Şimdi Ara

2005 focus I triger...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2005 focus I in triger değişimi geldi zannedersem 101000 km oldu 5 yılda doldu bilmiyorum 120 bin km diyorlar ancak risk mi olur sizce biraz daha beklesem ? Triger değişimi (setmiş heralde) ile beraber neleride değiştirmem gerek, servise maliyet açısından gitmek de istemiyorum. Kayseri de bildiğiniz özel servis varmı birde servisle arasında fiyat farkı özel servise gidecek kadar olurmu değerli bilgilerinizi bekliyorum saygılarımla...



  • bence arcın triger değişim zamanı gelmiş yerinde olsam kendimi riske atmazdım hem süre bakımındanda 5 yılı doldurmuş km pek bir şey ifade etmiyor bence trigerle birlikte devirdaime de baktır hatta değiştir özel usta bulabilirsende bence bul maliyet açısından seni etkileyecektir ama triger biraz dikkat gereken iş o yüzden tercih senin sanırım 250 tl civarı işçilikle birlikte olur (özelde)
  • Benim önceki aracım focustu tirigerini araç 8 yaşındayken 91 bim km de değiştirdim. Servise gitmeni önermem sanayide iyi bir ustaya yaptır. Ben sanayide yaptırmıştım. triger kyış bilyayı 65 liraya iki z rotu 40 liraya v kayışı 20 liraya bütün filtreler ve 5w 30 yağ fren bakımları hepsini yaptırmıştım hende hepsi ford otosan orijinal parça idi yanlış hatırlamıyorsam usta 50 lira almıştı toplam 150-170 lira gibi bir fiyat çıkmıştı iki yıl önce. Çıkan kayışa baktım daha sağlamdı rahat 100 bin daha yaprdı ama bu fiyat için riske değmez değiştirmek her zaman daha iydir. Servise gitme akım 4 kat fazla para alırlar. Trigerin tek önemli noktası sente ayarıdır sanayideki tecrübeli ustalar inanın servisten çok daha iyi yaparlar. Benim bildiğim devir daim arıza yaparsa değiştirilir bence onu değiştirmenize gerek yok. Devirdaimi trigerle değiştirmelerinin sebebi aynı yerde olmalıdır sökmüşken onuda değiştirelim diyerek değiştirirler yani bir daha usta parası vermemek için karar sizin.

    Örneğin şuan 2001 model scenic 2,0 RXI aracım var sağ aks arıza yaptı parçasını bulamadım burda (Aksaray) servise sordum parçaya 600 lira işçilik 150 lira dediler normalde 15 dakikalık iş için 150 lira işçilik istediler. 2 gün bekledim 2 yıl garantili yan sanayi sıfır aks getirtti ustam ve taktık cillop gibi oldu. aks 140 lira işçilik 30 lira verdim işi bitirdim. 750 lira nerde 170 lira nerde. Bu servisler yanlış anlamayın ama yolacak adam bekleyip duruyorlar ben servisin kapısına bile uğramıyorum bence sizde uğramayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaaagac

    Benim önceki aracım focustu tirigerini araç 8 yaşındayken 91 bim km de değiştirdim. Servise gitmeni önermem sanayide iyi bir ustaya yaptır. Ben sanayide yaptırmıştım. triger kyış bilyayı 65 liraya iki z rotu 40 liraya v kayışı 20 liraya bütün filtreler ve 5w 30 yağ fren bakımları hepsini yaptırmıştım hende hepsi ford otosan orijinal parça idi yanlış hatırlamıyorsam usta 50 lira almıştı toplam 150-170 lira gibi bir fiyat çıkmıştı iki yıl önce. Çıkan kayışa baktım daha sağlamdı rahat 100 bin daha yaprdı ama bu fiyat için riske değmez değiştirmek her zaman daha iydir. Servise gitme akım 4 kat fazla para alırlar. Trigerin tek önemli noktası sente ayarıdır sanayideki tecrübeli ustalar inanın servisten çok daha iyi yaparlar. Benim bildiğim devir daim arıza yaparsa değiştirilir bence onu değiştirmenize gerek yok. Devirdaimi trigerle değiştirmelerinin sebebi aynı yerde olmalıdır sökmüşken onuda değiştirelim diyerek değiştirirler yani bir daha usta parası vermemek için karar sizin.

    Örneğin şuan 2001 model scenic 2,0 RXI aracım var sağ aks arıza yaptı parçasını bulamadım burda (Aksaray) servise sordum parçaya 600 lira işçilik 150 lira dediler normalde 15 dakikalık iş için 150 lira işçilik istediler. 2 gün bekledim 2 yıl garantili yan sanayi sıfır aks getirtti ustam ve taktık cillop gibi oldu. aks 140 lira işçilik 30 lira verdim işi bitirdim. 750 lira nerde 170 lira nerde. Bu servisler yanlış anlamayın ama yolacak adam bekleyip duruyorlar ben servisin kapısına bile uğramıyorum bence sizde uğramayın.

    Malesef servisler niyeyse iyi izlenim bırakmıyorlar. müşteri müşteriyi çeker hesabından haberleri yok heralde verdiğin bilgiler için teşekkürler sanayiye bu hafta uğrarım bakalım tanıdık birkaç ustadanın önerileri doğrultusunda halledeceğiz artık




  • otosan o araç için 90 bin km 5 yıl der. tavsiyem trigier değiştirme aparatıyla değişen bir ford özel servisinde yaptrmanız. sente kaçırma yüzünden başınız ağrıya bilir. sanayide genelde eski usül boya ile işaretleyerek fealn sente ayarlıyorlar. eğer düzgün olmazsa aşırı kaçırmada sübablarınızdan olabilirsiniz. 1 -2 dişte ise sebebi belrisiz rolanti dalgalanması araçta isteksizlik gibi sorunlar oluşabiliyor. ve sorunun sebebi sente kaçmsı olmasına rağman ustacıklar hem sorunu çözemiyor hemde sizi gereksiz masraflara sokabiliyor. trigier değşim kiti denilen bir civata bir levha gibi bir şey. motoru kitleyip sente ayarının kaçmasına mani olur. yetkili servis pahalı değişir doğrudur ama olası sorunda sonuç alırsınız. yani sadece işi bilene değiştirin gerisi yalan. trgier değişiminde devir daim değişimide önerirler işcilik masrafından kaçmak için. ayrıca trigier bir kayış ve 1 yada 2 bilyadan oluşuyordu hatırladığım :D değişeli çok oldu




  • Konuyla ilgisi yok ama ben de ilgisiz-gereksiz bir yere başlık açıp konu kalabalığı yapmak istemedim. Aracımın yağ değişim süresi doldu ama servise değil de bu sefer kendim alıp oto sanayiinde değiştirtmek istiyorum, çünkü servis ilaveten bir sürü iş çıkartıp masrafı arttıracak. Benim de en azından bu aralar baya maddi sıkıntım var. Yağ değişimi de sıkıntı filan dinlemiyor yapılması gerek bir an önce. Dah önceki servis fişinden 5W/30 yağ konduğunu görüyorum.
    Benim de bu sınıftan yağ almam ve değiştirtmem gerekiyor sanırım. Sizin öneriniz bir marka var mı ben servis ne marka yağ kullandı hatırlamıyor-bilmiyorun. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • mobil 5w-30 süper fe tam sentetik yağını kullanabilirsiniz ford araçları için gerekli olan standartları da karşılıyor fiyatı 45 tl dir
  • triger için 90000 km ve mümkünse triger değişiminde devirdaim tulumbasını da değiştirin ki,bu kilometrelerden sonra arıza yapması kuvvetli ihtimal tekrardan aşırı işçilik le karşılaşmamak için...+ rulmanları yani kayış bilyaları nıda değiştirin.başka tüm sıkıntılarınızı buradan paylaşabilir çünkü nerdeyse 10 senedir bu araçlara biniyorum..
  • konu ile alakası olması açısından yazıyorum tanıdık birinin arabasının bügün trigeri koptu arabayı sanayiye çektirdiler araç fiat brava 2000 tl masraf açtı. benim albeamda 2006 model ancak 102000 km de 2 sahibiyim eski sahibi 90 binde değiştirdim demişti ama bilmiyorum naslı anlayacam siz ne dersiniz bakılınca anlaşılırmı acaba ? bende bu triger meselesine bir el atmam lazım çok korkuttu valla...
  • kardeş tanıdık ustan varsa şöyle bir göz ucu ile bakar ama sağlıklı olmaz,kimse kayış gibi bir malzemenin garantisini veremez,bence değiştir için rahat etsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgunozyilmaz

    kardeş tanıdık ustan varsa şöyle bir göz ucu ile bakar ama sağlıklı olmaz,kimse kayış gibi bir malzemenin garantisini veremez,bence değiştir için rahat etsin.

    bugün sabahtan yolu sanayide aldım gece gözüme uyku girmedi. neyse arbayı aldık askıya, ustama dedim şunun bir trigerine bak. iyiki baktırmışım triger kayışının rengi falan iyice değişmiş yenisiyle arasında baya bir fark var anlamadım 90 binde değişen triger 102 binde bu hale gelirmi (aslında 10 bin km sonra tekrar bir baktırıp adamında günahını almamak mı lazım acaba ??? ) artık insanlara olan güvenimde iyice sarsıldı neyse bir saatte işmiz bitti bugün gönül rahatlığı ile uyuyabilirim




  • tabi ya 100 veya 200 liraya 2 saatte bitecek iş aslında triger bir kopsa belki de 2000 tl ve günlerce arabasız kalmanıza yol açacaktı.iyi olmuş, geçmiş olsun.
  • Nihayet bugün triger meselesini hallettim biraz tuzlu oldu ama araca bineceksem bakmam da gerekiyordu. yapılan işlemler; triger seti değişimi,diskler bitikti onların değişimi,direksiyon hidrolik kaçağı vardı onun conta değişimi, aks mili yağ kaçağı vardı keçe değişimi, motor kulaklarından birinin lastiği kopmak üzereydi onun değişimi, radyatör kayışı ve rulman değişimi,bujilerin (motorcraft marka) değişimi,hava filitresi ve polen filitresi değişimi yapıldı. yağ değiştireli 5000 km olduğu için yağ ve yağ filtresine dokunulmadı.Birde ilginçtir aks mili keçesi değiştirilirken şansuman yağı berbat derecede kirlenmişti aynı çamur gibiydi. neyse masraf işçilik dahil 720 tl tuttu. ne demişler bağa bak üzüm olsun yemeye yüzün olsun. kazasız sürüşler...




  • iyi tutmuş çok değil,onca iş normal.10 numara olmuştur şimdi araba..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgunozyilmaz

    iyi tutmuş çok değil,onca iş normal.10 numara olmuştur şimdi araba..

    inanırmısın işlem sonrası arabaya bindiğimde sanki arabamı yeni tanıyor keşfediyor gibi oldum gidişi değişti sankim...yapılanların etkisinde mi kaldım acep
  • psikolojik. Bu gün fren dsk balatası dğiştim araba daha bir seri oldu Eee o kadar para verdik
  • Ben birşey farketmediydim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    psikolojik. Bu gün fren dsk balatası dğiştim araba daha bir seri oldu Eee o kadar para verdik



    o da iyiymiş




  • bende ne zaman arabayı yıkatsam,emanet mercedes'e biniyormuşum gibi oluyorum,yavaş yavaş kullanıyorum çukur çamur v.s dikkat ediyorum.
  • Hafta sonu Ankara'da focus'mun tigerini değiştirdim..Yetkili servis 450 Tl istemişti..İnternet vasıtasıyla özel bir ford servisi buldum..
    Yapılan işlemler ve fiyatları şöyle..
    Triger seti değişim 75 Tl (Dayco)
    Buji değişim 20 Tl (Motorcraft)
    Karter civatası 15 Tl (sökülmemek için çok uğraştı,emekli ettik)
    V kayışı (contitech) 75 Tl (bu fiyat biraz kafamı bulandırdı,öpüldük mü acaba? )
    Motor temizleme spreyi 10 Tl (fıstık gibi oldu motor)
    İşçilik 75 Tl
    Toplam :270 Tl..Düzledik 250 Tl..

    Adamlar işinin gerçekten ehli,son derece memnun kaldım..
    Burdan Özgür Ford Servis'ten servis sorumlusu Ufuk Bey'e,Ustam Ozan'a teşekkür ediyorum..
    İlgilenen arkadaşlar için linkini de vereyim..
    http://www.fordozelservis.com/




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.