Şimdi Ara

2017 yılı sıfır faizli işletme kredisi desteği bankalarla yaşanılan sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Kosgeb 2016 yılı son ayında yaptığı destek programının bir benzerini Şubat 2017 yılında " 2017 yılı sıfır faizli işletme kredisi kredi faiz desteği" başlığı altında faaliyete geçirdi ve hak kazanan kobiler ilan edildi. Hak kazanamayan bir çok işletme sahibi yanında hak kazananları büyük kısmının da hevesi kursağında kaldı. sermayesi özele veya devlet e ait olması fark etmeksizin, bankalar KKB puanı düşük ve/veya takipte kredsi bulunan işletmelerin sorgulamalarını sadece vergi kimlik/ T.C.Kimlk numarası ile yapıp diğer güvenlik kriterlerini bile dikkate almadan geri çeviriyorlar, bunların yanında resmi gazetede yakın zamanda yayınlanan torba yasanın öngördüğü sicil affını (6 ay içinde borç kapama ya da yapılandırma şartı ile ) dikkate bile almıyorlar, KGF nezlinde teminat alabileceğinizi söylemeniz dahilinde KKB puanınız düşük ise KGF teminatının onlar için bir ifadesi olmadığını dile getiriyorlar. şimdiye kadar bahsettiklerimiz şu şekilde özetlenebilir. KOSGEB Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığına bağlı KGF ise kaynağı hazine müsteşarlığına bağlı kuruluşlar. demekki bankalar ne T.C. devletine ait bakanlıkları dikkate alıyorlar ne hazineyi garantör olarak kabul ediyorlar. Bunun yanında resmi gazete de yayınlanmış ve ülkemiz genelinde yürürlüğe geçmiş bir kanunu ( sicil affı ) yok sayıyorlar. elbette şimdiye kadar yazdıklarım belirli dayanaklara oturtularak açıklanabilir örneğin; KOSGEB "ben ana paray kefil değilim, ana para bankaların parası veya ben bankacılık uygulamalarına karışamam o bankaların işi " diyebilir ya da bankalar sicil affı bize " herkesin sicili sıfırlanmadı ki, kanun bize eger istersek sicillerin temizlendiğini düşünerek yeni çalışmalar yapabiliriz diyor" diyebilir. bu durumda da ben de şöyle bir şey demek istiyorum, bu gun kkb puanı yüksek olan bir iş yeri sahibi KOSGEB tarafında yüksek oranda işletme hak olarak gösterilen 20 bin TL krediyi tek bir kısa mesajla istediği abnkadan 5 dk da alıyorken ve aynı miktarda kredinin 36 ay sonunda ödenecek miktarı 25.680 TL civarında iken, işletme sahibi tüm bu başvuru evrak takip sistemsel hata kosgeb uzmanlarının kabalığı ve ilgisizliği vs eziyetlerini çekip sadece 5.680 TL faiz avantajı için mi mücadele ettiler. sicili dört dörtük iş yeri sahibi neden zor duruma düşsün neden kendi işleri ile ilgilenmek varken bu mücadeleleri versin.

    bunun yanında sayın Bakan'ın basın organları aracılığıyla bilgilendirdiği üzere bakanlığa ait alo 130 şikayet hattı bulunmakta. eger siz de yukarı yazdığım veya benzer nedenlerle sıkıntı yaşıyorsanız lütfen arayıp bildirin. Bildirelim ki sistemsel bir hata varsa en azından ya umutlanmayalım ya da rezzil olduğumuzla kalmayalım.







  • Bank asya heabi olanlara vermiyorlar teror sebebiyle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olmalıydı ; bankanın parasını alsın tokatçı ve geri ödemesin.. kime ödül kime ceza ?

    Moralite ve teminat unsuru önemlidir, iyi ve dürüst firmaya zaten yetkiler alınarak kredi veriliyor piyasada..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benım anlamadıgım zaten sıstem coktu herkes ıflas ettı. Şimdi hibe ve kredi verip 5-6 ay daha işletmeleri oyalayıp sonra daha yuklu borç faizleriyle ortada bırakınca nolacak. Ölmeyıp surundurmek mantıgı mı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.