Şimdi Ara

2014 MAZDA 3 1.5 SKYACTİV MOTİON OTOMATİK ALINDI, İLK İZLENİMLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun araştırmalar, çeşitli araç incelemelerimden ve mazda 3 aldıktan sonra kısa bir özet geçmek istedim...

    Tam 1 ay oldu aracımı alalı ve bu süre içerisinde beni kendine hayran bıraktı diyebilirim. 2012 dizel Auris den sonra çok iyi geldi. Piyasada kullanabileceğim araçların hepsini denedim 1.6 tdci focus , 1.2tsi golf-jetta-octavia , sedan civic test sürüşleri yaptım (özet geçeceğim) beni heyecanlandıran tek araç mazda 3 oldu. Golf içlerinden en konforlu olanı evet ama heyecan vermeyi başaramadı. Focus motor konusunda heyecanlandırıyor mazda ya aşık olmasam alacağim araç focus olurdu heralde. octavia çok konforsuz kütük gibi geldi bana, jetta yı babama alabiliriz :)

    Aracın dış ve iç tasarımına kullanılan malzemelerin kalitesine hayran kaldım, en ufak bir kusur yok...
    Yol tutuş, viraj kabiliyeti konusunda çok etkileyici. Konforlu bir süspansiyon sistemi var sarsmadan çukurlarda ve kasislerden ilerliyorsunuz. Dışarıdan gelen sesler konusunda çok izole bir yapısı var bindiğiniz andan itibaren dış ortamdan kopuyorsunuz. Otomatik vites çok sessiz ve geçişler pürüzsüz varlığını hiç hissetmiyorsunuz. Aklıma gelenler bunlar merak edenler için sorularınız olursa deneyimlerimi paylaşırım.


    Mazda 3 otomatik yokuş tırmanışlarında motorun performans sıkıntısı çekiyor olması doğrudur, fakat bu durumu manuel vitese alıp devri yüksek tutarak çözdüm araç performans konusunda benim gibi normal bir kullanıcıyı üzmüyor.

    Yakıt konusunda endişelerim vardı daha önceki aracım 1.4 dizel Auris 210 tl ye dolan deposuyla 800 km (şehir içi-dışı karma tüketim), 1.5 skyactive benzinli mazda 180 tl ye dolan deposuyla 590 km yol yapıyor, yakıt konusunda da çok memnun kaldım.
    Dişili asfaltda biraz yol sesi alıyori altında Toyo lastikler var sert ve dayanıklı lastikler ses yapıyor. Servis görevlisi de yumuşak lastiklerle yol gürültüsünün önemli ölçüde azaldığından bahsetti, bu lastikler bitince yumuşak bir lastik tercihi yapacağım.

    Aklında Mazda 3 olup cesaret edemeyenler için otoparkın şu linkte ki videosunu önereceğim.
    Başyapıt diyor ki And genelde çok kullanmaz :) Keyifli sürüşler...

    https://www.youtube.com/watch?v=6reic3r_LKg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreY -- 4 Aralık 2015; 10:32:01 >







  • Hayırlı uğurlu olsun dostum.

    ileride inşallah mx-5 te almak kısmet olur.
  • Hayırlısı olsun. Kazasız belasız kullanın.

    Otomobil, motorum pek performanslı değil ama gel performansımı sonuna kadar kullan diye tahrik ediyor. Performanslı kullanımda dahi dediğiniz gibi yakıt tüketimi cebi acıtmıyor.

    Sizin de denediğiniz gibi yol tutuş, viraj kabiliyeti konusunda da çok tahrik edici. Servis, ön fren balataları konusunda bir sonraki bakıma kadar gitmeyebilir arada kontrol edelim diye uyarmıştı ama dinlemedim. Otomobilin verdiği güvenle virajlara saldırma tahriğine kapılmaya devam edince sert frenler sonucu 30.000 kilometrede ön diskler de değişti.
  • Triger zincirli mi yoksa kayış mı acaba?
  • En mantıklı ve en güzel seçimi yaptığından dolayı kutluyorum. Allah kaza bela vermesin.
  • Konu hakkında bir bilgim yok internete baktım hızlıca bir bilgiye ulaşamadım mazdaclub da bir konu açtım en kısa zamanda bilgileri gelecektir buradan paylaşırım.
  • Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreY -- 4 Aralık 2015; 20:36:45 >
  • Balatalar bittiği gibi diskleride yediniz demek, ciddi tahriklere kapılmışsınız Bende ilk hafta çok ciddi denemelerde bulunmuştum ilk depoyu çabuk bitirdim 450 km demedi bile. 2. depoda sakin kullanımda 590 km ye kadar çıkardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreY -- 4 Aralık 2015; 20:41:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AreY

    Konu hakkında bir bilgim yok internete baktım hızlıca bir bilgiye ulaşamadım mazdaclub da bir konu açtım en kısa zamanda bilgileri gelecektir buradan paylaşırım.

    Diğer forum daha hızlı ve ilgililer. Her ikisini de kullanan birisi olarak bu yargıya vardım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-rose

    quote:

    Orijinalden alıntı: AreY

    Konu hakkında bir bilgim yok internete baktım hızlıca bir bilgiye ulaşamadım mazdaclub da bir konu açtım en kısa zamanda bilgileri gelecektir buradan paylaşırım.

    Diğer forum daha hızlı ve ilgililer. Her ikisini de kullanan birisi olarak bu yargıya vardım.

    çok fazla kullanıcı yok fakat teknik bilgi ve detaylı paylaşımlar konusunda çok iyi mazdaclub
  • AreY kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Araçlarınız çok güzel,güle güle kullanın.
  • Arabanız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler. Araç şehir içinde veya normal kullanımda yeterli performans sunuyor ama bu tarz bir makineye insan mx5' e koyduğu motoru ekler arkadaş Araba çok tahrik ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hebulut

    Triger zincirli mi yoksa kayış mı acaba?

    Triger kayışı zincirli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MZR34

    Arabanız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler. Araç şehir içinde veya normal kullanımda yeterli performans sunuyor ama bu tarz bir makineye insan mx5' e koyduğu motoru ekler arkadaş Araba çok tahrik ediyor.

    Yurt dışı modellerde büyük motorlar var. Ülkemizin vergilendirme sisteminin kurbanlarıyız yettiği kadar gazlıyoruz
  • Son sürat konusunda gerek forum donanim, gerekse mazdaclubtr den çok farkli şeyler duydum, duyanlarinizda olmustur. 160 km yi geçmiyor diyen var, kataloglarda belirttigi gibi 180 - 185 km araligini gecmiyor diyenlerde var.

    Son sürat denememi yeni yapabildim izmir den aydina donus yolunda tüneli geçince tatli bir iniş vardir bilenler bilir çok eğimli bir yokuş/iniş değil. Tüneli çikinca bastirdim inişin yarisina gelmeden 210km hiza kadar ulaştim inişi tamamlasam 220 gorurdum muhtemelen. Duyduklarimdan sonra bu kadranda 200 goremem diyordum cok sasirdim.

    Araci alirken kontrollerde motorun çok iyi acildigini soyemisti usta, saniyorum motor açma meselesi son sürat konusunda etkili oluyor. 160 km hizi gecemedik diyenlerde bu tarz bir sikinti olabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AreY

    Son sürat konusunda gerek forum donanim, gerekse mazdaclubtr den çok farkli şeyler duydum, duyanlarinizda olmustur. 160 km yi geçmiyor diyen var, kataloglarda belirttigi gibi 180 - 185 km araligini gecmiyor diyenlerde var.

    Son sürat denememi yeni yapabildim izmir den aydina donus yolunda tüneli geçince tatli bir iniş vardir bilenler bilir çok eğimli bir yokuş/iniş değil. Tüneli çikinca bastirdim inişin yarisina gelmeden 210km hiza kadar ulaştim inişi tamamlasam 220 gorurdum muhtemelen. Duyduklarimdan sonra bu kadranda 200 goremem diyordum cok sasirdim.

    Araci alirken kontrollerde motorun çok iyi acildigini soyemisti usta, saniyorum motor açma meselesi son sürat konusunda etkili oluyor. 160 km hizi gecemedik diyenlerde bu tarz bir sikinti olabilir diye düşünüyorum.

    Klapta ve Donanım da duymamış olabilirsin ama Garaj'da manuel vites ile 200 hız barajını geçen vardı.




  • Düz yolda 200 belki zor ama yokuş aşagıda cok rahat görmesi lazım,ben 99 model 323 le görüyorum,hemde 1.5 motor,arkadasın dediği izmir aydın yolunda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asimor

    Düz yolda 200 belki zor ama yokuş aşagıda cok rahat görmesi lazım,ben 99 model 323 le görüyorum,hemde 1.5 motor,arkadasın dediği izmir aydın yolunda

    3.nesil mazda 3 için son hız 185 diyor kataloglarda düz yolda 200 km görür sanki denemek lazım. Eniştemde 96 model 626 vardı 220 km yi görmüştük çok iyi arabaydı hafızama kazınmış dün gibi hatıralarım
  • Hayırlı olsun yeni aracınız. Mazdanin artıları çok ben de yaza doğru en geç aralikta almayi düşünüyorum ama bazi sorularim var. Ses yalıtımı güzel demissiniz ama genelde olumsuz yorumlar okudum o konuyla ilgili. Yokusta zorlanmasi motorun kuvvetsiz olmasini dert etmiyorum ralli yapmauacagiz sonuçta dert ettiklerim arka kamerasi, deri koltuklar olmamasi. Bir de direksiyon iyi mi kullaisli mi tipi hosuma gitmedi. Dizeli de cikacak bir de. Dizelleri de benzinliler kadar dayanikli olacak mi? Motor yapisi degisecek falan sonucta. Son olarak aklima takilan 2 soru var. Ben maviskni almak istiyorum onceden kapora verip beklemek lazim dkye duydum ne kadar bekleyeceğiz. Katolog fiyati bayii foyatlari arasinda fark oliyor mu ve en onemli kisim da tekerler. Kiş lastigi de almak lazim ama normal lastikler nasil olmali. Gerek boyut gerek marka açısından. Kafanizi sisirdiysem affola.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Volkan2016

    Hayırlı olsun yeni aracınız. Mazdanin artıları çok ben de yaza doğru en geç aralikta almayi düşünüyorum ama bazi sorularim var. Ses yalıtımı güzel demissiniz ama genelde olumsuz yorumlar okudum o konuyla ilgili. Yokusta zorlanmasi motorun kuvvetsiz olmasini dert etmiyorum ralli yapmauacagiz sonuçta dert ettiklerim arka kamerasi, deri koltuklar olmamasi. Bir de direksiyon iyi mi kullaisli mi tipi hosuma gitmedi. Dizeli de cikacak bir de. Dizelleri de benzinliler kadar dayanikli olacak mi? Motor yapisi degisecek falan sonucta. Son olarak aklima takilan 2 soru var. Ben maviskni almak istiyorum onceden kapora verip beklemek lazim dkye duydum ne kadar bekleyeceğiz. Katolog fiyati bayii foyatlari arasinda fark oliyor mu ve en onemli kisim da tekerler. Kiş lastigi de almak lazim ama normal lastikler nasil olmali. Gerek boyut gerek marka açısından. Kafanizi sisirdiysem affola.

    Ses yalıtım derken dışarıdan gelen sesler konusunda çok rafine bahsetmek istediğim aracın sizi sarıp konforlu bir şekilde içinde barındırıyor olması. Dişli asfalt da evet yol sesi alıyor, ama sıcak asfalt olan yeni duble yollar veya otoyollarda asla bu yol sesi olmuyor çok konforlu bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz.

    Aracın özellikleri belli tercih edip etmemek, beğenip beğenmemek size kalmış. Bir çok firmaya az miktar kaparo verip aracı gelince alabilirirsiniz, bayiler arasında fiyat farkı 500 - 1.000 tl arasında oynar çok bir şey beklemeyin.

    Lastik için power donanımda gelen büyük jantlara kış lastiği bulmakta sıkıntı yaşayanlar varmış fakat biraz farklı ebatlarda alıp sorunu çözmüşler diye duydum. Marka olayını lastiklerle ilgili konu başlığı açıp görüş alabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.