Şimdi Ara

2010 Yılı M.T.V 2 defa Ödedim Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 28-01-2010 tarihinde 6 adet Ticari ve hususi araçlarımın vergisini gibh. gov .tr adresinden yatırdım verginin son ödeme gününün yaklaşmasından dolayı sitedeki yogunluk sebebiyle 1 aracın vergisi iki defa ödenmiş ... K.Kartımın bu ayki ekstresinde farkına vardım bu paranın geri tarafıma ödenmesini istemem için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirimmmm......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobo006 -- 13 Şubat 2010; 11:09:06 >



  • bir kez ödeme yapıldıktan sonra otomatikman ikinci takside geçer oyle birşey olmasın kontrol edin bence...
  • Arkadaşım,

    Benzer bir durum başkasının başına da geldi. Banka sana o parayı vermez, Gelirler İdaresi Başkanlığına senin kredi kartından kesin olarak provizyon verilmiş gözüküyor. Yani GİB'e kredi kartından para çekmesi için yetki verdiğinden ancak GİB o parayı geri yatırırsa veya sana nakit öderse olur. İyi bir ihtimal de aracınızın MTV borcundan mahsup edilir veya dilekçe ile başvurursanız belki geri de alabilirsiniz ancak bildiğin gibi devlete elini versen kolunu kopartacağından parayı ancak birkaç ay sonra alabilirsin ki o zaman da 2. taksidin zamanı yaklaşmış olur.

    Bence paranın peşine düş ama bılduktan sonra da dokunma, nerede olduğunu öğrenmen sana paranın kendisinden daha faydalı olacaktır.

    Taner Göde





     2010 Yılı M.T.V 2 defa Ödedim Yardım




  • 2009 da benim başıma gelmişti. MTV ye bakan Vergi Dairesine gidiyorsun, durumu muhasebe servisine izah ediyorsun. Elindeki dilekçeyi veriyorsun. Onlar sistemden bakıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 7-9 kişinin imzası atıldıktan sonra sana hesabına yatıralım mı ya da temmuz taksidinden mahsup edelim mi diye soruyorlar. HEsabına yatırcaklarsa 15-20 gün sürüyor demişlerdi bana. Ben de temmuz taksidinden mahsup ettirdim.
  • Benim de trafik cezasında başıma geldi. Taner Bey'in tavsiyesi üzerine Vergi Dairesine gittim, muameleci arkadaşlar mahsup edilmesini tavsite ettiler, daha sağlıklı olur dediler. Bir form verdiler ruhsat bilgilerini doldurup imzaladım, evrak kayıttan geçirip Düzeltme bölümüne bıraktım evrağı. 2. taksitten düşecekler. Aynı problemden müzdarip birkaç kişi daha sıradaydı, internetten yapılan ödemelerde çok sorun oluşmuş sanırım..
  • İnternetten, iki şeyi ödemem

    BİR: MTV

    İKİ: BAĞ-KUR

    Geri kalan, tüm ödemelerim internet üzerindedir.

    Maliye memurlarının kendilerine hayrı yok ki, benim MTV doğru dürüst tahsil etsinler.
  • teşekkürler verdiginiz bilgiler için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.