Şimdi Ara

2010 peugeot 206 sedan dizel +abs aldım, yorumlarım ve sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklasık 15 gun önce 2010 peugeot 206 sedan dızel abs li 82.000 de arac aldım..
    aracımı bu paraya alınabılecek en uygun yuksek modellı ve dızel dıye tercıh ettım,acıkcası suana kadarda memnunum.. tesadufen buldugum gungoren ıkıtellı sanayıdekı peugeot pax servısınde bakımlarını yaptırdım, derece gostergesını actırdım, oradakı ataturk sanayıden arka 3 kafalıgı cıkma olarak alıp taktırdım, vıtes topuzunu sıfır olarak yenı aldım,cam flım yaptırdım ,boya koruma ve cıla yaptırdım, ustaların soyledıgıne gore zorlanmadan kullanılmıs ve temız bır aracmıs.. ( bunu turbo sesının olmayısından ve motor sesı ve alt takımlardan anladılar..hatta sagır kullanılmıs olabılecegını soyledıler..) suan ıcın dıger kullandıgım arabalara gore ınanılmaz bır yakıt yakısı var hatta yok dıyebılırız. ılk aldıgım gun bakımsız halıyle 20 tl lık mazotla 60 km yol yapmıstı belkıde daha yapardı ..bu bana gore cok ıyı bır ekonomı en azından kullandıgım dıger araclara gore..suan ıcın cok memnunum..benı sasırtan bır dıger ozellıgı parcalarının cok ucuz olması ornegın kapı cıtalarında beyazlamalar vardı onları sıyaha boyatmaya gıtmıstım boyacı 4 cıta ve on arka tamponun sıyahını boyamak ıcın 200 lıra ıstedı. boyanması ıcın bıraktım ve arka peugeot yazılarını ve vıtes topuzunu almak ıcın parcacıya gıttıgımde, vıtes topuzunun orjınal 30 tl ve 4 kapı cıtasının orjınal 80 tl oldugunu yazıların ıse orjınal 15 oldugunu soyledı..acıkcası boyatana kadar yenısını alıp takdırdım bu benı bayagı sasırttı.. 80.000 bakım ıcınde 160 tl verdım, bu arada en pahalı olan baslıklar oldu, aktıf ırıyıla fıyat sordugumda yedek parcadakı arkadas tanesıne 450 tl ıstedı ben ve oda ıkımızde sasırdık..tekrar tekrar baktı ve teyıt ettı..ve ben tesekkur ederek kapattım,dedıgım gıbı cıkmacıdan 3 adedını ve alt plastıklerını 250 tl ye aldım..bu para bıle cok ama sıfırını dusununce uygun gelıyor..bır gercek varkı, arkada baslık olmadan yolculuk yapmak ımkansız kafanız boslukta yaslayacak yer yok,bundan da otesı kaza anında boyun kırılması rıskı var..yanı gorsellıkten ote guvenlık ıcın cok onemlı..
    daha onceden 206 kullanmıslıgım var ,ve alırkende bu arabanın ıran uretımı oldugunu bılerek aldım..fakat sunu soyleyeyım arabada yolda hıc ses yok sadece lastık sesı var kesınlıkle takırtı tukurtu yok..ve tum parcaları gordugum kadarıyla fransız sadece dosemelerın bazı yerlerınde arapca yazılar gordum.. acıkcası arabanın bu kadar ıyı olabılecegını dusunmemıstım.. bu arada arka pandızota sacı kesmeden orjınal delıgıne 13 cm alpıne hoparlor taktırdım onlerede kıcker mıd ve tız component ınanılmaz guzel calıyor..bırde park sensoru cenmax yapıldı cunku arkası hıc gozukmuyor....
    sonuc olarak benım yasımda ve 2 buyuk cocuklu ,devamlı seyahat eden bırı ıcın..zaten bu araba hatchback olsaydı, bakmaz ve almazdım bıle..ama sedan oldugu ıcın ılgımı cektı ve aldım.. 206 sedan arabayı, okudugum kadar kımse beganmemıs.. ama ınanın araba cok rahat ve bagajı gercekten cok genıs tabıkı sozum bekar ve genc arkadaslara degıl,onlar her zaman hb tercıh edeceklerdır..ama benım gıbı sedan araba ısteyenler kesınlıkle 206 sedana bakmalı dıye dusunuyorum..tabı bırde dızelı tercıh edılmelı..

    sımdı bır kac sorum var, tecrubelı arkadaslarıma..

    1. servıste 10.40 yag total kondu ozellıkle sormama ragmen 10.40 dendı sızce bu uygunmudur tavsıyenız nedır ?
    2. mazot alınacak ıstasyon markası onerınız ve hangı mazot tıpı ?
    3. trıger kayısı degısım km nedır ? herkes farklı konusuyor ?
    4. egr valfı ne zaman degısmelı ? yoksa temızlenmelımı
    5. benım ekranda dereceyı makıneden actırdım gosterıyor,ama kac satır ekran var bılmıyorum ( rds ve derece gosterıyor) ayrıca sag sılecek kolumun ucundakı tusa bastıgımda derece gozukuyor,yanı ucunda bır tus var, acaba sadece ekran degısse o kolla yol bılgısayarım aktıf olurmu ? yoksa kol ve ekranmı almalıyım ,yoksa sadece kolmu, yada sadece ekranmı ? ve bunları alacagım yada aktıf edecegım bır yere yonlendırebılırmısınız,yada yardımcı olacak satacak,veya calıstıracak kımse varmı ?
    6. gtı ının depo metal kapagını arıyorum ama anahtar ısı nasıl olacak onu anlayamadım ?
    7. hatchback ve sedan 206 aracların arka stopları aynımıdır ? dolayısı ıle 206 + ların stopları sedana olabılırmı ?

    aklıma gelen seyler sımdılık bu kadar
    cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler...







  • Dostum öncelikle aracın hayırlı olsun, kazasız belasız kullan, sorularına gelince bildiklerimi cevaplayım

    1- Yağ olarak servisler genelde 10/40 yağ koyuyorlar bu yağ araca uygun ama tavsiyem castrol edge 5/40 tam sentetik yağ kullanmandır. Fiyatı biraz pahalı ama kaliteli olduğunu motorun sesinden bile fark edebiliyorsun.
    2-Mazotu ben yılardır totalden alıyordum bi sıkıntı çıkarmadı, son 4-5 depodur shell v-power gtl alıyorum eskiden dip gaz yaptığımda aşırı kara duman atıyordu araba şuan nerdeyse hiç duman atmıyor çekişte ve başka bişeyde farkını görmedim ama bundan sonra başka mazot almam fiyat farkıda litrede 10 kuruş.
    3-Trigeri her servis farklı km söylüyor ben direk peugeot türkiye genel merkeze mail attım sordum 2 gün sonra arayıp şu bilgiyi verdiler, 206 HDİ 1.4 70 BG aracınızın triger seti değişim km'si 180.000 km (yüz seksenbin) şaşırdım ama defalarca tekrarlattım, bende sonra bi kaç arkadaşımda aynı cevabı aldılar. Benim aracım 2004 model 110.00 kmde ve ben daha değiştirmedim, 120.000 de falan değiştirmeyi düşünüyorum.
    4-??????
    5-Benim araçta yol bilgisayarı yoktu çıkmacıdan 3 satır (3 ampüllü olan) ekran ve silecek kolunun ucunda düğme olan koldan aldım, takartakmaz direk yolbilgisayarı verileri çıktı tanıtmaya falan gerek kalmadı, menzil, ortalama yakıt tüketimi, annlık tüketim, ortalama hız falan herşeyi gösteriyor. Senin kolda düğme olduğuna göre sadece ekranı bulsan yolbilgisayarı işini halletmiş olursun.
    6-?????
    7??????




  • serco ' verdıgın bılgıler için , cok tesekkur ederım :) .. acıkcası suan 400 tl verıp trıgerı degıstıremeyecektım...iyi oldu . cıkma ekranı nereden bulabılecegım hakkında bılgın varsa, kac paradır nerede taktırılır, ogrenmek ısterım ... yagı yenı koydugum ıcın acaba hemen degıstırsemmı ? yoksa 10.000 beklesem yazık olmasamı ..karar veremedım..bırde yazın ınce yagmı kullanılır kalın yagmı bunu bılemedım ? bende mazotta opet yada shell dusunmustum,artık shell den devam edecegım.. baska yapmam gereken, yada dıkkat etmem gereken bır sey varsa ,ogrenmek ısterım.. tekrar tesekkurler.
  • yağ için bekle dostum bir sonrakinde castrol koyarsın, ekranı en kolay ebayda bulursun 100 tl'ye falan bulabilirsin eğer bulamazsan 206 ana konusu var oda HRMNKY nickli arkadaş var 150 tl'ye getiriyordu ben ondan almıştım, ekranı takmak çok kolay, ekran üstündeki kasketi çıkarıyorsun, ekrakı tutan iki vida var söküyosun soketini çıkarıp yeni ekranı takıyosun, hepsi beş dakikalık iş, yaz kış aynı yağı kullan zaten senede 2 kere yağ değişimi gereksiz olur. Verdiğim linkteki ana konuyu fırsat buldukça okumaya çalış ve sormak istediklerini ordan sor daha çok kişi sorularını görecektir, HRMNKY nicli (MURAT) arkadaşa pm atarsan ekran konusunda yardımcı olur.

    Ana konu linki,

    http://forum.donanimhaber.com/m_28075215/mpage_1/key_/tm.htm




  • ok ..tesekkurler,kendısıne pm attım
  • CRT C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Yaklaşık 1 hafta önce 2010 model sedan 1.4 hdi 206 aldım...

    Araç hakkında fazla bilgi sahibi değilim.

    İnternette bu araçşla ilgili fazla bilgi yok.

    Özellikleri hakkında bilgi sahibiyseniz sevinirim. (Yol bilgisayarı v.s.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.