Şimdi Ara

2008 Passat 2.0 FSI tavsiye eder misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2008 model comfortline, DSG 6 vites, F1 şanzıman, 2.0 FSI motor, yaklaşık 140.000'de siyah bir Passat buldum. Toplam 2100 TL olmak üzere 4 tane hasar kaydı var. (2'si park halinde çarpma)

    Taş izlerinden dolayı 9-10 yere ufak tefek boya gerekiyor. Koltuk döşemelerinde yaklaşık 15-20 noktada izmarit izleri var, koltuk ve kapı döşemelerinin değişmesi lazım. Vites kutusunda

     2008 Passat 2.0 FSI tavsiye eder misiniz ?


    1 numaralı yer yıpranmış, değişmesi gerekiyor. Arka taraf yolcu klimasının bir tanesinden hava gelmiyor.

     2008 Passat 2.0 FSI tavsiye eder misiniz ?


    ---

    Araçta gözüme çarpan eksikler bunlar. Fiyat olarak da 40.000'den 38.000'e düştük. Tavsiye eder misiniz ? Yukarıda yazdığım masraflar ne kadar tutar ?

    Yorumlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLiM_BoY -- 25 Temmuz 2014; 4:54:59 >







  • Fiyatı bana göre çok geldi. FSI lar tutulmayan motorlar. Arabada yıpranmış epeyce. Avensis düşünebilirsiniz. O paralara daha diri bir aracının olur(bende Passat diyordum Avensis aldım memenunum) İlla passat diyorsanız 1.4 tsı lara bakın performansta geri kalmaz. Yakıt ve vergide avantaj olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı model avensisi 30bin TL civarı alıyordunuz eskiden şu an fiyatları bilmiyorum. corrolla'nın yedek parça ve bakım masrafları passatınkinden pahalı bir de 2. eli o kadar hızlı değil. 1.4 tsi'ye girerseniz de fiyat yükselir. ben 2006 model 2.0 fsi comfortline manuel sahibiyim. vergisi tamam da aracımdan gayet memnunum. FSI efsanesi işi bilmeyen ustaların yorumu. TSI FSI'a göre daha karışık bi sistem. Çoğu yerde onun arızalırının içinden bile çıkamıyorlar.

    Param olsa 1.4 tsi'ye de binebilirim hem daha yeni hem kulaktan dolma kötülemesi yok, hem vergisi az. Ama param 2.0 fsi'a yetti. Gayet memnunum. Ayak ve yorgan meselesi. Avensis veya Passat seçimi de tamamen zevk vb meselesi. Herkes aynı düşünseydi bu kadar marka ve model olmazdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homebird

    Fiyatı bana göre çok geldi. FSI lar tutulmayan motorlar. Arabada yıpranmış epeyce. Avensis düşünebilirsiniz. O paralara daha diri bir aracının olur(bende Passat diyordum Avensis aldım memenunum) İlla passat diyorsanız 1.4 tsı lara bakın performansta geri kalmaz. Yakıt ve vergide avantaj olur.


    Peki aracın ederi nedir ? Aslında A3, Golf, Jetta ve Passat vardı kafamda. İlanları karşılaştırarak Passat araştırmaya başladım. Farklı bir marka düşünmüyorum, yorumunuz için teşekkür ederim yine de.

    quote:

    Orijinalden alıntı: adeministrator

    aynı model avensisi 30bin TL civarı alıyordunuz eskiden şu an fiyatları bilmiyorum. corrolla'nın yedek parça ve bakım masrafları passatınkinden pahalı bir de 2. eli o kadar hızlı değil. 1.4 tsi'ye girerseniz de fiyat yükselir. ben 2006 model 2.0 fsi comfortline manuel sahibiyim. vergisi tamam da aracımdan gayet memnunum. FSI efsanesi işi bilmeyen ustaların yorumu. TSI FSI'a göre daha karışık bi sistem. Çoğu yerde onun arızalırının içinden bile çıkamıyorlar.

    Param olsa 1.4 tsi'ye de binebilirim hem daha yeni hem kulaktan dolma kötülemesi yok, hem vergisi az. Ama param 2.0 fsi'a yetti. Gayet memnunum. Ayak ve yorgan meselesi. Avensis veya Passat seçimi de tamamen zevk vb meselesi. Herkes aynı düşünseydi bu kadar marka ve model olmazdı.


    İlk defa olumlu bir yorum aldım Vergi ve yakıt konusunda yapabilecek bir şey yok, katlanacağız bir şekilde. TSI'lar için de şu an bütçem uygun değil. Konuda yazdığım 2.0 FSI araç memnun etmez mi ? Aracı şimdi alıp 2 sene sonra satmayı da düşünmüyorum zaten. Temizlik konusunda titiz olduğum için kumaş döşemeli araçların çoğu zaten bir şekilde masraf çıkartacaktır diye düşünüyorum. Bütçemi ayarladığımda tüm döşemeleri yeniletme planım da var. Motor ve şanzımanında sorun da yoksa uzun bir süre kullanırım.

    Bu arada F1 şanzıman varmış, yeni farkettim Fiyat olarak artısı nedir ?




  • Su ara fiyatlar yuksek. O yüzden saglikli yorum yapamayacagim. Ama benim yüzünden çevredeki arkadaşlarım da FSI aramaya başladılar. Tek yapmaniz gereken gerçek VW ustasi bulmaniz yoksa kus serisi ustalarinda çok uzulursunuz. Tabi TSİ iiçin de durum ayni.

    Özellikle b6 kasada ve diğer 6. Seri vwlerde düğme ve kapi plastiklerinde atma, kabarma ve soyulma kronik. Satacaksaniz masraf etmeyin fazla.

    A3 fiyat, performans ve yakit için bana gore biçilmiş kaftan ama küçük. Golfun kalmdeki yeri çok ayri. Jettayi ile ilgili herhangi bir fikrim yok. Passatin genişliği ve konforu bi başka. Tabi ekonomiye bakiyor hepsi de. Bi de zevk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adeministrator A kullanıcısına yanıt
    öncelikle merhabalar.kısa süre önce bende bu aracı takip etmeye başladım halada yakın takipteyim ama sanki bu bayram öncesi fiyatlar 1000-2000 tl yükseldi.Diğer yandan araç için yapılan yorumlar ciddi muallakta bırakıyor.sait usta diye bir ustayı aradım motor koduna göre lpg takılıyormuş ,takılacak olan lpg kiti prins ve ortalama fiyatı 3500 civarındaymış. %30 tasarruf sağlıyormuş.ve çalışmada %10 benzin kullanıyormuş şimdi iyi hesap yapmak lazım yıllık yapılan km takıldığındaki artı ve eksiler.kafam allak bullak oldu.şimdiden herkese hayrlı bayramlar
  • Euro yükselmeden önce 3000tl idi brc. Şimdiki fiyatları bilmiyorum. Bende brc var. Gecen yil 23 - 25 kuruş şehirler arazi yakmistim. Buji ve bobinler arizali iken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arızalara göre harika bir rakam,peki üstadım genel yorumun nasıldır.mesela hiç lpg takmasam sakin kullansam km de 500 kuruş yaktıramazmıyım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajınızı yeni gördüm. Yolda çalışma vardı, çoğu yerler de tek şerit (Konya - Nevşehir, Nevşehir - Isparta, Isparta - Konya). Klimalı, 180i gördüğüm de oldu, rampada gaza aşırı yüklendiğim de. %20 şehiriçi 1850 kmlik yolum var. 30 kuruş yakıtım var. Ustam da sağolsu yanlış buji takmış. Motor soğukken özellikle yol bilgisayarı verileri çıldırıyordu. Aşırı agresif kullanmasam yine de sanırım 25 kuruşu görürdüm. Hesaplamalarıma göre benzinde de bu şekilde 38 kuruş yakacakmış (Yol bilgisayarı verilerine göre). Konyada lpg kalibrasyonu yaptıramadığım için şu an benzini biraz fazla yakıyor.

    Benzinde de 6lt/100km ortalama ile daha önce Tokat - Nevşehir ve 4.8lt/100km ortamala ile Tokat - Amasya yolum var. (Orjinal buji ve parçalarla yol bilgisayarının en fazla 0.1-0.2lt/100km sapıttığını gördüm.

    Benzinde şehiriçinde 55 kuruş yaktığım da oldu (kışın), 37,5 kuruş da.

    Performans ve yakıt ekonomisi için buji ve filtreler, motorun durumu, sağlıklı sensörler bu motorda çok önemli.




  • Aralık ayında 2007 model 129000 de romano marka lpg li 2.0 fsi highline içi bej döşeme aldım 20cm lik ufak bi rötüş boyası başka bişey çıkmadı ekspertizde(37500'e aldım). arabayı uzun yolda kısa yoldada bolca kullandım.Gaz tüketimi için zaman zaman benzine geçiş oluyor.en son ramazan bayramında amasya-trabzon arası gittim geldim. Araç tüketimi 250 kuruş oldu. Fakat şehir içi 50 kuruşu buluyor. Açıkçası şehiriçinde gaz hiçbirişe yaramıyor. Oyüzden kışın artık sadece benzinde kullandım.Şu anda araba 137000 de .Arabadan çok memnunum. İyiki almışım ve yaktığım yakıt bu araba için hiç canımı yakmıyor. Bu araba konforunda ve özelliklerinde bu fiyata bu kalitede başka bir araba kesinlikle yok. Bu zamanda artan fiyatları düşünürsek ve arabanında modelinin 1 yıl fazla olması fakat tüpsüz olmasını hesaba katarsak fiyatı uygun gibi, ben uygun aldığımı düşünüyorum. Çünkü aldığım kişi tüpü 6 ay önce taktırmış ve 2700tl ye .(tüp işli değildi ben alınca ben işlettim)Tüp taktırınca muayenesi vs 3000 tl ediyor. Bunuda hesaba katmak lazım. Arabanın bakımları ve lastikleride önemli bunlarıda kesinikle değerlendirin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.