Şimdi Ara

2013 Civic fb7 Atiker LPG 'Tavsiye'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2013 Civic Elegance Otomatik aracıma uzun araştırmalar sonucu bugün LPG taktırdım. LPG hakkında hiçbir bilgim yok bunu da belirteyim. Maksadım düşünen arkadaşlara katkı yapabilmek.

    Hiçbir bilgim olmadığı için ve bugüne kadar LPGli araç kullanmadığım için üst derece çekincelerim vardı. Bir müşterimin referansı ve gazlamasıyla bugün ATİKER GOLD OBD II + yağlama sistemi taktırdım. Yaptığım araştırmalar sonucu Atiker benim için bitmişti fakat bu konuda tabuları yıkmak adına referans olabilirim.

    Hiçbir şekilde arıza lambası vs. sorun çıkmayacağına garanti verdi usta, dün verdim bugün aldım aracı. İlk 10 metre gittim her yandan arıza vermeye başladı şanzıman, hidrolik, motor. Bir daha döndüm baktılar obd den dolayı ilk başta olur böyle deyip arızaları silip gönderdiler. Bu sefer 200 metre sonra yine aynı şekilde arızalar sıralandı, bu sefer km saatinin, anlık yakıt tüketiminin çalışmadığını ve aracın vites yükseltmediğini fatkettim döndüm geriye böyle mi garanti verdin sen derken usta deneme sürüşüne çıktı 2dk içinde geldi, kaputu açtı bi çıt sesi duydum sadece. Kusura bakma abi, şanzıman sökenini tam oturtamamışım ondan hepsi dedi verdi aracı. Gerçektende öyleymiş. 50km yol yaptım tık yok arabada, ne bir performans kaybı ne de bir arıza vs. Alakası var mıdır bilmiyorum ama 12lt nin altına düşmeyen araba bugün 9-10 aralığında yaktı. 10000 km de bir filtre değişiminde görüşürüz ama sen yine de çay kahve içmeye gel dediler, öyle olacak galiba.

    Forumlarda okuduğum üzere "Eco" modu lpg takılınca iptal oluyor, çalışmıyor diyor brc kullananlar fakat bende o da sıkıntısız çalışıyor. Yani sözün özü eskisinden tek farkı benzin değil lpg tüketiyor araç.

    Yakıt olarak da "bu son çıkan sistem, diğer markalar ve bizim önceki modellerde lpg kullanımında 2-3 litre fazla yakar ama bu sistemde benzinde ne yakıyorsa 0,1 litre bile oynamadan aynısını yakacak" dedi usta. Bunu kullandıkça paylaşacağım, bakalım doğru mu.

    Sorun olarak söyleyebileceğim tek şey yakıt göstergesi. Depoyu doldurdum tek ışık yanıyor hala. Tamam tüm lpg markaları o göstergeye itibar etmeyin, km hesabı yapın diyor ama depoyu doldurunca da insan görmek istiyor.

    LPG düşünen arkadaşlara umarım bi fayda sağlar yazdıklarım. Forumlarda Atiker hep arıza sıkıntı vs. diye yazıyorlar ama taktırmış birisi olarak söylüyorum ki Atiker i kenara atmayın, direk gündeme alın ortalama 1000TL niz cebinizde kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.