Şimdi Ara

2008 1.6 Audi a3 rölanti titreme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar elimde 1.6 2008 atmosferik a3 var.


    Dururken vites n ye alıyorum boşa, frene basıyorum kaymasın diye o vaziyette, motor ve direksiyon titriyor

    Ayağımı frene basarken vites p ye alıyorum gene titriyor. Ayağımı frenden çekiyorum p konumda boşluğu alıyor araba, titreme geçiyor.

    Hatta bi keresinde devir indi çıktı ve motor ışığı hızlı hızlı yandı söndü.


    birde manifolddaki yada borudaki ufak bir kaçak zengin karışım yapar mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 15 Şubat 2024; 22:36:5 >



  • Merhaba,


    Vites boşta iken, gaza bastığınızda belirli bir devire kadar normalin üzerinde titriyor ve belirli bir devri geçtikten sonra kesiyor ise genel olarak sol motor kulağından kaynaklı olabiliyor.

    Onun haricinde az bir titremeden bahsediyorsanız eğer atmosferik araçlarda boşta iken gayet normal bir durum.


    Rölanti dalgalanması ateşleme sisteminden kaynaklı da olabilir, bujileriniz, bobinleriniz eski ise dalgalanma yapabilir, ateşleme düzgün olmadığı için avans sesi daha çok gelebilir ve normalinden daha fazla yakıt yakmanız söz konusu olabilir.


    Manifold ve egzoz sistemindeki kaçaklar atmosferik aracı genelde düşük devirlerde iyice bayıltır. 3-3,5 bin devirden sonra normale dönmeye başlar. Sıkıştırma kaçak yaptığı için dolaylı olarak yakıt tüketimini artırır.

  • R0ME kullanıcısına yanıt

    "Vites boşta iken, gaza bastığınızda belirli bir devire kadar normalin üzerinde titriyor ve belirli bir devri geçtikten sonra kesiyor ise genel olarak sol motor kulağından kaynaklı olabiliyor."

    Yarın deneyeceğim boşta gaza basıp denemedim.


    "Onun haricinde az bir titremeden bahsediyorsanız eğer atmosferik araçlarda boşta iken gayet normal bir durum."

    az buz bir titreme değil aslında direk farkediliyor.


    "Rölanti dalgalanması ateşleme sisteminden kaynaklı da olabilir, bujileriniz, bobinleriniz eski ise dalgalanma yapabilir, ateşleme düzgün olmadığı için avans sesi daha çok gelebilir ve normalinden daha fazla yakıt yakmanız söz konusu olabilir"

    Aynen normalden fazla yakıyor gibi, yeni aldım arabayı. dalgalanma olunca direk ustanın birine götürdüm buji ye baktık filan yeni, kendince kompresyon testi yaptı pistonun birinde 3 bar var motor incek dedi. inanmadım öyle olsa mil kırardı arabayı yürütemezdim direk çıktım. 180 bin km arabanın pistonu o kadar da aşınmaz. o kadar aşınmış olsa araba yürümez bence.


    şuan için yapılanlar;


    buji kontrolü yapıldı,

    kabloları değişti,

    bobinler yeni.





  • 2,5 yıl önce 3 ay boyunca Alfa Romeo bakıp, bir gecede 215Bin KM'de BLF kodlu 8P 1.6 FSI alan birisi olarak şunları söyleyebilirim;


    Aldığınız araç ne kadar temiz olursa olsun, eksperde kusursuz çıkmış da olsa 200Bin KM'ye yaklaştıysa mutlaka ağır bakımlarını yaptırın. Genelde bu tip araçların ağırbakımları masraflı olduğu için çoğu kullanıcı servis zamanı gelene kadar biner, sonra elden çıkarır.


    Yine bu tip araçlar marka algısı ve tipinden dolayı genelde gençler ve otomatik modeller için aşko kızlar tarafından kullanıldığından hafif bakımları yapılıp, geçilir. Yazılıma açık bir motor olmadığından genelde aşınma ve yıpranma az olur.


    O yüzden Ben aracı aldıktan sonra bütçemi toparlayana kadar neredeyse 3 ay aracı yatırdım, tüm ağır bakımları yapıp (benzin pompa, yağ pompa, yürür aksam vs zincir değişimi de dahil) uzun yola vs. öyle çıktım. Ağırbakımlardan sonra aracın sesi bile ciddi değişti.


    30Bin KM kullanmış birisi olarak şunu da mutlaka söylemem gerekir ki özellikle büyükşehirde yaşıyorsanız, İstanbul'da E5'te, O3'te sol şeridin orta şeritten daha güvenli olduğunu biliyorsanız; yola çıkınca kendinizi direkt sol şeride atıp, eve gelince park yeri için yeri geldiğinde mahallede 1 saat dönüyorsanız; bu araca yazın 10, kışın 12-13 litreden aşağı yaktırabilmeniz pek mümkün değil. Eğer yakıt tüketiminiz bu aralıklarda ise çok endişe etmeyin.


    Uzun yolda da örneğin İstanbul-Bodrum arasında otoyolda benzinciden benzinciye durup, aracın limitlerini zorlarsanız en iyi ihtimal 3 çeyrek depo ile 485-515 KM yol alabilirsiniz.


    Onun haricinde devirli kullanımda yağ eksiltmeyi ve yağ tamamlatmayı çok sever, 750-1500 KM aralığında 200-500ML arasında takviye yaptırtır.


    Bakımları yapıldığı sürece FSI motorlar sağlamdır, uzun KM'ler boyunca yağını suyunu koydukça götürür, 1000 KM yolu tapagaz gitseniz bile nazlanmaz, hararet ibresi 90'ı geçmez. Kaportası sağlamdır, ufak dokunuşlarda kendisini kolay kolay yamultmaz, yol tutuşu iyidir kolay kolay kalp ritminizi bozmaz, frenleri iyi tutar, ''tıklar mıyım?'' diye endişe ettirmez.


    Eğer aracı sevdiyseniz; ailem var, çocuğum var, can taşıyorum, güvenli olsun, yolda bırakmasın derseniz bakımlar için İstanbul'da ilk gittiğim ve memnun kaldığım Çözüm Oto Orhan Usta'yı tavsiye ederim. Kendisi VW grubunda işin ehli bir usta.


    Dilerseniz hem Maslak Oto Sanayi'de hem de Bostancı Oto Sanayi'de yeri olan, Doğuş Oto Yetkili servisinden ayrılıp freelance çalışan, son 3 bakımdır aracımı teslim ettiğim ustamın numarasını da paylaşabilirim.


    İyi akşamlar.





  • R0ME kullanıcısına yanıt

    Valla dırek motor yaptırıcaz gıbı duruyor. Bugun bujı ile bobını degısıp denedım gene 1. Pıstonda dalgalanma var. Bogaz kelebeğınde hıc kacak kucuk yok. Kompresyon testını duzgun yaptık 6 9 8 9 bar çıktı zaten ordan bılgısayardada 1. Pıston yanmasında sıkıntı gozukuyordu. Kısmet basımıza aldık bır bela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 16 Şubat 2024; 14:29:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.