Şimdi Ara

2000-2300 TL monitör önerisi 27 inch (oyun,film)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2 aydır monitör araştırıyorum. Kafam allak bullak oldu. Ghosting, ışık sızması, renk canlılığı, ölü piksel vs. gibi sorunlar kafamı karıştırdı hep. Hangisine baksam hep bir arızası var bir eksiği var. Kaliteli bir şeylerde 4000 TL den başlıyor.


    Ekran kartım 5600XT, 2k monitör alacaktım fakat bu ekran kartıyla yetersiz performans alamayacağım için 1080p düşünüyorum. Zaten 2k monitörlerin fiyatı beni aşıyor.


    Tercihlerim kavisli olması, gözlerim biraz bozuk olduğu için düz ekranda sağa sola bakmak istemiyorum. kavisli ekranda 30-40 saat bakmışlığım var internet kafede gayet beğendim. 27 inch düşünüyorum ama kararsızım pikselleşme yapar diyorlar. Fakat ben monitöre en az 40-50 cm mesafeden bakıyorum dibine girmiyorum. Bu mesafede 27 inch uygun olur mu?


    Cs go, lol ve hikayeli oyunları bol bol oynarım. Ayrıca film ve diziyi aşırı izlerim. Bunları dikkate alarak monitör önerir misiniz? VA panel düşünüyorum. Ghosting olmayan fazla, ışık sızması vs sorunları olmayan monitör önerilerinize açığım. Yani eğer gerçekten hakediyorsa bütçeyi zorlayarak 2500 TL civarına çıkartabilirim.


    Aklımda AOC C27G2U/BK var öncelik olarak. Asus VG27VQ bu model de karşıma çıktı. Bunun parlaklığı 400cd emin olamadım. Lütfen yardım edin. Gece gündüz monitör araştırmaktan yoruldum.








  • Öncelikle düşündügün monitörleri direk ele sorunlu VA panele sahip. FreeSync açtıgın an böyle olacak

    Videoyu izlersen görebilirsin arkada parlaklık titremesi oluyor. Ekran patlıyor resmen. Gözün buna 2 dakika bile dayanmaz pc başından kalkasın gelir. VA paneli direk ele yani. Kaliteli bir va panel yok hepsi böyle titreme sorununa sahip. Ghosting olmasa bile FreeSync açıkken ekran titreyecek hiç bir anlamı yok. Samsungun yeni monitörlerin de bile oluyorsa 2000-2300 tl bütçeli monitörlerin yüzde 90nın da olur demiyecegim. Çünkü zaten var kanıtlı şekilde. VG27VQ'da var bir çok kişi bu sebeble iade etti. FreeSync açmadan kullananlar ve ya durumu farketmeyenler kullanıyorlar.


    Sana önerecegim 3 monitör var.

    1- LG 27GL650F-B bu monitörü kesin öneririm. 320-400 cd arası parlaklıga sahip ips panel 5ms gtg degerine sahip güzel bir monitör.

    2- Asus TUF Gaming VG279QL1A 400 cd parlaklıga sahip. Hepsiburada 3000 tl fiyatına satılıyor. Geçen de 2300 TL inmişti. Gerçekten güzel bir monitör

    3- ASUS VG279Q bu monitör biraz eski ama ips panel şu an 2300 TL istersen alabilirsin ama bunu son çare olarak tavsiye ederim. İLK 2 önerdigim monitörden de ASUS TUF VG279QL1A tavsiye ederim ama şu an fiyatı 3000 TL.O sebeble LG'ye yönel. LG de çok kaliteli monitör konusun da.





  • Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu videodaki sorunu AOC olan model de yapar mı?


    AOC C27G2U/BK bu model yeni çıktı diye biliyorum. İnternette hiç açıklaması yok. Bu da mı aynısını yapar?


    Hocam IPS panel alırım ama dediğim gibi gözlerim bozuk biraz. Kafami sağa sola çevirmek istemiyorum. 27 inch de devasa boyutlu olduğu için benim için zor olacak diye düşünüyorum. Bunlara rağmen yine de IPS panel mi tercih etmeliyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizguel -- 28 Aralık 2020; 5:6:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPS panel hem hikayeli oyunlarda hem de dizi-film izlemek için ideal panel türüdür hocam. Tavsiyem:



    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2705-27-144hz-1ms-hdmi-display-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000QX0L5

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.