Şimdi Ara

2012-15 Honda Civic Sedan İlk Mesajı Okuyunuz (4395. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88.287
Cevap
298
Favori
4.432.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 43934394439543964397
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Yanlışlık yok hocam. aslında şanzıman yağı 60 bin km de değişiyor ancak bazı servisler Türkiye şartlarında 40 bin km de değişmesi iyi olur, honda Türkiye öyle tavsiye ediyor diye değiştiriyorlar.
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Anladım dostum doğrudur, özellikle İstanbul trafiğinde fazla vites geçişi oluyor. Yağ değişiminden sonra lpg kullanımındaki geçişlerdeki sarsıntı önemli ölçüde azalmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Aslında ben pek 40 bin km de değiştirme taraftarı değildim ama garanti bozulmasın diye değiştirttim. sonra da iyi ki değişmiş dedim. Benzinli kullanımda bile fark ediyor hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haacar

    İlk iki bakımda neler değişiyorsa aynıları değişiyor.

    40 bin bakımı ağır bakım olarak geçiyor. yakıt filtresi ve şanzıman yağı değişiyor.
    Özel servisteki birisi fren hidrolik yağının da değişeceğini söyledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furbey40 -- 4 Mayıs 2018; 17:17:4 >
  • Hatırladığım kadarı ile yetkili serviste fren hidroliği değiştirmedim ben. İlk üç bakımda filtreler ve motor yağı değişti. Ödediğim fiyatlar aşağı yukarı aynıydı ordan biliyorum. 40 bin bakımda ise ekstra yakıt filtresi ve şanzıman yağı değiştiği için normal bakımın neredeyse bir buçuk katı bir para ödemiştim.

    Bence yetkili servisi arayıp sorun 30 bin bakımda neler değişiyor öğrenin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    haacar kullanıcısına yanıt
    Kitapçıkta otomatikler de şanzıman yağı değişimi için 60 bin km yada 4 yıl yazıyor. Şahsen ben 4. yıl önce dolduğu için 50 bin de değiştirtmiş oldum.
  • Arkadaşlar aracımın 70.000 bakımı yaklaştı ankara da hangi özel servisi tavsiye edebilirsiniz? Garantisi normalde 2019 ocakta doluyor fakat kısa bir zaman önce lpg taktırdığım için bitmiştir diye düşünüyorum yetkili servis ve özel servis nekadar istiyor aşağı yukarı? ve neleri değiştiriyorlar acaba?
  • İyi günler. Satılık 2012 model fabrika çıkışlı lpg'li fb7 kasa temiz civic arıyorum. Aracını satan veya araç önerisinde bulunabilecek Civic severlere ihtiyacım var. İlgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • taz1291 T kullanıcısına yanıt
    Bunun Fc 5 için olanı var mı? Kapı yan çıta falan dahil...
  • Skandalek ceza aldıktan sonra foruma yazmaması sonucunda çok sessizleşmiş burası.

    @Skandalek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a arkadaslar 120.000 km bakım zamanımız geldi :) arkadaslar önceki bakımı epey uyguna bitirmiştim ortalama 250 tl civarına özel serviste hallettimdi tüm parçaları kendim aldım 80 tl işçilik verdim.

    yine n11 den bosch un 3 lü bakım setini alıcam hava,polen ve yağ olarak.yanlız yağda kararsız kaldım km baya ilerledi.şu ana kadar Eneos 0W-20 Tam Sentetik Motor Yağı kullandım ama artık ne önerirsiniz bu km den sonra yardımcı olan olursa sevinirim.
  • YuliaN Y kullanıcısına yanıt
    Eneos 0-20w ye devam. Şanzıman yağını değiştirdiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Eneos 0-20w ye devam. Şanzıman yağını değiştirdiniz mi?
    hocam ince olmazmı 0-20 sanki daha evvel 100 binden sonra baska yag öneren arkadaşlar olmuştu. bide şansıman yaği hiç değiştirmedim.aracım düz vites değişmem gerekiyormu?

    bide gecen bakımda ustama dedim bujileri değişelim diye.bazen 2-3 marş istiyor çalışırken usta bilgisayara bağladi lpg ile alakalı bişey dedi.lpg ayarı yaptırırken söyledim ama ilk marşta çalışma konusunda yine sorun var
  • YuliaN Y kullanıcısına yanıt
    Düz vites in değişim sürecini bilmiyorum otomatik te en Fazla 60 binde bir ya ondan dedim. 0-20w ince Evet ancak kilometre arttıkça önerilen yağdan daha kalın olanını kullanmak mı gerekir bilmiyorum, yaz olduğu için biraz kalın kullanmak daha iyi denir. Bizim honda larda bu ne kadar geçerli bilmiyorum tam. Yorum bekleyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YuliaN Y kullanıcısına yanıt
    LPG de bende o sorunla karsılastım modulatormuydu oyle bir sey degıstı tam takım 2 sene once 350 TL ye mal oldu brc servis de yaptırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba iyi günler herkese. Elimde 78bin lira var ve LPGli elegance paket almak istiyorum. 2013-2014-2015 arası fark var mı acaba ?
  • Arkadaslar arabam gaz fren pedallarinin uzerinden su aliyor yagmurda :( yukaridan damliyor. Neden olabilir acaba? Daha once basina gelen oldumu?

    2012-15 Honda Civic Sedan İlk Mesajı Okuyunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetinho M kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilmiyorsam, bizim araclar 2014 yılında kucuk bi makyaj geçirdi, bunlar ön ızgara ve jantlarda oldu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mboyaci

    Arkadaslar arabam gaz fren pedallarinin uzerinden su aliyor yagmurda :( yukaridan damliyor. Neden olabilir acaba? Daha once basina gelen oldumu?

    Benim ilk aldığım 20 yıllık toyotada oluyordu o :) Sadece yağmurdaysa üstteki su kanalları tıkanmış olabilir. Benim eski arabada radyatörde sorun vardı ön taraflara su basıyordu.




  • Hocam merhaba, yağ konusunu ne yaptınız ?

    Forumdaki yağ ile ilgili paylaşımların olduğu konuda bizim gibi araçlara yazın ve belli bir kilometreden sonra 5w30 yağın daha iyi olacağını öğrendim. Bu bağlamda Motul Xclean 5w30 EFE önerildi. Değerlerine bakıldığında da koruma ve viskozite özellikleri olarak Eneos 0w20 premium ultradan daha iyi olduğu görülüyor.

    İlgili sorularıma ve mesajlarıma şuradan göz atabilirsiniz : https://forum.donanimhaber.com/motor-yagi-ile-ilgili-tum-paylasimlar--6792166-518#132991918

    Yağ ile ilgili güzel bilgi paylaşımı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 29 Mayıs 2018; 0:22:16 >
  • 
Sayfa: önceki 43934394439543964397
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.