Şimdi Ara

2002 yeni kasa hatchback'e dair

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, yeni üye oldum, okuyabildiğim kadarıyla şimdiye dek arayıp ta bulamadığım bir Toyota forumu burası, katkı yapan herkese şmdiden teşekkürler.

    Benim Corolla'da birkaç problem var, ayrı ayrı thread'lerde peyderpey aktaracağım. Şimdilik daha ciddilerininden biriyle başlayayım.

    Arabayı arızalı bir portatif hava basıncı göstergesi yüzünden 10-15 bin km kadar 32 yerine 38 lastik basıncıyla kullandım. Araba doğal olarak hep sertti ama çoklukla otobanda, yüksüz ve itinalı kullandığım için çok rahatsız edici değildi. Artık hep 32'de kullanıyorum hatta arada 28'e kadar iniyor, ancak süspansiyon iyice sertleşti. Üzerinde orijinal Bridgestone lastikleri var, 60 bin km'deler, dişler sona dayanmış sayılmaz, ancak 5 yıl dolduğu için önümüzdeki ay herkesin çok daha yumuşak olduğunu söylediği Michelin'lerle değiştireceğim (bu arada 550 YTL iyi midir 4 adet 195/60/15 Michelin Energy E3A H sınıfı için?).

    Sorularım şunlar: lastik değişimi arabanın sertliğini giderir mi? Süspansiyon bahsettiğim hatalı kullanımdan ötürü zarar görmüş müdür? Görmüşse nelerin değişmesi gerekir?







  • Lastiklerin basınçlarını bilinçli basan ne yakın çevremde ne arkadaş ortamımda kimseyi tanımıyorum.

    Ama sırf bu yüzen süspansiyonların ciddi bir zarar alacağını düşünmüyorum ama yinede içinizin rahat etmesi için yetkili serviste kontrol ettirin ama dediğim gibi birşey çıkacağını sanmıyorum.

    Sertlikle bahsettiğiniz nedir yani çukurlarda falan çok mu hissettiriyor tam anlayamadım

    Bende energy kullanıyorum konfor olarak getirisi yumuşak hamur olduğu için yol sesini içeriye fazla almıyor.

  • sert işte, yoldaki her sorunu içeri yansitiyor, otobanda süper, ancak şehir yollarında sıkıntılı, her ufak tümseğe, çukura aşırı hassas yaklaşmak zorunda hissediyorum kendimi.
  • 60.000 km yaptığınız Bridgestone B390 lastikleriniz sert hamurlu lastiklerdir.. Fakat sertliğin tümsekle alakası olmaz sadece yol sesini araç içinde daha çok hissedersiniz.
    Lastik havalarınızın 38 olması sizi tümseklerde fazlasıyla zıplatır.
    Michelin lastik yumuşak hamurlu olduğu için daha konforludur fakat dayanım süreci Bridgestone kadar iyi değildir.Ama tavsiye ederim.

    Amortisörlerinizde yağ kaçağı yoksa yada tümseklerde vuruntu sesi almıyorsanız veya salınımlarını kontrol ederseniz problem grmediyseniz değiştirmenize gerek yok..

    Edit : bilgi ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SACRED REICH -- 3 Ağustos 2007; 21:54:14 >
  • gene internetten genel olarak süspansiyonlar hakkında öğrenebildiğim kadarıyla amörtisörün üstteki bağlantı yerlerinde plastik/kauçuk parçalar var ve sert ve kötü kullanımda bunların aşınması söz konusu. Bunlar aşınmış olabilirler mi? Gözle anlaşılabilen bir şey midir bu aşınma?

    Süspansiyonda ses filan yok bu arada.

    Her ihtimale karşı yoğurdu üfleyerek yemek adına ve biraz da konfor uğruna, para harcayıp, Michelin'leri aldığımda komple amortisörleri de değiştirsem akıllı bir iş yapmış olur muyum? Yoksa bu arabada 60 bin km amortisör değiştirmek için çok mu erken?
  • Bahsettiğin amortisör tepe takozları öyle 60.000 de hemen aşınacak bir şey değildir,ama yinede içinin rahat etmesi adına servise kontrol ettirebilirsin.. Eğer rahatsız edici vurma sesini hissetmiyorsan ve yağ kaçağı yoksa amortisörleri yenisi ile değiştirmen masraf dan başka bir şeye yaramaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.