Şimdi Ara

2004 Alfa 156 mı 2004 Avensis mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, avensisin 2004 kasası yıllardır beni hep kendisine çekmiştir. uzun zamandır kullandığım 2007 Focus Ghia otomatik aracımı borclar yuzunden satmak zorunda kaldım. İki ay oldu kalan paramı toparlayıp 22 bın Tl cıvarında araba bakmaya başladım. Şimdi aklımda bu modeller var. Her ikisi de 2.0 motor ve her ikisi de otomatik. Avensis benim biraz ağır başlı halimi, Alfa ise, o sesssiz bedenimin altındaki büyük çılgınlığı ortaya çıkarıyor sanki. İkinci elleri araştırıyorum 2 haftadır. Bir kaç parçalı ve 150 bın uzerınde hem alfa hem de avensis bulunabiliyor. Acaba hangisini almalıym ? Siz değerli arkadaşların da fikrini almak istiyorum. Ha bazı noktaları baştan söyleyeyim. Eğer arabamda herhangı bır sorun olmazsa asla satmak ıstemem. Ama kar edeceğim bir fiyat gelirse makul fıyattan satabılırım. Yani uzun süreli biniciyimdir. Cok yuksek hızlarda araba kullanan bırısı degılım sadece gozume hos gelen arabalara bınmek ıstiyorum.



  • bu işler zevk meselesi tabi. ancak şu söylenebilir. ikisi de piyasa olarak düşük fiyatlı araçlar. 2004 corollanın 28-30 bin olduğu yerde 2004 avensisin 22-23 civarına alınması TÜrkiye'deki kullanıcıların araçlara olan yaklaşımı az çok görülüyo.
    olay şöyle özetlenebilir. avensis alfaya göre ön takımı daha sağlamdır eminim. donanım olarak birbirlerine yakındır büyük olasılıkla. bende 2006 alfa 156 var. donanım olarak zengin sayılır. aşağı yukarı avensis de öyledir. çünkü sınıf olarak her ikisi de d segmentte araçlar.
    avensis kasa olarak son derece sıradan bir otomobil. ama alfa romeo 156 kesinlikle kasa olarak sınıfındaki tüm araçları katlar. kıyaslanmaz bile. sert süspansiyona sahiptir. bozuk yollarda çok fazla konfor vermez. eğer siz de benim gibi çok sessiz bir araç içi hayal ediyorsanız alfa romeo sizin beklentilerinizi karşılamayabilir. biraz yol ve motor sesi alır içeri. aracın temizliğine göre biraz trim sesi vardır torpidoda.
    ben de avensis alsam mı acaba diye düşünmüştüm ama alfa romeo 156 aldım. 1,5 sene falan oldu. hala ilk aldığım günkü gibi heyecanla ve severek biniyorum arabama. önden ayrı karizma, arkadan ayrı karizma yandan ayrı karizma. avensise kimse bakmaz yolda ama alfaya çok kişi bakar.
    tabi yine de karar kullanacak kişinin.
    kolay gelsin.




  • Evet, benim de gönlüm alfadan yana fakat çevre baskısı, özellikle abim Vectra C diyor. İnsan ister istemez kararsız kalıyor. Daha doğrusu canının istediği kararı vermeye korkuyor. Aldıktan sonra ya onlar haklı çıkarsa diye insanın içi gidiyor.. Evet hayat benim karar benim ama ne bileyim etkileniyoruz çevreden. Yoksa Alfa ilk sıradaki isteğimdir. Peki 2005 model, gri renk, motor kaputu dahil 3-4 parça daha boyalı (satıcının dediğine göre yüzeysel), 190 binde, 3 tane 500 liralık hasar kaydı, değişen ve kaza yok. Fakat aracın temiz olduğu söyleniyor. Satıcının dediği bu şekilde. LPG yok. Bu araç sizce ne kadar eder. Yani maksimum ne kadar vermeliyim ?
  • çok da ses alan bir araç degil , hangi araçlarla kıyasladıgınıza baglı , ben ne trim sesi ne de aşırı bir yol yada motor sesi almıyorum , birazda aracın kullanım geçmişine baglı bu sesler ,hatta ben hiç trim sesi duymuyorum sdc ilk çalıştırmada 1 dkk civarı gögüsten fan sesi geliyor sonra oda susuyor , ön takım içinse zayıf demek aracı arazi bozuk asfalt da kullanmak gerektiginde söylenebilir , bahsettiginiz araç lpg yok ise 18 19 dan fazla ben şahsen vermem , yanlız bu fiyata da daha iyisini zaten bulamazsınız ,isterseniz bu fiyat aralıgında bir bakın ne demek istedigimi anlarsınız

    22 ye biraz da pazarlıkla 2006 model ve daha düşük km olanını rahat bulursunuz gibi geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wintage

    Evet, benim de gönlüm alfadan yana fakat çevre baskısı, özellikle abim Vectra C diyor. İnsan ister istemez kararsız kalıyor. Daha doğrusu canının istediği kararı vermeye korkuyor. Aldıktan sonra ya onlar haklı çıkarsa diye insanın içi gidiyor.. Evet hayat benim karar benim ama ne bileyim etkileniyoruz çevreden. Yoksa Alfa ilk sıradaki isteğimdir. Peki 2005 model, gri renk, motor kaputu dahil 3-4 parça daha boyalı (satıcının dediğine göre yüzeysel), 190 binde, 3 tane 500 liralık hasar kaydı, değişen ve kaza yok. Fakat aracın temiz olduğu söyleniyor. Satıcının dediği bu şekilde. LPG yok. Bu araç sizce ne kadar eder. Yani maksimum ne kadar vermeliyim ?

    valla arkadaş da demiş. 20 civarı gibidir. benim bi arkadaş aldı. 2006 model 60 binde. bej renkli ve orijinal. lpg yok. 27 bine. ama araba gerçekten çok iyi. bende de 2006 siyah var. 110 binde. orijinal. boya değişen yok. BRC marka lpg var. ben 27 binden aşağı asla vermem. arabanın değeri tamamen orijinalliği ve masrafsızlığı ile belirlenir. onun için bi markanın piyasası şudur budur denemez. her aracın kendine göre bir değeri vardır. öğle 20-22 bin gibi paralara temiz bi mk2 kasa bulmayı ummayın. araba çok temiz ve orijinal ise kimse o pralara vermez. biraz iyisi olsun diyosan azıcık 24 bini falan geçicen. yoksa hem binerken hem satarsan büyük sıkıntı çekersin.




  • Evet aynen dediğiniz gibi, yalnız bu askerlik mevzusu cereyan edince, askere gitme kararı aldım. Mayıs ayında gitmeyi düşünüyorum. O nedenle araba almayı da askerlik dönüşüne bıraktım şimdilik. O zaman daha detaylı, belki 159 düşünürüz ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.