Şimdi Ara

- - - 2015 Yeni Kasa Honda Civic HB - - - Comport & Sport - - - (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
21.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sedan nasıl sizce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    sedan nasıl sizce

    Sedandan da iyi...HB'ler zaten direk İthal geliyor İngiltere'den...Civic sedanlar Türkiye'de montajlanıyor...
  • Olsuunn türkiyenin nesi eksik ingiltereden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    Olsuunn türkiyenin nesi eksik ingiltereden

    Kendi aracimdan biliyorum, ithal araclar her zaman daha iyidir...

    Megane 3 ilk ciktigin da 2000 tane getirdiler Ispanya'dan...Sattilar, Bursa uretimine gectiler...Arada daglar kadar fark var Benim aracim ithal mesela...

    Yurt disindan ulkelere ozel parcalari yolluyorlar...( biz 3. Dunya ulkesi ) Turkiye'de fabrikada montajlaniyor...Ne oluyor? Iscilik kalitesi dusuyor..Kullanilan malzeme bile Avrupa'ya nazaran farkli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 lı yıllarda türkiyeye japonyadan gelen toyotalar gemide monte ediliyormuş
    adamlar basıyorlar parcaları gemiye, bir taraftan yol alırken bir taraftan üretiyorlar,
    ilk vardığı limanda tamamlananları boşaltıp yeniden üretime başlıyorlar
    bu metodla adamlar bir gemiye mesela 100 araç sığacaksa aynı gemi ile 500 araç göndermiş oluyorlar
    ama denizin ortasında montajlanan arabalarda iklim koşullarından krozon sorunları falan oluyormuş
    bu yüzden orijinal japon yerine ingiltere üretimlerini falan tercih ediyordu insanlar
    96 da sanırım tr üretimi başlayınca corollada inaılmaz bir satış patlaması olmuştu yerli araba diye
    ama ülkemizde üretilenlerin bir eksiği olduunu düşünmüyorum, taze taze sıcak servis
  • caucass kullanıcısına yanıt
    İşçilik önemli bu konuda...Montaj işçiliğine kadar..Mesela adam burada yazıyor misal '' Aracım son model ama sol ön kapıdan aşırı rüzgar sesi alıyor ''

    Hemen cevaplar ; Kapı fitilinden olmasın? Ya da kapı fitillerine bir şey mi sürdün, servise gösterin isterseniz kapı fitillerini değiştirebilirler vs vs..
    Halbu ki montaj kaynaklı olduğu çoğu kişice bilinmez...

    Ama aynı araç Yurt dışında o sol kapıdan rüzgar sesi almıyordur...Çünkü Avrupa'da öyle işçilik hataları olsun bakalım adamlar araç satabiliyorlar mı...

    Demem o ki, bizler diğer kişilerce 3. dünya ülkesi olarak görülüyoruz...Aklıma gelmişken son model Civic sedanlar neden araç hareket halindeyken kilitlenmez? Ya da aynaları otomatik kapanmaz? Avrupa'da var diye biliyorum bu özellikler?

    Ya da Honda Civic HB, neden cam tavan gelmez? Xenon gelmez? Ya da deri koltuk ne bileyim, çarpışma önleme sistemi mesela?

    Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır...




  • Hepsiburada.com dan 3D paspas aldım 2 hafta önce. Şöför tarafı çok kötü. Debrajı basmamı %20-%25 oranında engelliyor. Kendime doğru çekiyorum bir süre sonra yine topluyor. Pişman oldum açıkcası. Diğerlerinde problem yok. Gerçi sadece kış için aldım. Yazın kullanmayacağım ama en çok benim taraf lazımda oda bir işe yaramadı. Can sıkıntısı. Alacak olanlar varsa bu hususu şiddetle dikkate alsınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simteo

    Hepsiburada.com dan 3D paspas aldım 2 hafta önce. Şöför tarafı çok kötü. Debrajı basmamı %20-%25 oranında engelliyor. Kendime doğru çekiyorum bir süre sonra yine topluyor. Pişman oldum açıkcası. Diğerlerinde problem yok. Gerçi sadece kış için aldım. Yazın kullanmayacağım ama en çok benim taraf lazımda oda bir işe yaramadı. Can sıkıntısı. Alacak olanlar varsa bu hususu şiddetle dikkate alsınlar.

    7 gün içinde cayma hakkını kullanarak iade edebiliyorsun
    kullanmış olman fark etmiyor
    bas gitsin geri
  • Satın aldıktan 10-15 gün sonra geldi ürün. İade etmekte hiç akılam gelmemişti açıkcası. Neyse. Çok da önemli değil.
  • kusurlu mal satmışlar diyerek hala iade edebilirsin, bi telefonla ara istersen firmayı
    genellikle iade kabul ediyorlar

    bir masaj minderi almıştım gitti gidiyor dan, açık kutu geldi
    büyük olasılıkla teşhideki ürünlerden di
    hemen iade ettim, hç bir sorun yaşamadan paramı da iade aldım
  • Honda, kazaların önlenmesine yardımcı olmak üzere geliştirdiği DSRC protokolünün testlerine başladı

    Hazırladığı otomobil ve motosiklet modelleri ile hem dünya üzerinde hem de ülkemizde ciddi oranda kullanıcısı bulunan Honda, farklı araçların ve insaların birbirleri ile iletişim kurmasına dayalı geliştirdiği DSRC protokolünün testlerine başladı.

    Diğer birçok firmada da benzerini gördüğümüz sistem, araçların ve yayaların yol üzerinde birbirleri ile iletişim kurmasına dayanıyor. Bu sayede sürücülerin farklı yol, hava ya da ışık şartlarında diğer sürücüleri görmemeleri sonucu oluşan kazaların önüne geçmeyi hedefleyen sistem, 200 metre gibi mesafelerde kablosuz olarak işlevini yerine getirebiliyor. Honda ile Michigan Üniversitesi ortaklığında hazırlanan DSRC (Dedicated Short Range Communications / Özel Kısa Mesafe İletişim) sistemi, Araç-ve-Yaya (V2P) ile Araç-ve-Motosiklet (V2M) olmak üzere iki farklı yapıda çalışıyor. Yaklaşan farklı tehlikeleri sürücülere araçlar içerisine konumlandırılan ışıklı ve sesli uyarıcılar ile bildirebilen sistem, ayrıca hazırlanan özel uygulamalar üzerinden akıllı cep telefonu kullanan yayalar ile araçlar arasında da iletişim kurulmasına imkan sağlıyor ve kağıt üzerinde tam teşekküllü bir güvenlik sağlıyor.

    Şimdilik araştırma geliştirme süresi devam eden Honda DSRC sisteminin, yakın zaman içerisinde firmanın bütün araçlar içerisine konumlandırılabileceği belirtiliyor. Konu hakkında hazırlanmış ayrıntılı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

    http://player.vimeo.com/video/73407713?portrait=0&color=ff9933



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simteo -- 27 Kasım 2013; 23:42:11 >




  • Honda'nın prototip akıllı telefon uygulaması yakıt tüketimini azaltırken, trafik karmaşasının da önüne geçiyor

    Mobil uygulama geliştiricileri arasında artık araç üreticilerini de görmek mümkün. Araç simülasyonlarından, sürüş önerilerine kadar pek çok fonksiyon yerine getiren uygulamalardan birisi Honda'ya ait.

    Endonesya'da testleri sona eren Honda uygulaması, trafik karmaşasını azaltarak, yakıt tüketimini yüzde 22 düşürmeyi hedefliyor. Trafikte seyreden bir sürücü, öndeki araç hızını düşürdüğünde kendisi de düşürüyor ve artırdığında artırıyor. Ancak bu bir süre sonra trafiğin sıkışmasına neden oluyor.

    Tokyo Üniversitesi ve Honda ortaklığındaki çalışmanın ürünü olan uygulama, Galaxy S3 modelinde pilot olarak kullanılıyor. Uzak sunucularda uygulama tüm cihazları senkronize ediyor ve araçlar arasında sürekli olacak bir mesafe konmasını sağlıyor. Bir konvoy sistemine dayanan projede, uygulama belirli renklerle sürücülerin gaza basmasını veya fren yapmasını istiyor.

    Böylece senkronize hareket elde ediliyor ve hem trafik sıkışıklığı azalıyor hem de yakıt tüketimi düşüyor.

    Google gibi firmaların sürücüsüz araç projelerinin yanında Honda'nın bu projesi de benzer kazanımlar elde edilmesini sağlayacak ve aynı zamanda trafik kazalarının da önüne geçilmiş olacak.




  •  - - - 2015 Yeni Kasa Honda Civic HB - - - Comport & Sport - - -
  • Bu konuda tam bir bilgi sahibi değilim. Araştırıyorum. Araştırmam sonuçlanınca sizlerle paylaşacağım.

    Kısa bir video paylaşıyorum.




    Bu daha uzun bir video.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simteo -- 2 Aralık 2013; 1:34:26 >




  • mevzu neydi..?
  • Arkadaşlar arada sırada svalt dışında süren altında ne olursa olsun acımadan gideceğe yere tırmanmaya çalışan birisi olarak bu aracı alırsam trajik bir hata mı yapmış olurum dersiniz
  • lancelet L kullanıcısına yanıt
    Altında ne olursa olsun asfalt dışında bir yerde acımadan basmak çukurlara badozlama falan girmek aşağı yukarı her araba da sorunların oluşmasına neden olan bi faktör fakat bu lafı eğer ki hani dağ dere tepe tırmanışlı yerlerde nasıldı olarak değiştiripte soracak olursan ben kendim havaların güneşli olduğunda piknik mangal vs gezileri için özellikle topraklı çamurlu yollara sokmaktan hiç çekinmiyorum bi kaç aydır kullanıyorum fakat şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı yaşattığını görmedim altını vurmadıktan sonra sıkıntı yok bence gidebildiğin yere kadar gidersin
  • Teşekkür ederim bu sefer karadenizin üst yaylalarına zorlamaya niyetim yok zaten ama illaki toprak bozuk yollardan gidip biyerlerde takılacağız yoksa ne anlamı var ki araç sahibi olmanın, kimileri ise x6 alıp toprak yolda bir kere sürmeden gezer :)
  • iyi geceler..
     - - - 2015 Yeni Kasa Honda Civic HB - - - Comport & Sport - - -
  • arkadaşlar birşey sorucam 1.4 sport almayı düşünüyorum da türkiyede cam tavanlı versiyonu yokmu ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.