Şimdi Ara

2003'te İptal Edilen Üyelik için 2005 Tarihli Fauraya istinaden İcra Takibi Başlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işte bu adamlar böyle ticaret yapıyorlar. Ticari ahlakları bu kadar.

    15.12.2003 tarihinde üyeliğimi sonlandırdığım Digitürk aboneliğim ile ilgili 13.05.2005 tarihli 26TL'lik bir faturaya istinaden icra takibi başlatılmış.

    Avukat ben bilemem bize yeni intikal etti avukatlık ücreti, icra faizi ve masraflar hariç ana borç için 125TL ödeme yapmanız gerekiyor diyor.

    Müşteri hizmetlerine de aşağıdaki kapsamda şikayette bulundum ellerinden birşey gelemeyeceğini bildirdiler;

    - Aralık 2003'te kapatılan abonelik için Mayıs 2005'te nasıl fatura çıkabilir?
    - 2004 yılında ilgili adresimden tüm üyeliklerimi, aboneliklerimi iptal ederek tertemiz bir şekilde ayrıldım.
    - GSM telefonum sisteminizde kayıtlı olduğu halde 6 yılda borç ile ilgili SMS ya da telefon ile neden bana ulaşılmadı?
    - İcra Takibi için neden 6 yıl beklendi?
    - Resmi olarak fatura ödeme dekontlarını 5 yıl saklamamız gerekmektedir. Ben bu faturayı (üyelik iptalinden 1.5 sene sonra çıkmış olsa da) ödemiş bile olsam (hatırlamıyorum çünkü), 5 yıl dolmuş diye de dekontu atmışımdır.
    - İade ettiğiniz kutunun incelenmesi sonucu vizyon filmleri alımları ile ilgili fatura deniyor. Neden bana bildirmediniz telefon yada sms ile dediğimde borcun takibini yapmak üyelere ait diye cevap veriyorlar. Ömrümüzde 1 sefer digitürk üyesi olduk ya artık her ay yeni borç çıkarttınız diye arayacak mıyız?

    Dini hassasiyetlerim gereği 1kr faize bulaşmamak için 10 takla atarım ama adamlar elimi kolumu bağlayıp faize de bulaştırıyorlar.

    Mesele parada değil, bu şekilde haksızlığa dayanamıyorum, düşündükçe ellerim titriyor. Allah belalarını versin.

    Bu konuda neler yapabileceğim konusunda önerisi olan arkadaşlarım var mıdır?

    Teşekkürler.







  • bu şikayetlerin ardı arkası kesilmez. çünkü devletimizin el atması gerekiyor. eğer sanayi ve ticaret bakanlığı, bir hizmet aboneliğinde sonlandırma anında tüm borçlar tahsil edililr ve abonelik iptali ancak öyle gerçekleştirilir diye bir karar alırsa ve hizmet sunucu firmalara borç-alacak yoktur belgesi düzenleme mecburiyeti getirirse bu tür sorunlar yaşanmaz.
    ben bu konuda bir kamuoyu hassasiyeti oluşturularak, yasal düzenlemenin hayata geçmesini sağlamalıyız diye düşünüyorum. bu sayede çeşitli firmaların haksız uygulamalarından da kurtulmuş oluruz.
    sizin durumunuz için bir avukata danışmanız uygun olacaktır diye tavsiye ederim.
    saygılar.
  • Diğer konuyana yazmıştım burayada yazayım,




    dün bizede digitürkten mesaj geldi, nolu digiturk aboneliğinizin ödenmemiş faturasından dolayı hakkınızda idari takip başlatılmıştır vs...vs.. yazısı yazıyordu bizdede, digitürkü aradık kendilerinin yardımcı olmayacaklarını söylediler vs, mesajın geldiği avukatlık bürosumudur nedir orayı aradık bu seferde telefonu açan bayan ile eşim tartışmış konuşurlarken, karşı taraf bakmıyorum sizin dosyanıza diye rest çekmiş :)))) ve telefonu kapatmışlar eşim tekrar aramış bu sefer telefonu bir başkası açmış, 2007 yılında gecikmeli ödenen bir faturanın gecikme bedelinin faizimi ne kalmış o cezaya girmiş :))))

    eşimde 2011 yılındayız neden bu zamana kadar söylemediniz üyeliği iptal ettirirkende söyleyebilirdiniz ayrıca iptal işleminden sonra otomatik ödemede olan digitürkümüzün otomatik ödemesini 2 ay daha kapatmadıkki bu tarz bir sorun olmasın diye, sonradan bu traz faturalar yolladığınızı duduyordukta garip geliyordu meğersem gerçekmiş hepiniz şerre..siz demiş :)))) yani eşiminde ağzını bozdurmuşlar en sonunda ben duyduğumda söylediği kelimeye daha çok şaşırdım ama hak ettikleri cevabı almışlar. daha sonra tekrar aramışlar bu seferde dosyanızı bulamadık arıyoruz demişler, sonra bir kez daha arayıp postaneye yatırabilirsiniz faturanız 10 tl demişler :)))

    oysaki iptal ettirirken her türlü önlemi almıştım kartı iade ederken, iptal işlemlerini yaparken, hesabı kapatırken ,üstüne üstelik 2 ay otomatik ödemeyi bile kapamamıştım sonradan ödenmemiş faturanız var demesinler diye ama 4 sene önce geç ödenmiş bir faturanın gecikme bedeli cezasının FAİZİNİ bu zaman fatura edeceklerini hiç düşünemedim, ben değil şeytanın bile düşüneceğini sanmam.

    uğraşırım aslında çok güzel ama 10 tl için canımı sıkmaya değmez, aslında onlarda çoğu kişinin 10-15 tl için uğraşmayacaklarını biliyorlar ve bu yüzden kopardığımız kardır diye resmen kanunları çiğniyorlar,


    sen kalk onca yıllık abonenin iptal işleminden bir kaç ay sonra 4 sene önce geç ödenmiş bir faturanın cezasının faizi için idari takip başlat ve müşteri hizmetlerini arayan eski müşterine biz yardımcı olamayız diye başından salla, aranılan hukuk bürüsumudur nedir orda telefonu açan kişide artislik yapıp sizin dosyanıza bakmıyorum diyerek hava atsın ve herşeye rağmen biz üstüne 10 tl ödeyelim, vallahi bu çarkın dönmesini sağlayanlara helal olsun bravo...

    ornapsen arkadaşada bizim gibi dün mesaj gittiğine göre dün bayağa bir kişiye aynı mesajı yolladılar,

    ornapsen arkadaş yine iyiymiş 4 ay sonra para istemişler, bize 4 sene sonra fatura ettiler.

    Digitürkten kurtulduğuma 1000 kere şükrediyorum, d-smart aldım hd kanallarımla mutluyum, d-smart harikamı derseniz vardır mutlaka sorunu ben daha karşılaşmamış olabilirim ama digitürkün yaptığı terbiyesizlik kadar birşey yapacağını sanmıyorum,


    Digitürk kullanıpta daha kendini kurtaramamış olanlara şimdiden geçmiş olsun.




  • Acaba söyle yapılabilirmi.. Firmalar arasında mutabakat yapılıyor.. Firmamızdaki alacak bakiyeniz şu tarih itibariyle ... TL'dir diye.. Alttada Türk ticaret kanununun ilgili maddeleri gereğince 1 hafta içerisinde yazıya cevap vermediğiniz taktirde bakiyeyi kabul etmiş sayılırsınız diye.. böyle birşey yazıp digiturke faks gönderilse en azından ilerisi için elimizde kanıt olur.
  • Gerçekten de çok adice bir işyaptıkları. İptal edildikten 1,5 sene sonra yeni bir fatura çıkıyor, ne bir sms ne de telefon. bekliyorlar 6!!! YIL fatura bedeliniz şu, 4 katı da faiz var.

    Gönderdikleri kağıtta da şöyle ifadeler var, "henüz icra takibine başlamadık, başladığımızda avukatlık ücreti, icra masraflarını ödemek zorunda kalırsınız. Bu fırsatı kaçırmayın." bunlar iyice gelir amaçlı ve pazarlama yöntemleri ile yapmaya başlamışlar bu işi...

    bu fırsatı kaçırmayın ne demek yahu? Uğur Dündar falan ilgilenmez mi bu işle acaba? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mirally

    Gerçekten de çok adice bir işyaptıkları. İptal edildikten 1,5 sene sonra yeni bir fatura çıkıyor, ne bir sms ne de telefon. bekliyorlar 6!!! YIL fatura bedeliniz şu, 4 katı da faiz var.

    Gönderdikleri kağıtta da şöyle ifadeler var, "henüz icra takibine başlamadık, başladığımızda avukatlık ücreti, icra masraflarını ödemek zorunda kalırsınız. Bu fırsatı kaçırmayın." bunlar iyice gelir amaçlı ve pazarlama yöntemleri ile yapmaya başlamışlar bu işi...

    bu fırsatı kaçırmayın ne demek yahu? Uğur Dündar falan ilgilenmez mi bu işle acaba? :)

    aslında uğur dündar ilgilenebilir ama şuan oda işsiz :)))

    digitürk devlete yaslamış sırtını yakaladığını her şekilde öpüyor yaptıkları resmen soygun ama yapılabilecek pek birşey yok diyeceğim fakat mutlaka bir açıkları vardır ve iyi bir avukatın bu için gönüllü olarak ilgilenmesi lazım,

    gerçi bu seferde ergenekoncu diye içeri alınma riski var.




  • Buna benzer konular şikayetvar.com da da mevcut .Gerçekten ticari ahlak bu olmamalı.Bende Digitürk aboneliğimi sonlandırdım.İnşallah benzer bir durumla karşılaşmam.
  • bana da geldi mesaj . iptal ettirdikten 4 ay sonra bir fatura gelmiş. iptal ettirdik kutuyu teslim ettik ama kabus bitmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 4 Aralık 2011; 15:02:04 >
  • 8 yıl önce iptal ettirdiğim aboneliğime borç çıkardılar... borcumu %500 faiz ile geri ödedim :((

    (9 tl borca karşılık 46 tl istediler...)
  • çok enteresan. kaçak birisi değilim her borcumu da mutlaka öderim. kaldı ki kutuyu teslim ettm sonrasında iki ay kontrol ettim fatura gözükmüyordu. en sonunda da 0,19 tl lik bir fatura vardı onu ödemiştim. kapattıktan 4 ay sonra ne borcu çıkyı onu bilmiyorum. hadi diyelim şöyle oldu. her türlü ısrarlarıma rağmen aboneliği iptal ettirmeyip haberim olmadan dondurdular ve 4 aylık bir sabit ucret çıktı ama fatura yok ortada. belki fatura geldi ama kayboldu , kayıtlı olan telefonlarıma sürekli reklam mesajı çekerlerdi ödenmeyen faturanın bilgisini niye yollamadılar çok ilginç.
  • Telsim de aynı .. bana yedi gecen sene.. Bunların hepsi aynı kardes...
  • aslında kontörlü telefon kartı gibi bişey olsa, fatura filan olmaksızın. bitince yeterli parayı yatırıp izlersin.
  • evet iyi olur .. faturalı işlere bulaşmamak için d smartın peşin para varip iki sene açık kalacak bir cihazını aldım. süre dolunca yayın da kesiliyor. istersen cihazı normal uydu alıcısı olarak kullanıyorsun senin oluyor .istersen para verip d smart olarak kullanıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornapsen

    çok enteresan. kaçak birisi değilim her borcumu da mutlaka öderim. kaldı ki kutuyu teslim ettm sonrasında iki ay kontrol ettim fatura gözükmüyordu. en sonunda da 0,19 tl lik bir fatura vardı onu ödemiştim. kapattıktan 4 ay sonra ne borcu çıkyı onu bilmiyorum. hadi diyelim şöyle oldu. her türlü ısrarlarıma rağmen aboneliği iptal ettirmeyip haberim olmadan dondurdular ve 4 aylık bir sabit ucret çıktı ama fatura yok ortada. belki fatura geldi ama kayboldu , kayıtlı olan telefonlarıma sürekli reklam mesajı çekerlerdi ödenmeyen faturanın bilgisini niye yollamadılar çok ilginç.

    zamanında fatura göndermemiş olabilirler digitürk gercekten zor durumda
    10 yıl 5 yıl öncesinden kalan alacaklılarına ileriye dönük haciz icra vs için maalesef yağlı müşteri adayısınız üye olanlara olacaklara digitürk için gelecek için vaat edilmekle kalmayıp güzelce sömürmekle ellerini ovuşturarak olmayan bir ticaret anlayışına sahiptirler Allah üye olacaklara sabırlar versin işiniz çok zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 6 Aralık 2011; 20:29:29 >




  • Senin gene iyi bugun beni aradilar 2001 yilinda iptal ettirdigim abonelik icin icraya vermisler aradan tam 10 yil gecmis borc 145 tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Senin gene iyi bugun beni aradilar 2001 yilinda iptal ettirdigim abonelik icin icraya vermisler aradan tam 10 yil gecmis borc 145 tl

    şaka gibi, hak hukuk diye birşey kalmamış resmen adam soyuyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyusa

    quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Senin gene iyi bugun beni aradilar 2001 yilinda iptal ettirdigim abonelik icin icraya vermisler aradan tam 10 yil gecmis borc 145 tl

    şaka gibi, hak hukuk diye birşey kalmamış resmen adam soyuyorlar.


    10. yıl dolmuş olsaydı, borç otomatik silinecekti...

    muhtemelen ay farkı ile tutturdular...
  • 438556 üyelik nolu digiturkumü 2004 yılının Temmuz ayında askere gitmeden önce iptal ettirdim ve herşeyi ile tam olarak antakyadaki mobisise teslim ettim. Fakat Aralık 2011 de yaklaşık 10 gün önce beni üskay hukuk bürosu aradı ve digiturkten dolayı Ocak 2005 dönemine ait 20 tlik bir fatura olduğunu bunun ödemenmediğini ve şuan faizi ile birlikte 100 tlik bir ücret ödenmesi gerektiğini söylediler. Bende digiturk müşteri hizmetlerini aradım nasıl olur dedim bana fatura falan gelmedi, madem öyle bişey var neden aramadınız dedim onlarda öyle bir talebeniz olmadığını ve size sadece fatura gönderildiğini söylediler, Nasıl dedim benim aramanız için talebiminmi olması lazım yanii buda enteresan neyse Faturayı gönderdiseler bile kesinlikle o elime geçmedi. Telefonum hiç değişmedi isteseler arayabilirlerdi. Birkaç gün sonra müşteri hizmetlerini tekrar aradım çünkü ocak 2005te ben askerdim ve üyeliğimi 2004 temmuz ayında iptal ettirmiştim. Bunları belgeleyebilirim dedim, Bunun üzerine müşteri hizmetleri ertesi gün beni aradı ve bu 20 tlik ücretin kumanda parası olduğunu söyledi, bende herşeyi ile birlikte eksiksiz olarak ilgili bayinize teslim ettim dedim. Bunun üzerine 7 yıl önce almış olduğum teslim tutanağını fakslamamı söylediler. bende 7 yıl geçmiş aradan nasıl bulucam onu şimdi dedim, sorun kumandaysa alıp göndereyim dedim bunu da kabul etmediler, ona tekrar dedim ki beni zamanında arasaydınız bu sorun olmuyacaktı sorun sizde yardımcı olun dedim, onlarda avukatla görüşün dedi, bana hiç yardımcı olmadılar. Kendimi çok kötü hissettim bunu hakedecek biri değilim her faturamı zamanında ödeyen bir vatandaşım. 7 yıl beni bilgilendirmeyip avukatla başbaşa bırakan digiturku şiddetle kınıyorum. Bu parayı ödedim ve helal etmiyorum. Sizlerde çok dikkatli olun 5-10 yıl sonra hiç tahmin etmediğiniz şekilde hukuk büroları tarafından aranabilirsiniz.




  • onların elinde kumandayı teslim etmediğinie dair bir belge var mı acaba. bu iş servisin sorumluluğunda olması lazım teslim alırken baksalardı. ben de kutuyu teslim ettim bir kağıt aldım eksiksiz diye ama kimse bakmadı kutunun içine. bu durumda ara kablo kayıp diye de icraya verebilir rezil adamlar. ayrıca bu hukuk bürolarının hukuki olduklşarını nerden bilelim. her arayana para mı gönderecez. polise şikayet etmek lazım dolandırıcılar para istiyor diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 18 Aralık 2011; 18:56:22 >
  • Adamlar sıze takıp yapıyorsa sızde gıdeceksınız avukata takıbe ıtıraz edeceksınız. Yukarıda anlatılan ornekler uzerınden gıdıldıgınde ben bu tur takıplere vekalet ucretı olarak bakar ve sevınırım. Odeme emrı tarafınıza teblıg edıldıkten hemen sonra ıtırazda bulunun keyfınıze bakın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.