Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N3v3N

    Kanunda 3 kasımdan sonra atamaların yapılacağı yazmıyor muydu?
    Bakanlık açıklama yapmıştı "3 kasımdan sonra belli olacak, erken ödeyenin farkı olmayacak" diye. Ben dahil pek çok kişi buna güvendi.

    O kadar plansız bir iş ki şu 21 gün olayı, nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. O yüzden ilk gidenler bile deneme tahtası olacaklar. Yani deneyip "aa bu şekilde olmuyormuş" diyecekler bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

    Kobay mıyız, neyi deniyor. Bu işin olacağından emin değillerse ne diye ortaya 21 günü çıkardılar. Ne düşünüyorlar anlayabilmiş değilim.Hem profesyonel orduya geçecez diyorlar hem de bedelli yapacaklara 21 gün eğitim çıkartıyorlar. Profesyonel asker mi gidecek sıcak çatışmaya yoksa biz mi. 21 günde aldığımız eğitimle çatışmaya değil paintball a bile gidemeyiz. Ya adam gibi yap bedelliyi, ya da hiç yapma...
    Düşünmüyorlar zaten. Bakanlığın çalışması dahil son dakikaya kadar planda yoktu. Sonra birileri istedi diye keyfi eklendi. Artık sözü geçen o kişi kim olabilir, kim bu kadar çalışmayı yok sayabilir onu siz düşünün.
  • Arkadaşlar ben daha başvurmadım, şuan okulum devam ediyor askerliğim tecilde. 3 Kasım'a kadar istediğim zaman başvuru yapıp parayı yatırabiliyorum değil mi? Yoksa geç mi kaldık
  • 8MB AGP 8 kullanıcısına yanıt
    Bende de hemoroid var doktora gittim almadı kafayı yiyecem düzgün oturup kalkamıyorum, 21 gün sıkıntı olacak ama bi şekilde geçecek artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The BlackMamba 24 kullanıcısına yanıt
    Bedelli için geç kalmadın son tarih 3 Kasım. Ancak erken parayı yatırıp işlemi sonuçlandırsaydık 15 eylülde ki celp tarihinde gidebilirdik(karambol oldu daha önce söylemediler) Bende senin gibi öğrenciyim hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha başvurmadım da bu başvuru sayısı da biraz şişirilmiş gibi gözükmüyor mu, daha 2 hafta olmuşken bu kadar kişi nasıl toplandı anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafası karışık arkadaşlar sadece duyuruları takip etsin bence.
    Temel eğitim olacak dediler, yok kalkar denildi 21 gün eğitim oldu. Anadolu Ajansı erken alınmaya başlanacak demişti. Yok alınmaz denildi (alınmaz diye bakanlıkta demiş galiba) erken alım da ilan edildi. Şimdi 3 celbe 60.000 kişi alınacak diyorlar, sığmaz deniliyor ilk celpten sonra arttırarak sığdırırlar büyük ihtimal 21 gün kalkacak muhabbeti de yeniden hortladı. umutlandırıyorsunuz boş yere insanları.
    Açıkcası ben ilk 3 celple gitsem de 2019'da 21 gün kaldırılırsa çok üzülmem. Ne kadar hızlı askerlik yükümlülüğünden kurtulursam benim için o kadar iyi. Yalnız ekşide ve burada çoook bilgi kirliliği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weros -- 19 Ağustos 2018; 9:23:0 >
  • Büyük ihtimalle yeni gidenlere bu yeni yerler açtılar bedelliler için oralarda çalıştıracaklar temizlik sıva felan bile yaptırırlar. Çünkü daha açılmadan alım yapıyorlar şimdiden gidenlere Allah yardım etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N3v3N

    Kanunda 3 kasımdan sonra atamaların yapılacağı yazmıyor muydu?
    Ne kanunu orman kanunu geçerli ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozandemir- kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu ülkede her şey olur fazla kafa yorma yoksa kanser olursun. Kanunu bile es geçebiliyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 günün kalkmayacağı kesinleşmiş oldu böylece...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisinin kıdem tazminatı alması reddedilmiş, hem de devlet kurumundan.

    https://mobile.twitter.com/altunTaS_41/status/1031088413561237504
    Edit: Ekşide üyeliği olan paylaşırsa güzel günden olur, tadından yenmez. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 19 Ağustos 2018; 11:50:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozandemir-

    O kadar da değil kardeşim. Ekşide her yazana inanma. Ben 15 bini bayılıp 21 gün gidecem de adam gitmicek. İsyan çıkar.
    2011 ve 2014 te bedellide süre yoktu hani hiç isyan göremedik.

    Adamların bir dediği bir dediğine uymuyor yapmayacağız diyorlar yapıyorlar çıkarmayacağız diyorlar çıkarıyorlar.Şu zaman olacak diyorlar tak yarın yürürlüğe giriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 19 Ağustos 2018; 12:5:55 >
  • Bu kararı alan herkese öyle şeyler söylüyorum ki ama buraya yazamıyorum.
    Kasımdan sonra gideceğim için 27 Ekim'e düğün tarihi aldım şimdi ne olacağı belli değil.
    9 günlük tatilden 1 gün önce ortaya bir şey attılar şimdi 9 gün otur evde kafayı ye. Askerlik şubesine gitsen kapalı, kime nereye soracaksın, derdini kime anlatacaksın? Bu kadar rezil bir ülke olmaz olsun. Düzensizlik, iş bilmezlik nasıl bu boyutlarda olabilir, bu kadar basit bir olayda nasıl bu kadar çok mağduriyet yaratılabilir?
    Bedelli için kaç yıldır çalışıp biriktirdiğin altının gramını 200tlden bozdurursun bir gün sonra gramı 250tl olur. 3 Kasıma kadar başvurular alınacak nasıl olsa 3 kasımdan sonra giderim diye paranı yatırır başvurunu halledersin bu sefer daha erken alınacağın açıklanır. Seçim öncesi kışladan içeri girilmeyecek denmesi zaten apayrı bir konu. Muz cumhuriyeti, sirk, panayır, bakkal burası ama kesinlikle bir ülke, bir devlet değil. Bu ülkedeki hiç bir siyasetçiye hakkımı helal etmiyorum. Şehit olanlardan Allah gani gani razı olsun, Allah mekanlarını cennet etsin. Bu ülke için özellikle bu yöneticiler başta iken vatan uğruna canını vermek kolay iş değil kaç tane genç bunların egosuna, lüksüne feda oldu belli değil. Gerekirse ailemiz, geride kalan insanlar için biz de veririz canımızı en önemlisi Allah yolunda veririz ama bu yöneticiler için tırnağım kırılsa hakkımı helal etmiyorum.




  • Benm dediğim bu açıklanan ilk cekp dönemlerindekiler gittikten sonra yani kasımdan sonra gidecekler için 21 günün kalkması. Bu büyük haksızlık olur. Önce gidenin günahı ne yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozandemir-

    Benm dediğim bu açıklanan ilk cekp dönemlerindekiler gittikten sonra yani kasımdan sonra gidecekler için 21 günün kalkması. Bu büyük haksızlık olur. Önce gidenin günahı ne yani
    Denemeden olmaz bir sorun bir olay çıkacak ki sanırım bakın şu oldu bu oldu deyip kapatacaklar bilmiyorum valla akla mantığa uygun hareket etmiyorlar bunlar böyle direk kontrolsüz girdilerse bir bit yeniği vardır işte.Adalet denmiş adalet var mı yav sirk gibi ülke ney düzgün uygulanmış ki.21 gün birşey değil ha ne olur başta gidenler sorun yalar bu sonrası için iyi olur.Ülkede her iş böyle.Bilmiyorum yani anlamsız buluyorum şuan piyasaların durumu daha önemli.Aslında askerler özellikle zorunlu askerler bir yük mali olarak ha bedelli denmiş birde 21 gün bunlara harcama yapılacak buda saçma olmuş özellikle bu dönemde ayrıca ben baştada diyorum yapılacaksa doktoru öğretmeni mühendisi futbolcusu sporcusu müteahhitçisi falan filan optimum 9 aylık sürede kazandığı bedeli vermeli.Ama ülkemizde düzen diye birşey yok.




  • Aöf aradım bedelli askere gidecekler için telafi sınavı yapılcak mı diye;hayır böyle birşeyin mümkün olmadıklarını söylediler.
    Benim şimdi kasım son haftası ile ocak ayının ikinci haftası sınavlarım var kim bunları dikkate alıcak, sınavlara giremezsem napıcam ben,çünkü 4 sınıfım ve mezun olucam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozandemir- kullanıcısına yanıt
    21 gün bu saatten sonra kesinlikle kalkmaz bir şekilde yaptırırlar. Diğer celp dönemlerinde daha fazla alım yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    Sizde faydalanmıcaksınız bedelliden maşallah fikirleriniz var ama.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 Kasımdan önceki alımları 21gün olayını denemek için yaptık. İstediğimiz gibi olmadı kaldırıyoruz derlerse hiç şaşırmam...


    Şuanda erken gitmek isteyipte 3 kasımdan once gidilmeyecek denildiği için parasını yatırmayanlara haksızlık oldu.

    O zamanda erken gidenlere haksızlık olacak...

    Maddi durumu iyi olmayanlar için ayrı bir haksızlık zaten...
  • 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.