Şimdi Ara

2016 Renault Megane 4 -IV- ANA KONU (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.614
Cevap
122
Favori
494.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar megan 4 sedan yedek parçaları bulabilecegimiz büyük internet siteleri neler? Mesela önceki peugeot 407 aracim için 3 tane pejo yedek parça sitesi biliyordum.Muhakkak en az 1 tanesinde ihtiyacim olan parçayi buluyordum. Kaporta motor mekanik vs vs akliniza ne gelirse 3 siteden baskasina ihtiyacim olmuyordu.Renault için de ayni böyle gelismis yedek parçaci internet sitelerine ihtiyacim var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halit2828 -- 5 Mart 2023; 14:57:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonradan far yağmur sensörü taktıran var mı? memnun musunuz? Efektif çalışıyor mu? Nerede taktırdınız?

  • Herkese merhaba, 2017 megane 4 1.6 lpgli aracım 70 binde egzoz emisyon kontrol ettirin uyarısı verdi. Forumlarda gruplarda herkes bu arızadan şikayetçi ama net çözeni göremedim açıkçası. Bu sorun başına gelipte çözebilen var mı?

  • Merhabalar. 2017 HB kasa aracımda düşük hızlarda gelen garç-gurç gibi sesler var. Araç henüz 27.000 KM’de. Sanayide bir ustamıza gösterdim salıncaklar değişecek dedi, değiştirdik fakat yine de ses geçmedi. Bu sefer de aracı biraz salladı alt takıma baktı ses amortisörlerden geliyor dedi ama emin olamadım. Birkaç arkadaş da bazı meganelarda kronik sorun bu demiş. Bu sorunu nasıl çözdünüz bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt
    Tahminen ön amortisör takozlarında sorun. Amortisörler kolay kolay bozulmuyor.
    Benim araç hb 2017 70.000 kmde ses şuan yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt

    Ön taraftan geldiğine eminmisin ? Bende de çok düşük hızlarda sadece geri manevra yaparken geliyordu gacır gucur. Komple arka dingil değişti. HB lerde arka dingil fabrika çıkışı hatalı içerden çatlama yapıyor ve ses geliyor.

  • mr.yasoo kullanıcısına yanıt
    Geri geri giderken de var, ileriye giderken de geliyor. Bugün baktım 20 km hızlarda da var. Sanki 5 litre suyu sağa sola sallıyormuş gibi ses. Otoyola çıktığımda gaza basıp gittiğimde ses duymuyorum. Arka tarafta sorun olabilir, yetkili servise mi gitmek daha mantıklı olur yoksa dışarıda veya özel servise mi? Açıkçası yetkili serviste de dünya kadar para vermek istemiyorum ama özelde de şunu değiştir bunu değiştir diyerek bir sürü parça değiştirip soruna çare bulunamazsa diye de düşünmüyor değilim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt

    Yetkile servise bir gösterin derim.

  • stsahin06 S kullanıcısına yanıt
    2016 1.5 dizel aracimdan 94 bin kmde enjeksiyonu kontrol ettirin ve egzoz emisyonunu kontrol ettirin hatası aldım. Servise götürdüm bilgisayara bağladı hatalara baktı, daha sonra kaputu açtı turbo hortumunda çatlak var degismesi lazım dedi. Arızalari sildi 10 gündür parça bekliyoruz az önce yine aynı hatayı aldım. Bir yakınım dizel araçla aynı sıkıntıyı yaşamış sanzıman için yazılim guncellemesi atıp cözmüsler. Turbo hortumuyla ilgisi varımdır bilemedim hem çekişte hem yakitta bir problem yok araçta sadece günlük sürüşte gaza yüklenince alttan alttan turbo çalışma sesi geliyordu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba,

    2016 model 1.2 tce edc megane 4 araca sahibim. 50bin kmde şu an.


    1 - buji değişimi için belirli bir km var mıdır arkadaşlar.


    2 - araç şehir içi kısa mesafe motor soğuk halde kullanılıyor ve ortalama 11 12 lt yakıt tüketimi normal midir?

    not uzun yolda 6 bucuk litrelere kadar düşüyor.

  • ozansanci kullanıcısına yanıt

    Merhaba; 1.33 Tce motorlarda servis 3.yılında yada 60k'da değiştiriyor bujileri. Kısa mesafe veya soğuk motorla yaptığın tüketim ölçümlerinden sağlıklı sonuç alman imkansız. Uzun yokda 6,5 lt görüyorsan tüketim normal bence.

  • Aracıma bugün bakım yaptırdım. Yetkili servis; yağ+ yağ filtresi+hava ve polan filtresi+mazot filtresi ve fren hidroliği değişimine 6350 tl fiyat verdi.Aracım sürekli yetkili servis bakımlı olmasına rağmen bir türlü fiyat indirmedi.Ben de kendi ustamda yaptırdım bakımı. Mazot filtresi hariç liqui moly toptech 4400 yağ 5lt +filtreler, hidrolik vs tüm bakım 3150 tl ye çıktı.Mobil kullansaydım 2750 gibi bir fiyat çıkardı sanıyorum. Araç 1.5 dci edc megane 4

  • one man one engine kullanıcısına yanıt

    Benim aracım da full servis bakımlı ve önümüzdeki hafta bakım için randevu aldım. 6.000 TL civarı rutin bakım fiyatı verdiler. Hiç indirim yapmıyorlar. Kızdım ve dışarıdan sadece orijinal parça fiyatı aldım. Servisin değiştireceğini söyledği parçalar 4.100 TL tutuyor. Sizin kullandığınız filtrelerin orijinal olduğunu düşünmüyorum zira sadece orijinal hava filtresi 1.000 TL civarı parçacılarda. Parçacı arkadaş istersen çakma orijinal vereyim dedi o ne kadar değim 200 TL fiyat verdi. Günün sonunda 1.000-1.500 TL fark için dışarıya gitmeye değmez diye düşünüyorum. Çünkü serviste değişen her parça 60.000 Km garantili. Nacizane fikrimdir.

  • mr.yasoo kullanıcısına yanıt
    Sadece yağ filtresi gerçek orginal olmak zorunda. İyi bir yap ve Karbonlu polen filtresi olduktan sonra hiç bir sorun yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün Mais A.Ş de bakım yaptrıdım. 5.290 TL ödedim. Araç Megane 4 Icon 1.5 DCI EDC HB. Mazot, yağ, hava, polen filtreleri ve motor yağı değişti. Genel kontrolleri yapıldı. Bilgi aamaçlı yazıyorum % 30 iskonto yapıldı.

  • beyler bu kabloyla bağlanma işi sizi de delirtmiyor mu, en ufak harekette bağlantı kopuyor ne yapmak lazım bilmiyorum. kablosuz modülü mü satın almak lazım

  • Herkese merhabalar,


    2016 Model 1.5Dci EDC Megane 4 saihibiyim ve aracım 102.000 km'de. Aracım yoğun trafiğe maruz kalıp (dur kalk yaptığımda) 1.vitesten 2.vitese geçtiğinde titreme yapıyor ve vites değişimi esnasında garip bir seste gelmekte. Bu neden olabilir? Benzer bir durumu yaşayanınız oldu mu? Kavrama setinin tamiri mümkün mü? Aranızda EDC tamiri yaptıran oldu mu?

  • teknokolik71 T kullanıcısına yanıt
    Sesi bilmem de aynı araca sahibim EDC ısınınca aynı tepkileri veriyor normal yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 6 Kasım 2023; 9:55:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba joy paket aracımın bardaklığına sığacak termos arayışındayım stanleyin iki modeli sığmadı kullanan varsa marka model link atabilirmi acaba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar klimanın off tuşu çalışmamaya başladı bir anda, başına gelen var mı

    Edit: Ekranı resetleyince düzeldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 2 Aralık 2023; 19:18:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.