düşünce kesiliyor. Eğer bu ses varken gaz verirsem ses ve vurma kesiliyor gazı bırakırsam yine geliyor ses ve vurma oluyor. Araba ısındıktan sonra gün içinde hiç karşılaşmıyorum bu sorun ile.

    Bu konuda şikayetlerde buldum ama çözümü kimse yazmamış. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaş var mıdır?

    https://drive.google.com/file/d/19cjSK-802dyEzB_0tO8WTugMBwnGrYFi/view?usp=drivesdk

    https://www.sikayetvar.com/renault/renault-2023-clio-5-motordan-degisik-sesler-cikariyor

    Bir diğer sorumda tam gaz yaptıktan sonra gazı bırakınca sol ön taraftan pıst diye ses geliyor. Turbo fazla basıncı burdan mı atıyor normal mi? Belki iki konu ilişkilidir.




  • solukdenizli kullanıcısına yanıt

    4000 kmdeki 2023 model araçta da 1 kez uzun yol sonrası ilk sabah çalıştırmasında rölanti dalgalanması oldu hava soğukken. Bir daha yaşanmadı.

  • 1.3TCe Clio'yu özel serviste bakıma sokmayı düşünüyorum. Yağı Motul RN17 5W30 alcam ama filtrelere henüz karar vermedim. Filtreleri kendim almayı planlıyorum, ne tavsiye edersiniz? Benim aklımda aşağıdakiler var:


    1. Purflux Yağ filtresi (zigzaglı filtre)
    2. MANN Karbonlu Polen filtresi
    3. MANN Hava filtresi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: terranigma

    1.3TCe Clio'yu özel serviste bakıma sokmayı düşünüyorum. Yağı Motul RN17 5W30 alcam ama filtrelere henüz karar vermedim. Filtreleri kendim almayı planlıyorum, ne tavsiye edersiniz? Benim aklımda aşağıdakiler var:


    1. Purflux Yağ filtresi (zigzaglı filtre)
    2. MANN Karbonlu Polen filtresi
    3. MANN Hava filtresi

    Mais - Mann - Mahle bu 3 Firmada olur sorun olmaz. Polen Filtresini Filtron vs'de kullanabilirsiniz

  • stickdust01 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam aynı sorun bende de vardı, ses turbodan geliyor. Garanti kapsamında turbo değişimi yapıldı, garantiniz bitmeden, servise gidin gelen fatura 70 bin TL idi.

  • Legum Magister kullanıcısına yanıt

    ben de fransadan turbonun gelmesini bekliyorum. turbo değiştikten sonra çekişte veyahut ayağı gazdan çekince titreşim, tekleme gibi şeylerde iyileşme oldu mu ?

  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tarz sorunlar yoktu zaten sadece ses rahatsız ediyor ve bir sorun olduğunu düşündürüyordu turbonun değişimi ile ses sorunu ortadan kalktı. Ses kesilmese turbonun değiştiğini bile anlamazdım.

    Bu arada benim 1.0 tce 2020 model aracında fren yapınca ön tekerlerden ıslık sesi geliyor araç 34binde önceki mesajlardan anladığım kadarıyla balatalar gidik bunu gözle anlayabilir miyim ve hangi marka balara önerirsiniz
  • Legum Magister kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Dün yetkili servise gittim, turboda herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Sadece sağ motor kulağının değişmesi gerektiğini bunun içinde parça siparişi vereceklerini söylediler.Gelistirilmis motor kulağı falan dedi servis yetkilisi. Bu ses siz de sürekli oluyor muydu? Başka bir servise gostersem mi acaba

  • stickdust01 S kullanıcısına yanıt

    Merhabalar

    ben Ocak ayında evo paket Clio 5 aldım ve 500 km de iken kulak sesi geldi. Genel merkez mais ile dosya numarası açtırarak iletişime geçtim. 2020 den beri 3. Clio 5 aracım olduğunu ve 3 araçta da kulak sesi olduğunu, tek 3 silindirli motorun Renault ta olmadığını, diğer markalar bu tarz bir kulak sesi şikayeti duymadığımı ve Renault gibi bir firmaya bu kulak sesi olayını düzeltememesinin yakışmadığını bildirdim. Derhal acil kod ile bana dönüleceğini bildirdiler ve video olarak ses kaydını istediler. Gönderdim. Bugün 21 Nisan. Ne arayan ver ne soran. Servis ise mevcut motor kulağının eskisi ile aynı olduğunu bildirdi. Bende nasılsa gene olacak diye değiştirmedim. Belki garanti sonuna doğru değiştiririm.

  • Arkadaşlar herkese iyi pazarlar.


    Clio 1.0 tce, otomatik vites araç ilk bakımı için servisten ön fiyat almak istedim, 6500 tl gibi bir rakam verdiler, yakın zamanda bakım yaptıran arkadaş varsa bilgilendirme yapabilir mi ?


    Selamlar, iyi sürüşler.

  • Kurabiyee Canavari kullanıcısına yanıt

    Çok iyi fiyat.

  • Merhabalar
    Bugün clio 5 aracım 3 defa motor hasar riski uyarı verdi ama ben durmayıp devam ettim. Varış noktasına gelip kaputu açıp kontrol ettiğimde radyatör suyunun minimum seviyenin de altına geldiğini gördüm. Sadece suyu eklemem yeterli olur mu yoksa yetkili servise gitmek gerekir mi?
  • 
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.