Şimdi Ara

2004 caddy 2.0 sdi motor bu araba alınır mı?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
43.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @bucaklı'nın tabloda gösterdiği gibi; Aradaki güç ve tork farkı hiç de azımsanacak düzeyde değil. 110 nm tork dediğin 1.4 litre standart bir arabanın ürettiği max. torka eşit. 36 hp de hiç az bir rakam değil. Yakıt olarak da TDİ daha ekonomik. Sonuç olarak TDİ almanız çok daha iyi olacaktır.
  • zaten öncelikli caddy tdi bakıyorum.. sonra focus / civic vs arabalar geliyor şuanda benim için.. bineceğim arabadaki yükseklik hissi çok güzel bişey.. doblo , connect , partner grubunda caddy hariç diğer arabaların tipini beğenmiyorum ama bu tip arabaların bana vergi avantajı oluyor.. eğer vergi karını es geçersem civic ve focus a olabilir gözüyle bakıyorum..
  • Aradaki fiyat farkıda fazla değil,almışken tdı alınır tabi...
  • bizim şirkette bu 1.9sdi motorun fabia sı var neticede caddy deki motorla aynı bizim araç 300 bine dayandı tık yok maşallah ufak tefek sıkıntılar dışında sorun çıkarmadı öyle her söylenene inanmayın turbosuz motor delikanlı motordur yani stabil çalışır turbo gibi yüksek barlarda motoru zorlamaz
    turbolu motor her zaman ömrü turbosuza göre kısadır zaten bunun tartışmasını yapmak bile yanlış .. sdi motora gelince bu motor zaten şehir içi kullanımı için tasarlanmış bir motor değil önce o motoru alıcak arkadaş bunu bilmeli o yüzden uzun yol dizel araçlar genelde turbosuzdur şu anda piyasa işi ticari kaygılarla üretilen turbo dizellerin çoğuda zaten şehir içi dizelleridir..
    bizim fabia durmaksızın çift şöför istanbul antalya ordan mersin ordan yozgat ordanda istanbul yapdı araba şöförlerin uyuması dışında nerdeyse hiç durmadı.. küçük hacimli turbo motorlu dizel araçlar genelde şehir içi kısa mesafe taşımacılığı için tasarlanmışdır ve çok uygundur.. düz turbosuz dizeller ise uzun yol için tasarlanmışdır uzun yolda tıklamadan motoru yormadan gidersiniz.. ama turbodaki o ara serilenme hızlanmaların keyfini düz dizelde alamassınız.. düz dizelde de uzun yolda kaptırdınızmı gidersiniz..
    o ufak hacimli turbolu motorlarlada çok uzun mesafeli randımanlı bir uzun yol yapamassınız devamlı turbo açık olucağından illa bir yerde o turbo arıza vericekdir o yüzden büyük şirketler uzun yola araç çıkartıcakları vakit özellikle dağıtım falansa 5 bin km ve üstü bu sdi tarzı motorları tercih ederler.. yani tamamen tercih meselesi..

    eğer şahsi kullanıma yönelik bir araç alıcaksanız bencede güzel bir 1.4tdi yada 1.3tdi tarzı bir aracı kesinlikle öneririm sdi size gelmez..




  • Konu 1.5 senelik olmuş, yani arkadaşımız aracını çoktan almıştır diye düşünüyorum.

    Fabia 1.9Sdi ile ilgili konu açabilirsiniz dilerseniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.