Şimdi Ara

2018 Gucci ayakkabı modelleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm dünyada geniş yankı uyandıran gucci ayakkabı modelleri diğer tarz ayakkabılarına kıyasla daha fazla bağlığa ilham veriyor. Geçtiğimiz günlerde altmışıncı yıl dönemini kutlayan marka, anlatmakla bitmeyecek kadar çok hikayesi olan bir ayakkabı olarak karşımıza çıkıyor.
    Hikaye, birinci dünya savaşından sonra Savoy'da çalışan genç olan Guccio Gucci'nin Gatsbyesque romantizmiyle başlar. İngiliz aristokrasisinin geliş ve gidişatlarını gözlemlerken, atların, yarışın göz kamaştırıcı bir şekilde ne kadar önemli olduğunu fark etti. Kendi deri eşya ticaretini başlattığı zaman, binicilik ikonografisini Gucci markasına dâhil etmeyi başardı.
    Gucci ayakkabıların tarihi
    1953'te oğlu Aldo Gucci loafer'ı piyasaya çıkardığında, ayrıcalıklı ve zengin Avrupalılardan oluşan bir grup olan "Jet Set" ve Hollywood telif hakkı ile yakında eş anlamlı hale geldi. Kuruluşunun 60. yıldönümünde New York Metropolitan Museum of Art'ın kalıcı koleksiyonundaki tek ayakkabı Gucci ayakkabı olarak kalmıştır ve 1985 yılından bu yana da onurlandırılır. Orijinal modeller, Kuzey Amerika moccasin stiline dayanır ve mümkün olduğunca yumuşak, hafif ve ayak yapısına uygun olması için el yapımıdır. Buna rağmen, şaşırtıcı derecede sağlamdılar. Rahat Amerikan ve İtalyan tarzı, geleneksel İngiliz formalitelerine karşı meydan okuyan bir zamana konfor ve pratiklik kazandırdı. Boğucu, kolay ve sportif şeyleri şekillendirerek ortaya bir dünya markası çıkardılar.
    Birçok iş adamının bir numaralı tercihi
    Yıllar geçtikçe ayakkabının tasarım ve servisinde birçok değişiklik oldu. Ayırıcı badem şekilli parmak bazen yuvarlak yerine kare olmuştur. Topuk yüksekliği yukarı ve aşağı gidip geldi. Mesela 70'lerde kadın ayakkabıları kadar yüksekti. Bazıları, parlak renklerin tamamen ortadan kaldırılmasının Tom Ford döneminin başlangıcına bir ağıt olduğunu düşündü. 90'lı yıllarda kalın lastik tabanlar "SUV Gucci "'nin talihsiz etkisini yarattı.
    Bugün gucci ayakkabı, Hollywood'da, Floransa'da, Tokyo'da klasik ayakkabıları ve takım elbiseleri ile ünlü işadamlarının yaşadığı Londra'da olsun, nostaljik, playboy cazibesini canlandırmaya başladı. Çıktığı günden beri tarz sahibi olmayı hedefleyen iş adamlarının bir numaralı tercihi olan ayakkabılar, onlarca yıl önce kraliyet ailesi mensuplarının ayaklarını süslerken günümüzde ise birçok ünlü iş adamı ve politikacıların tercihi olarak karşımaya devam ediyorlar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.