Şimdi Ara

2019 Yeni Peugeot 508 (220. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.515
Cevap
93
Favori
434.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Guduset G kullanıcısına yanıt
    İkisi bir arada oluyor hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    Eyw çok sağolun
    Bu ara 2022 otomatik bagajlı bulamadım 😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guduset G kullanıcısına yanıt
    6.aydan sonra gelen çoğu araçta yok abi. Hızlı şarj da da aynı durum olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, iki ufak sorumla geldim:


    1) Dun anahtar calismadi icindeki fizikseli kullanarak icine girince calisti ve daha sonrasinda da otomatik acma kilitleme calismaya devam etti. Bu araclarda kumanda pili azalinca gostergede uyari cikiyor mu? Eger cikiyorsa problemin manyetik alan bozulmasi oldugunu tahmin ediyorum.


    2) Arka kameranin cozunurlugunun kotu oldugunun farkindayim ancak kotu olmasinin yaninda cok cabuk kirleniyor ve surekli silmem gerekiyor. Bunu cozmek icin herhangi bir koruyucu deneyen kullanan var midir? Aklima su kaydiran sprey sikmak geldi ama henuz denemeden sormak istedim.

  • disclosure D kullanıcısına yanıt

    Bu youtube linki çalışmıyor varsa yeni bir link atabilirmisiniz lütfen.

  • Arkadaşlar merhaba, 2020 model 508 1.6 dizel Allure ile yine 2020 model 1.6 benzinli prime arasında kaldım. fiyatlar ve kilometler aşağı yukarı aynı (90 binlerdeler). Hangisini tercih etmeyeliyim acaba.

  • xms kullanıcısına yanıt

    Fiyat ayniysa dizel allure tabiki.

    Hem bir üst paket. Önde aslan diş var cam tavan var. Hem de dizel yakıt cimrisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizelde benzinliye göre çok problem çıkıyor diyorlar. Benzinlisinde sanırım o kadar problem yok..

  • Dostlar selamlar,


    Yavaş yavaş 2.bakım tarihi yaklaşıyor. İstanbul için dizellerde bakım fiyatı alan veya yaptırıp memnun olan var mı? Tavsiyelere açığım :) Daha önce Mepa'ya gittim ama orası eve uzak.

  • Dün 2022 model GT ile ben de aranıza katıldım. PSA grubundan benzinli C5A'dan geçiş yaptığım için arabaya alışmakta çok yabancılık çekmedim. İlk izlenimlerim oldukça olumlu. 19" janta rağmen konforunu çok beğendim. Sürüş modlarının süspansiyona bu kadar etki etmesi de şaşırttı doğrusu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 31 Ocak 2024; 11:42:58 >
  • Merhabalar, ikinci el 508 alma düşüncem var. Satın alma öncesinde benzin/dizel ve motor sorunları hakkında bilmem gereken veya dikkat etmem gereken bir şey var mı?
    Peugeotlarla ilgili trigerin yağ içinde olması ve ciddi sorunlara yol açabileceği gibi bir durum öğrendim. 508'ler için durum nedir bu konuda?
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PreDLoNa -- 31 Ocak 2024; 13:50:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt
    Performans için benzinli öneririm. Triger zincirlidir bunlarda. Yakıt tasarrufu için ise dizel idealdir. Bunlarında triger kayışlıdır ama yağ içinde çalışmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Hayırlı kazasız günlerde kullanın aracınızı
    Objektif yorum yapmanız gerekirse
    Hangi araçda daha faZla olumlu yorum yapabilirsiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guduset G kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

    Kullanım şekilleri ve hissettirdikleri sınıf farkından da dolayı çok farklı. 508i 200km kadar kullandım o yüzden çok iyi karşılaştıramıyorum ama bir konuda C5’in çok gerisinde. özellikle 140 ve üzeri süratlerde rüzgar sesi 508de bariz yüksek. C5a gerçekten çok sessizmiş onu anladım. 508 ile eşimin arabası olan 1 yaşında C4 arasında çok bir fark hissetmedim rüzgar yalıtımında. 508de yüksek hız stabilitesinde C5’den daha iyi.

    C5a konfor olarak sınıfında üst sıralarda bir arabaydı ama bence 508 süspansiyon konforunda daha iyi ve süspansiyonları daha sessiz çalışıyor. Kaliteli çalışan bağımsız süspansiyonlu arabaları özlemişim ben onu fark ettim.

    225lik motor 180likten hissedilir şekilde hızlı geldi bana.

    Biraz daha yol yaptıktan sonra daha net ve detaylı karşılaştırma yapabilirim.


    Bir de 19” jant için ankarada kışlık lastik bulamadım. İnternetten de lastik almayı düşünmüyorum. GT sahipleri ne yapıyorlar merak ettim. Bulabilirsem çıkma 18” alıp onlara kışlık takmayı düşünüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 31 Ocak 2024; 22:19:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • C5A kullanmadım ama G20'den fazla, F30'dan az rüzgar sesi var benim arabada. Bana fazla gelmedi bu segment için.


    2 neden aklıma geliyor:


    - Çerçevesiz camlarda kapı ayarları önemli. Benim araçta sağ yolcu kapısından aşırı ses geliyordu. Servis sırasında kapıyı ayarlatınca düzeldi.

    - Sunroof perdesi açıkken rüzgar sesi gelebiliyor. Sunroofu ayarlatmadım uğraşırken bozupta su filan girmesine sebep olmasınlar diye. Perdeyi kapatıyorum yüksek hızlarda.

    - Bir de arka kelebek camların tepesindeki conta yırtılabiliyor. Benim 2022 aracımda bunun için bir recall vardı. Kelebekler değişiyor. Rüzgar sesine sebep olabilir yazıyordu neden olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsail -- 1 Şubat 2024; 9:24:3 >
  • Hardtouch kullanıcısına yanıt

    60 bin km kadar C5 kullanıp sattıktan sonra 508 GT-Line 180 HP aldım.



    Hiç bir açıdan C5'in gerisinde değil.


    Diğer arkadaşın dediği gibi kapı ayarında bir şey vardır.

  • 225 HP 1.6 EP6FADTX motor için servis 2297 kodlu 5w-30 yağ kullanıyor. Aslında bu spec doğru gibi. PSA ülkeleri temperate - arduous - very arduous gibi kriterlere ayırmış. Türkiye very arduous ülkeler arasında. Büyük ihtimalle sıcaklıktan çok yakıt sülfür içeriğiyle ilgili. Kalite bir zamanlar EU uyum sürecinde Türkiye'de de iyiydi ama şu anda ülke fakirleştikçe herşeyin kalitesi gibi yakıt kalitesi de düşmüş olabilir. Ethanol miktarı vs. de önemli.



    frenchcarforum.co.uk
    PSA Recommended Engine Oils Updated 2021 - French Car Forum
    https://frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=75919&sid=2eeb4af29314923dd3cd550edef0331a


    Yalnız bir Citroen teknik dökümanında bu motorda "tıkanmayı" önlemek içi 5w-30 kullanılmaz denmiş. Fransızcadan google translate ettiğim için burada bahsedilen scaling - clogging yağ kanallarının tıkanması mı yoksa direct injection motorların klasik problemi olan carbon buildup mı emin olamadım.





    Daha önce bahsetmiştim, bu motorlar yüksek yağ sıcaklığında çalışan motorlar ve bu yağın ömrünü kısaltıyor. Eğer dökümanda bahsedilen clogging kanalların tıkanması ise 5w-30 yağı daha sık değiştirmek faydalı olabilir - ben 10-12k km arasında değiştiriyorum. Özellikle soğuk yerlerde sorun olabilir.


    Sorun carbon buildupsa bu durumda yağı sık değiştirmenin aksine daha fazla birikime neden olabileceğini okumuştum N13 motor kullanırken ama bunun çözümü kalıcı bir hasardan nispeten daha kolay sanırım.





  • Necdet_Pek kullanıcısına yanıt

    Olabilir ilk fırsatta servise soracağım bu rüzgar sesi için kapı ayarı olayını. Ben de C5i 85binde sattım. O arabadan da çok memnundum açıkçası. Bunu da çok sevdim. 508in Özellikle süspansiyonlarının çalışma karakteri harika. Gerçekten kaliteli hissettiriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar,


    2020 model 1.6 225 hp gt model 23.000 km de bir araç aldım 3 hafta önce. Şu ana kadar 2 kere kullanabilme fırsatım oldu fakat araç beklediğimden çok daha iyi çıktı. 18" jantlarla yol tutuşu şaşırtıcı derecede iyi, önden çekişli olmasına rağmen viraja hızlı girildiğinde dengeli kayıyor, önden açma eğilimi yok. Hatta virajda gaza oturunca arkayı açmaya eğilimli. Önden çekişli bir araçtan bunu beklemiyordum, neredeyse spor araba gibi yol tutuşu var diyebilirim tabi bunu 160 - 180 leri geçemeden deneyebildim, üstünde karakteri nasıl bilemiyorum. Yaş itibariyle çokta ilgilenmiyorum zaten :)


    Elektronik ıvır zıvır, ekranlar efsane olmuş. Gece sürekli bir canlı yakalayıp uyarıyor, bizim köpücükleri geyik sanıyor ama olur o kadar. Şeritte tutması çok ilginç, direksiyonu bırakıyorum söylenip duruyor tut direksiyonu diye, tutmuyorum kıllığına :) Park etmesi yine efsane, zart diye girdi iki arabanın arasına ama fazla hızlı hareket ediyor, tekrar denermiyim bilmem.


    Servise uğradım ve garanti uzatımı yapmak istedim, 2020 model ,2021 çıkışlı ve 23 bin km de olmasına ragmen uzatamayacaklarını , 2 sene dolmadan uzatılmış olması gerektigini söylediler, bu konuda tecrübesi olan, konusarak süre geçmiş olmasına ragmen garanti uzatımı yapmaya ikna etmiş olan var mı aramızda ?


    Servisteyken navigasyon ve firmware update yapmak istedim, arabayı bırakmam gerektiğini, 2-3 gün süreceğini ve ne kadar zor oldugunu benim yapamayacagımı filan anlatmaya çalıştılar . Fazla reklamasyon olupta sen yapamazsın dedikleri için, yapılabileceğini fakat düdüklemek istediklerini anlamış oldum :) ve biraz araştırınca Türkiyede erişimi engellemiş olmalarına rağmen Fransa Peogeot sitesinden dosyaları indirip iki güncellemeyide yaptım. Bişey farkettimi bilmiyorum, eski halini doğru düzgün kullanamadıydım ama versiyonlar güncellendi onu biliyorum.


    Canlı trafik verisi çalışmıyor, sanırım 110 Euro civarı yıllık ücreti ödeyip Peogeot connect üyeliği almak harici bir seçenek yok. Bunuda sadece navigasyonun ön gösterge panelinede yansıması sebebiyle istiyorum. Tomtom canlı trafik verisi Türkiyede verimli çalışıyor mu bir fikrim yok. Kullananlardan yorum alabilirmiyim, Yandex veya Google yerine Tomtom kullanılabilir mi.


    Carlinkit Tbox plus aldım, Carplay üzerinden bağlanıyor. Youtube , android uygulamaları radarbot vs. direk araç ekranında çalışıyor. Simkart ile henüz çalıştıramadım, unlock simkart diyor. bizim imei kilitli simkartlar ile uyumludur umarım yoksa boşuna aynı alete sim kart ile çalışıyor diye iki katı para vermiş olucam. Tbox basic te iş görürdü gsm baglantısı olmayacaksa. Şu anlık wifi üzerinden telefonun internetini paylaşarak çalıştırdım.


    Bu araç için dashcam tercihleriniz nelerdir. Dikiz aynası görüşü çok dar, arkada ne olup bitiyor anlamak zor. Eşim için aldım aracı, onun kullanması dahada zor olacak bu durumda. Dikiz aynası üzerine takılan 70mai Rearview Dash Cam S500 veya benzeri bir ürün alsam, arka cama takılacak kamera ve dikiz aynasındaki monitöre yansıyan görüntü ile dikiz aynasına ihtiyaç kalmadan araç kullanılabilir mi , tecrübe eden var mı ? ürün seçimi ne oldu ? Ya da dikiz aynası üstüne takılan değilde, herhangi bir dashcam kullanıp memnun olan var mı? önerebilir mi ?


    Aracın yol tutuşunu beğenince hanıma aldım ama arada bende kullanırım dedim. Günlük 300 km ye yakın yol yapıyorum kiralık araç vw passat ile, o yüzden beğendim el koyarım diyemiyorum, haftasonları için ancak. Eski alışkanlıklar ile bu aracı biraz modifiye etsem diyerek şasi yi rijitleştirmek için " garaja girerken eğimli yolda dönerken hafif bir gıcırtı geliyor, şasimi esnedi, dashboard mu oynadı bilemem ama var bi gevşeklik. Strut brace, lower strut brace vs. araştırdım ama bu kasaya uyan hiçbir şey bulamadım. Var mıdır şasiyi rijitleştirmenin bir yolu ?


    Racechip kullanan var mı? 250 hp 350 nm iddiası var, deneyip memnun kalan oldu mu?





  • Merhabalar, bir iki ay önce 2019 model 508 gt aracımı aldım. Araçtan oldukça memnunum. Motor çok performanslı, viraj performansı mükemmel ve donanım açısından çok dolu bir araba ayrıca aşırı dikkat çeken yakışıklı bir araç. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Yakıt tüketimim ortalama 7,5 litre. Eskişehir-Ankara arası 5,2 ile gelmişliğim var. Performanslı kullandığında 10 litreye rahat ulaşıyor. Şaşırdığım konulardan biri dizel ve 180 hp benzinli modellerde karter koruma bulunurken gt paket araçlarda karter muhafazası bulunmuyor, metal olanlardan sipariş verdim. Takıldığında güncellerim.
    Ek bilgi olarak, geçtiğimiz yıl da aynı kasa dizel allure sahibiydim. Adblue sorunu yaşamıştım, garantiden ücret ödemeden sorunsuz değişmişti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.