Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.005
Cevap
56
Favori
272.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mertb M kullanıcısına yanıt
    E serisi özelliklerinde dahili ChromeCast bulunuyormuş...

    Netflix,Youtube yansıtmadan bahsediyor özelliklerde..Zaten özel uygulamaları yansıtmakta sorun yok (cep telden de sorun yok), merak ettiğim Laptop veya Pc den (Mac bilgisayarlar dahil) Görüntü-ses aktarımı var mı?

    Windows 10 ile bu oluyormuş, Win7 kullananlar için veya Mac bilgisayarlar için bu dahili chrome cast işe yarar mı merak ettim

    Normalde Chrome Cast aparat takmadan olmuyordu eskiden ama yine böyle bir aparat takmadan Chrome cast üyelik ile olabilir gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mayıs 2017; 12:24:6 >
  • Kullanıcı yorumları👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dediğiz gibi 9005 de chrome cast var. Ayrıyeten benim chromcast ultra cihazım da zaten vardı.



    En somut kullanım şekli youtube ve netflixden stream izlemek.



    Telefondan direkt açıp cihaza yönlendiriyorsunuz işiniz telefonla bitmiş oluyor.



    Bir de telefon ekranını birebir yansıtma özelliği var ama bu durumda kalite düşüyor.

    Bunları ultra için denedim Tv de aynıdır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertb M kullanıcısına yanıt
    emrahsnr kullanıcısına yanıt
    IR Blaster ı bizde kullanan olmaz diye dusunmusler galiba :)

    Ayarlar icin bu websitesindeki ornek kalibrasyon goruntulerini indirip goz zevkinize gore ayarlayabilirsiniz ("download pattern"):http://www.rtings.com/tv/learn/how-to-calibrate-your-tv

    Benim AMOLED ekranli S7E de denedim, Basic Mode da renk dogrulugu cok iyi :)

    Rtings.com un kalibre ettigi ayarlari da deneyebilirsiniz:http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e/settings



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 25 Mayıs 2017; 17:54:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • mertb M kullanıcısına yanıt
    Telefonla zaten, Aandroid üzerinden Google Cast ile Yansıtma oluyor, Sony Miracst özelliği ile de Telefondan oluyor (Tablette oluyor biliyorum)

    Problem Bilgisayar, Laptop, Mac Book (Apple) ile wireless görüntü aktarmak ki, herkesin işine yarayacak bir özellik..

    Windows10 bu özelliği koymuş, denemedim zira win7 deyim..

    LG televizyonlar Intel Widi destekliyor, intel Widi tabanlı bir işlemciniz varsa (Laptop/pc) bu kablosuz yansıtma oluyor..

    Sony biraz hassas, DLNA desteği var sözde ama 3ncü parti Server yazılımlar olmadan -ki onların çoğunda altyazı desteği yok- pc ye bağlanmıyor, bağlansa da Klasör içeriği sadece..

    **Youtube çok eski modellerde bile Pairing/Paylaşma yapıyordu zaten..Netflix te Sony içinde uygulama, ekran yansıtması normal..

    Asıl, PC/LAPTOP Ekran üzerindekileri yansıtmak..

    Sanırım üye olunursa yapılır ama paralı olsa gerek :
    https://www.google.com/intl/en_us/chromecast/?utm_source=chromecast.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mayıs 2017; 16:3:20 >




  • Sony built-in de kısıtlamaya gittiyse bilemem fakat Google ın min. sistem gereksinimlerinde Win7, MacOS 10.9 da var:https://support.google.com/chromecast/answer/7022492?vid=0-795448767743-1495718820879




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 25 Mayıs 2017; 18:34:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Google Cast kuruluyor onda sorun yok..Cihaz Tara kısmında eskiden "Chrome Cast" cihazı takmak gerekirken Tv ye, sanırım şimdi Wifi gibi dahil Chrome Cast ile Tv yi bulur..

    Ama ücretli uygulama sanırım bu Chrome Cast..

    Windows 10, direk Ekran Paylaş özelliği yapmış sanırım aynı Wifi içindeki Tv yi görüyor..Bir kullanıcı Win10 ile Paylaşım oluyor demişti..Chrome cast olmadan windows özelliği
    https://www.youtube.com/watch?v=WDE1BUZtdvo
    https://www.youtube.com/watch?v=v7lCRCKgtcM

    **HDMI bağlantısında 1/2 ekran olayının Wifi hali gibi sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mayıs 2017; 16:55:54 >




  • Evet arkadaşlar, uzun araştırmalar sonucu tv'yi aldım ve kuruldu. Öncelikle Samsun Sony Servisindeki eleman çok beyefendi birisiydi. Benim söylememe gerek kalmadan kendisi bütün testleri yaptı. Bundan memnun kaldım. Önceki tv'lerde mesela LG markasında çünkü bizim evdeki televizyonların çoğu LG marka. Servisten gelirdi bir hışımla aynen öylede giderdi. Hatta bir kere kavga bile ettik sayılır. Sony'yi almadan önce internette Samsun servisine bakmıştım ve aynı kötü yorumları görmüştüm. Benim şansım mıdır yoksa yeni eleman mı değiştirdiler bilmiyorum ama Sony Samsun servisinden çok memnun kaldım. Arkadaş bile olduk adamla .

    Gel gelelim televizyonun kendisine.. Ben hayatımda hiç VA panelli tv görmedim. Hep internetten okumuşluğum vardı. Siyahların ne kadar iyi olduğu hakkında. Gerçekten öyleymiş. Hele ki benim gibi LG yani IPS panelden geliyorsanız Zaten Sony ve özellikle XE9005'i almamdaki en önemli sebebi buydu, backlight bleeding, clouding vs sorunların olmaması. Tabii bunların hepsi birazda şans işi açıkçası ama LG panellerde bu tip sorunlar genelde bütün tv'lerinde vardır. Belki çok şanslı olup ta çıkmayabilir :) Neyse ki bu tv de (xe9005) bu tip sorunların hiçbiri olmadı. Özellikle local dimming (Yerel Karartma) özelliğini çok beğendim. Başarılı buldum. Full-array backlight'ın artılarından birisi. Mükemmel değil elbette ama başarılı. Edge Led tv'lerden çok daha iyi olduğu belli :) Local dimming ayarını yüksek yaparsanız blooming efekti biraz artıyor gibi geldi. Haliyle o yüzden ben ya düşükte ya da orta da bırakıyorum ama genelde orta da. HDR sahnelerde tabii ki açık olacak. X-tended Dynamic range ile birlikte ikisi mutlaka en az orta ayarda olmalı.

    Şimdi benim önceki tv LG 43UH650V. Bildiğiniz üzere bu modelde RGBW pikselleri kullanılıyor ve inanınki o tv evdeyken ben 4k izlediğimi sanıyordum. Ta ki XE9005 ile tanışana kadar UH650V'nin gerçek 4K vermediğini XE9005 ile anlamış oldum. XE9005 deki o netlik, o detaylar muhteşem. Hele de 4K HDR video oynatırsanız demeyin keyfinize.

    TV hakkında beğendiğim en güzel özelliklerden birisi de "Hassas Tonlama" ayarı. Anladığım kadarıyla 8-bit olan sinyallerde o ayarı açarak 14-bit e çıkarıyor. Mesela oyunlarda veya filmlerde güneş batımı veya gökyüzüne baktığınızda renklerde banding meydana geliyor. İşte bu ayarı açarak bunun önüne geçiyorsunuz. Aşağıda resimlerde de görebilirsiniz. Tabii bu ayar kusursuz değil. Tek problemi ayarı açtığınızda gökyüzüne bakarak bandingin gittiğini görürsünüz ancak hareket ettiğinizde yine o banding meydana geliyor. Ama eskisi gibi değil tabii ki. Çok hafif bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu özellik, özellikle oyunlarda çok işe yarayabileceğini düşünüyorum.



    TV'nin Gray Uniformitysi yine benim önceki LG den çok daha iyi olduğunu gördüm. Sadece köşelerde biraz kararma var ama o kadar rahatsız edici seviyede kesinlikle değil.



    Bende digitürk yok. O yüzden maalesef o konu hakkında bilgi veremeyeceğim. Ancak 1-2 maç seyretme imkanım oldu. Hareketli sahnelerde özellikle. Motionflow özelliğini sevdiğimi söylemem doğru bulunmaz. Çünkü topu cidden bir tuhaf yaptı :) O yüzden o özelliği kapatıyorum. Sadece film izlerken "Gerçek Sinema" ayarını açıp. Film Mod ayarını da yüksek yapıyorum. Böyle çok iyi oluyor.

    Dediğim gibi film ve dizilerde performans cidden çok iyi. LG de ben tv izlememişim demek ki Sadece problem şurada. TV'nin kendi video playerını bir türlü beceremedim. Harici HDD'yi koyup film, dizi ve HDR videoları izleyeyim dedim ama yok nafile. O yüzden foruma gelip bir arkadaşımızın yardımıyla şimdi ismini unuttum, kusura bakmasın ama yardımcı oldu :) Kodi'yi yüklemeyi tavsiye etti. Onu kurduktan sonra videoları sorunsuzca izleyebildim. MX Player Pro ve VLC Player da denedim. Bu iki player normal yani 1080p videolarda problem çıkartmıyor. Ama iş 4K HDR'ye geldiğinde takılıyor ve doğru düzgün göstermiyor. Siyah bantlar birden gri'ye dönüyor. Ancak Kodi de böyle bir durum yok. Bütün formatları neredeyse sorunsuz izledim. Hele 4K HDR'ler aman yarabbi



    Gelelim şimdi benim esas olaya. PS4 PRO da performans nasıl? Açıkçası en başta biraz çekinceli davrandım. Çünkü rtings ve avforum daki incelemelerde input lag değeri 31-34ms arası değişiyordu. LG de bu input lag değeri 19ms falan idi. Fakat PS4 PRO'yu açtığımda ve oyuna girdiğimde anladım ki neredeyse input lag açısından hiçbir fark yok. Gerek FPS gerekse TPS oyunlarını oynadım ve kaymak gibi aktı gitti . Beğendiğim bir özellik daha ise, önceki tv de siyah seviyesini ayarlamak gerekiyordu. Ama bunda hem tv hemde PS4 PRO kendisi ayarlıyor. Otomatik ayarını hem konsolda hemde tv de seçmek gerekiyor..http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php buradan bakarak arkadaşlar da siyah seviyesini ayarlayabilirler. Siyah kutucukların sadece birinci kutucuk hariç hepsi görünebilir seviyede olmalı. Unutmadan PS4 veya PRO da HDR ayarını tam yapmak için TV de mutlaka gelişmiş formatı açmanız gerekiyor.

    Kısacası ben TV'den çok memnun kaldım. İyi ki bu TV'yi almışım diyorum. Siyah, oyun ve film-dizi performansı mükemmel. SDR performansı biraz kötü ki bu gayet normal. Çoğu kanal zaten HD oldu. O yüzden problem etmedim. Alacak kişilere tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 25 Mayıs 2017; 18:26:53 >




  • Merhaba windows 10 notebook um ve ayrıca MacBook'um da var. EkrAn yansıtmayı araştırırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Yorumlarin ve paylasimlarin için size tebriklerimizi sunuyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9005 in chrome castini denedim. YouTube dan 4K hdr videolar cast ettim. Tek kelimeyle müthiş çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 ile kablosuz ekran bağlanma da çalışıyor. Ekran tam oturuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertb M kullanıcısına yanıt
    Özellikle Windows 10 için, MKV, 4K filim (altyazılı) yansıtmalarda (PC/Laptoptan) takılma, senkronize..ileri geri almada donma yoksa güzel haber

    Zira bu dediklerim Kablosuz aktarmada kriter... Teşekkür

    Win 7 den sonrasını sevmiyorum ben şahsen ama, güzel özellik

    **Peki tam tersi, Tv den PC ye bağlanıp, Klasör içeriğini (Paylaşım Klasör) oynatabiliyor mu, bunu da yaparsa Bravo derim Sonye

    Kodi ile yapıyor zaten ben, TV nin DLNA-Kablosuz bağlantısını (Media Server Özelliği -ismi Tv de farklı geçebilir) merak ediyorum

    Yine merak ettiğim Bluetooth özelliğine A2DP eklenmiş olması, bu da BT Kulaklık ve Haporlor bağlanabilmesi anlamına geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mayıs 2017; 20:11:58 >
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ediyoruz uzun uzadıya tecrübelerinizi aktarmışsınız.Ozellikle ps4 pro performansını çok merak ediyorduk.Güle güle kullanın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederiz hocam dikkate değer şeyler yazmışsın.
  • Film Yansıtmada gecikme bozulma olabileceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden amacım plex server kurmak. Plexin chrom cast clientı mevcut başarılı çalışacağını düşünüyorum. YouTube cast testim çok başarılı oldu plex de olur diye düşünüyorum.



    Bluetooth kulaklık da denerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar sizlerden bir konuda yardım almak istiyorum ben Sony televizyon almak istiyorum aklımda iki model var sizler kadar bilgim yok sonuçta sizler Sony kullanıcılarısınız bu yüzden sizlere sormak istedim

    Sony KD-55 XD7005 Serisimi yada KD-55 XD8505 serisimi daha iyidir ayrıca ekranlarda bulutlanma ve atlama sorunu oluyormu 50 hz tvlerde bu sorun oldugunu duydum beni bu iki model konusunda aydınlatırsanız çok sevinirim önerileriniz önemli ona göre televizyonu alacam ben satıcılara güvenmiyorum satmak için çeşitli şeyler bulup yanıltabiliyorlar insanları sizlerden yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler...
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, guzel bir inceleme olmus.

    Alt ve ustten siyah bantli film /video /goruntulerde nasil? Local dimming acildiginda dahi bantlarda ve objelerde parlama sezinliyor musunuz?

    Rtings.com native cozunurluk kullanildiginda oyun modu icin >30ms lag yazmisti, bu da asagi yukari 2-2.5kare gecikme demek. FPS oynarken oyun modu kullandiniz sanirim? Farkedilir ghosting ya da lag olmamasi guzel. Konsolu HDMI 2/3 soket uzerinden mi kullandiniz? Tam cozunurluk destegi bu baglanti noktalarindan diye not dusmusler, 10bit renk paleti destegi yine bu baglantilardan mi saglaniyor diye dusundum.

    Ek: İlk eklediğiniz fotoda color banding çok fazla belli oluyor, oyun kaynaklı mı yoksa HDMI bağlantı seçeneği nedenli mi diye düşündürdü. Hassas tonlama, lag değerini yükseltmediyse, görevini iyi yapmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 25 Mayıs 2017; 23:49:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • acarh34 A kullanıcısına yanıt
    D7 serisi hem 50 hz, hem motion hızı 200 -yani hızlı sahnelerde yetersiz kalabilir..
  • acarh34 A kullanıcısına yanıt
    Bu modeller ips panelli bence va panelli 2017 modellere baksanız daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.