Şimdi Ara

2017 Mazda3(Tanıtıldı) ve MazdaSpeed(Belirsiz)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mazda 3 2017 Makyaj:

    Mazda 3 makyajlı 2017 modeli resmen tanıtıldı. Önceki ipuçları ve tahminleri doğrulayan yenilikler ve daha fazlası ile karşımıza çıktı.

    Önde ızgarada, farlarda, sis farlarında ve tampon altında tasarım farklılıkları yer alıyor. Mazda3 önden bakınca abisi Mazda6'ya artık daha çok benziyor.

    Hatchbackte arkada tamponun alt kısmında değişiklik yapılarak tampon tasarımı Sedan versiyona daha benzer bir hale getirilmiş.

    Yeni 18'' jant ve Makine Grisi Metalik, Reflex Mavi Mika gibi yeni tasarım seçenekleri de getirilmiş.

    İçeride elektronik el freni ve bardaklık kısmına yapılan kapak revizyonu dikkat çekiyor. Ayrıca direksiyon da revize edilmiş. Kapı içlerindeki hazneler ve döşemelerde de küçük farklılıklar getirilmiş. Yalıtımda da bozuk yol koşullarında 3dB'e kadar fark yaratacak geliştirme yapıldığı söyleniyor.

    G-Vectoring Control adı verilen sistem ağırlık dağılımını değiştirerek viraj kabiliyetini ve dönüşlerdeki konforu artırmayı hedefliyor.

    Adaptif led farlar, otomatik fren sisteminin 80km'ye kadar araçları tanıması ve artık yayaları da fark ediyor olması, hız işaretlerinin algılanması, renkli ve yeni özellikleri destekleyen daha gelişmiş Aktif Sürüş Ekranı, dizel motorda sesi, titreşimi ve vuruntuyu azaltan yeni teknolojiler, ayrıca Spor Modu içeren Sürüş Seçimi özelliğini barındırıyor.
    2017 Mazda 3

    Amerika versiyonunda hız işaretlerinin yanısıra girilmez ve dur gibi işaretlerin algılanması, şerit değiştirirken direksiyonu titreşim ile uyarma/direksiyon döndürme desteği, arka araç uyarısı gibi özellikler de tanıtıldı.
    Mazda3 Kuzey Amerika

    Japonyada satışa 14 Temmuz 2016 itibariyle satışa çıkan modelin yıl sonunda Avrupaya, 2017 yazına kadar da ülkemize gelmesini bekliyoruz.

    Mazda 3 MPS/MazdaSpeed 3:

    Mazda yetkilileri yakın zamanda yaptıkları açıklamalarda Mazda'nın MazdaSpeed3 gibi araçları üretmek için artık fazla olgun olduğunu, MazdaSpeed3 gibi araçların çocuksu olduğunu, Mazda'nın enerjisini Skyactiv 2 teknolojilerine yönelttiğini belirtiler. Bu açıklamalardan sonra genel beklenti yakın zamanda bir MazdaSpeed3 veya MazdaSpeed6 aracının gelmeyeceği, 2017'de SkyActiv 2 teknolojilerine geçiş başladıktan sonra performans araçları üzerinde çalışacakları yönünde. Önceki araçlarını çocuksu olarak nitelemeleri de performans versiyonlarının ciddi farklılıklar ortaya koyacağı ve daha kaliteli olacağı yönünde yorumlanabilir. 2018 yılında RX ve MPS için yine beklenti olacak gibi görünüyor.

    Saygılar.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kensai-X

    2014 yılında yollara çıkan Mazda 3 için 2017 yılı başında makyaj operasyonu bekleniyor. Sırasıyla 2015 ve 2016 yıllarında 4. yıllarına makyaj ile giren Mazda CX-5 ve Mazda 6 sonrasında bundan yaklaşık bir yıl sonra Mazda 3'ün makyajlı versiyonu yollara çıkacak.

    Bu yıl satışına başlanacak 1.5 dizel motor ile makyaj birleştiğinde başarısını daha da artıran bir Mazda 3 ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.

    Mazda 3'ün üst versiyonunda ise tamamen LEDlerden oluşan aydınlatma sistemi, adaptif LED ön farlar, arka çapraz trafik uyarısı gibi yeniliklerin yanısıra makyaj öncesine göre ses yalıtımının artması, düğme ışıklandırmalarının geliştirilmesi gibi bazı özelliklerde iyileştirmeler de görebiliriz.

    Şu an rakiplerindeki GTI, RS gibi sportif versiyonlara cevap verebilecek bir modeli bulunmayan Mazda 3 için Amerika'da CX-9'da kullanılacak 250 HP'lik SkyAktiv-G 2.5 Turbo motorun 250-300HP arası güç üreten bir versiyonu ve 4 tekerlekten çekiş sistemi birleşimiyle iddialı bir MazdaSpeed veya MPS modeli ile bu eksikliğin giderilmesi de beklentiler arasında.

    Önümüzdeki yıl Mazda 3 sahibi olmayı düşünenler varsa bu yıl gerçekleştirilecek olan Fuarlar onlar için güzel haberler getirebilir.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 11 Ağustos 2016; 23:29:49 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: NecronLord

     2017 Mazda3(Tanıtıldı) ve MazdaSpeed(Belirsiz)

    2017 makyajlı model gizlice fotoğraflanmış.Sis farları değişmiş,el freni elektronik olmuş,direksiyonda biraz farklılık var.Eski ızgara bence daha güzeldi.Bunu Lexusa benzetmişler.
    http://paultan.org/2016/03/16/spyshots-mazda-3-facelift/


    Bu haberden anlaşıldığı kadarı ile Çin versiyonu gibi görünüyor ama güncellemelerin genel olma ihtimali yüksek.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kensai-X

    2014 yılında yollara çıkan Mazda 3 için 2017 yılı başında makyaj operasyonu bekleniyor.
    ..........

    Önümüzdeki yıl Mazda 3 sahibi olmayı düşünenler varsa bu yıl gerçekleştirilecek olan Fuarlar onlar için güzel haberler getirebilir.

    Saygılar.

    Sayın Kensai-x

    Tamda değindiniz üzere nasipse 2016 sonu gibi bir Mazda 3 almayı düşünüyorum. Sormak istediğim şu;

    Bu makyajlı Mazda 3 ülkemize ne zaman giriş yapar? Ayrıca nelerin değiştiği ve makyaj gördüğü net ne zaman belli olur? Dizel Mazda 3 hikayesine dönmez umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKTeknisyen
    Sayın Kensai-x

    Tamda değindiniz üzere nasipse 2016 sonu gibi bir Mazda 3 almayı düşünüyorum. Sormak istediğim şu;

    Bu makyajlı Mazda 3 ülkemize ne zaman giriş yapar? Ayrıca nelerin değiştiği ve makyaj gördüğü net ne zaman belli olur? Dizel Mazda 3 hikayesine dönmez umarım.

    Mazda6 ve CX-5 sırasıyla 4. yıllarına makyajlı olarak girdiler. Mazda3 2014 yılında çıktığı için yine 4. yılı olan 2017'de makyaj görme ihtimali çok yüksek. Mazda'nın yeni yıl modelleri ülkemize biraz geç geliyor. 2017 2. çeyrekten önce gelme ihtimali düşük diye düşünüyorum.

    Aslında ilk Fuar veya tanıtım yapıldığında anlarız nelerin değiştiğini, en geç 2016 sonbaharında kesinleşir. Yukarıda alıntıladığım haberde, elektronik park freni var mesela. Sis farının bulunduğu bölüm de daha ince bir forma kavuşmuş görünüyor.

    Dizel Mazda3 aslında Avrupada mevcut, ancak malesef ülkemizde bu tür konularda biraz gecikmeler yaşıyor. Ülkemiz kendileri için yeterince iyi bir pazar değil.

    Saygılar.




  • AKTeknisyen A kullanıcısına yanıt
    Türkiye mazda için %1'lik bile bir pazar olmadığı için buraya belçikadan kalanlar geliyor.
  • Umuyoruz ki Mazda araçlarını geliştirdikçe ülkemizde de hakettiği yere gelir.

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.