Şimdi Ara

2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    arabam 2004 clio dci auth. 195000 km.
    forumlarda bu konu ile ilgili bi dünya yazı, fikir, resim ve olmayacağına dair sayfalarca yazı var. teybin CD değiştirici takılan soketine uyumlu olarak hazır satılan sistemler de var ama iyileri ebay da 150$ civarı, çakmalar da internette 150 TL civarı satılıyor. parası olan için sıkıntı yok, alıp takar ve güzel de olur. biz parası olmayan için ucuza hallettik. nasıl mı? buyurun bakalım.

    önce mezarlık hoparlörü diye satılan üzerinde kart okuyucu usb filan olan kutulardan bulduk. ben küçük boyutlu bi tane bulmaya çalıştım. bunların fiyatı 20 tl den başlıyor.
    https://store.donanimhaber.com/a1/f0/25/a1f0251fb3e8dfecfc7c77e30d716539.jpeg

    sonra teybin kaset mekanizmasını söktük. ve kaset kristalinin ses çıkış entegresinden sol, sağ hoparlör ve şase çıkışlarına aux kablosu (stereo mikrofon kablosu) uçlarını lehimledik. metresi 2 tl, bize 1 metre çok bile gelecek.
     2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık

    bulduğumuz usb kart okuyuculu mp3 çalar var ya işte bu DC 5 volt ile çalışıyor. biz 12 volt cereyanı transistör ile 5 volta düşürdük. bu transistörün bir bacağına 12 volt giriyor diğer bacağından 5 volt çıkıyor. işte o 5 volt çıkan kabloyu da mikrofon kablosu ile birlikte teybin arkasından çıkarıp uzattık. bu kablo da yaklaşık 1 mt civarı. fiyatı 50 kuruş filan olmalı. transistörün adını veya üzerindeki numaraları bilmiyorum. elektronik parça satana 12 volt girip 5 volt çıkaracak transistör ver dedik :) cehaletimi bağışlayın.
     2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık
     2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık
    teybin kaset mekanizmasını takıp kapağını kapattık. kabloları teybin arkasından aşağı sarkıttık. ben kültablasının kapağını kesip usb kart okuyucu mp3 çaları oraya taktım. kültablasının altını delip kabloyu soktuk. bu mp3 çalarların kartı üzerinde kiminde sol ve sağ hoparlörler için soketler var kiminde direk lehim yapılmış. ama hemen hepsinde left ve right diye yazılar var. daha olmadı bunu kutusundan sökerken hoparlör bağlantılarını bir kağıda çizer, teybin kristal çıkışına bağladığımız kabloları da burada sol ve sağ karıştırmadan bağlarsınız. tabii mikrofon kablosunun yanında getirdiğimiz dc5 volt elektrik kablosunu da unutmadan :)
     2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık
    benim arabamda böyle göründü. epeyce deneme yanılma yaptığımız için toplam süre 2 saat kadar sürdü.
     2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık

    işin güzel yanı kasetçalara kaset tak çıkar yapmanıza gerek yok.
    direksiyon kumandasından radyo veya taktığımız mp3 çaları seçebiliyoruz. kumandadaki üstteki iki düğme ile arabanın radyosu ve kaset arasında gezinebiliyorsunuz.
    umarım işinize yarar. benim toplam maliyetim 50 TL gibi. daha doğrusu mp3 çaların ucuzunu bulamadım, benim bulduğum 45 TL lik kutu idi. siz hesaplısını bulursanız ve işçiliği kendiniz yaparsanız 20-30 liraya bu iş biter.





     2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık 2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık 2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık 2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık 2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık 2004 clio orjinal teybe usb kart okuyucu bağladık







  • Yaratıcı, güzel çalışma
  • kardeş elıne emegıne sağlık bendede 2004 clio var bende başak yerden almaya calıştım aux kablosu için ama tek hoparlor bağlayınca ses mukemmel ıkısını bağlayınca kaset sarardı ya eskıden oyle boğuk çıktı
    bu şekıl deneyecegım benım anlamadıgım transıtorun ıkı bacagıda teybe bağlanmış resımden oyle anladım yanlışmıyım bana mesaj atarsan sevınırım
    muratyamanist34@gmail.com
  • Adam la bu adam;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanrap

    Adam la bu adam;)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.