Şimdi Ara

2000 Yili oncesi ehliyet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Oldsalt üstatdan tam 10 yıl sonra da ben ehliyetimi almışım.. 15 kişi sabah fuar alanında toplandık.. (daha fazlası teorik sınavda elendi, 90 ve üstü alamayan pratik sınava giremiyordu, ben motordan 92, trafikten 96 ile geçmiştim).. Birkaç kişi kendi aracıyla gelmişti, diğerleri ve ben fuarda araç kiralayan murat 131 ci dayının aracıyla sınava katıldık. Aracı zar zor kaldırdıktan sonra aniden polis kenara çek , dur dedi, bende durdum, aç kapıyı kaç santim var dedi, ben de teorik bilgimden yanaşınca 25 cm mesafe olmalı diye hatırlayıp 25 cm. memur bey dedim, adam bana, tabi tabi, en az 1.5 metre var dedi.. Neyse devam ettik, kavşağa geldik, uzaktan tır geliyor, polis yine yürü dedi ama bu sefer vitesi geçiremedim, araç yavaş yavaş yola kaydı ve tır bizi sıyırdı, polisle ben çok korkmuştuk.. Tamam dedi geldiğimiz yere dön ve bırak dedi polis sinirle, fuar yerinde frene çok sert basınca kaydı, fuardakileri eziyodum..
    Neyse, zaten sınava 1 saat önce gelip dayının aracı 1 saatliğine kiralayıp anca pratik yapmıştım, öncesinde de hiç araç kullanmamıştım.. Sınava başvuran toplam 40 kişiden 2 kişi ehliyet aldı.. Biri zaten kendi minibüsüyle gelen, 10 yıldır teorik sıvavı geçemeyen kişi, bir de ben..
    Çünküüüü, emniyet müdürünün yeğeni ile aynı sınıftaydık, onun yerine tıbbi İngilizce sınavına girmiş, kimlik kontrolü tamamlanamadan hemen cevapları yazıp çıkmış, ve onu dersten geçirmiştim..
    Burası Türkiye, ne sandınız?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    1979, Murat 124. Muhtelif kavşaklara yaklaşma, geçiş önceliği, yokuşta dur-kalk, Kavşaktan geri geri doğru şeritten dönme, park, servis frenini kullanmadan vites düşürerek arabayı durdurma.

    Sınav öncesi çalışırken arabada bir siz bir de eğitmen olurdu. Sınavda heyet 4 kişi, bir de siz olunca kavramayı ayarlamak problem olabiliyordu. Sağ olsun benim eğitmenim sınav öncesi diğer arkadaşlarını arabaya doldurup öyle de çalıştırmıştı.

    İlk sınavda geçtim. O zamanlar eğitmene bir hediye almak adetten idi. Muhtar çakmağının yerine bir zippo çakmak hediye etmiştim.

    Eğitmenler, öğrencileri üzerinden bahse tutuşurlardı ; şu kazanır, bu kazanamaz diye. Benim üzerimden bir rakı-balık ve bir gömlek kazandı diye hatırlıyorum.

    Yok artık...
    Birinci seferde...


    Hocaya hediye almayı bilemem ama Samsun paketinin jelatininin içine bi deve tüyü 50lik koyup gögüslüğe atmadan tek seferde geçmek.
    Heyet denen şey de yeşil üniformalı 4 trafik polisi

    Anlamadığım, işin piri olunsa bile, adettendir ilkinde verilmez, hatta ikincisinde de çaktırılır. Acemi heyetmiş




  • Merhaba 1995 yılında ehliyetimi aldım. O zaman teorik derslerden Trafik, Motor ve Sağlık derslerinden sınava girmiştim. Sınavlarımdan 94-96-98 notları almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta sonrasında geçenler direksiyon sınavına girmiştik. Kullandığımız araç Siyah bir Şahindi. Yer İstanbul Ayazağa da kamyonların kullanıldığı yolda sınava girdim. Düz yolda aracı teslim aldık. Kemer,koltuk,ayna ayarları vs. sinyal vererek yola çıktık rampa yukarı durdurup U dönüşü yapıp başladığımız yere gelip 1 geri 1 ileri yapıp elfreni çek stop et derken sınav bitmişti. 90 civarı puan almıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Sene 1992.

    Sabahtan yazılı sınava giriliyordu.
    Sınavdan sonra geçenler aynı gün pratik sınava giriyorduk.

    Çiğli Organize Sanayi Bölgesinin içinde sınava girmiştik.
    Araba Skoda Favorit idi.

    Gözetmen, "biraz çabuk olalım, çok kişi var" demişti. Canıma minnet.
    Emniyet kemerimi bağladım, ayna kontrollerimi yaptım, vitese taktım, sinyalimi verdim ve kalktım.
    Döner kavşağa kadar 4. vitese gelmiştim.
    Döner kavşakta kalkarken stop ettirdim, hemen boşa aldım, tekrar çalıştırdım ve vitese takıp devam ettim.
    Ben bile o anda heyecanlı olmama rağmen bu kadar sistemli şekilde çalıştırıp devam edebildiğime şaştım.

    Sonra "sağda duralım" dedi, sinyalimi verdim ve durdum.
    Geri gidelim dedi.
    Geri geri gittim, tam durmama yakın kafamı öne çevirirken, yan koltukta oturan öğretmenim, ayağıyla frene basıverdi, zınk diye durduk.
    Araba tam durmadan kafamı çevirmemem lazımmış, öğretmen yandan basıverdi.

    Sonra sınavdan 96 alarak ehliyetimi almıştım.

    4 puanı DÖNER kavşaktan kırdılar herhalde




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.