Şimdi Ara

20 lik diş ameliyatım hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
7
Favori
259.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim de yirmilik dişimi çektirmem lazım çok acil :((( yarın arkadaşım daha önce 20lil dişini çektirdiği mamak ağız ve dişe gideceğim..ama hiç emin değilim... Sizin bahsettiğiniz prof hala ankaradamı acaba. netten baktım kızılaydaymış...ama ücret artmıştır büyük ihtimal..
  • Merhaba arkadaşlar. Ben 19 yaşındayım. Bir süre ağrı ve şişkinlik şikayetiyle Eskişehir Diş Hastanesine başvurdum. Muayene oldum, film çekildi. Dişçim sağ alttaki 20'lik dişimin alınması gerektiğini söyledi. Ancak bu ameliyatı bir çene cerrahisi uzmanının yapması gerektiğini söyledi. Aynı hastanede ameliyat için ancak mart ayına gün verebileceklerini söylediler. Bunun üzerine biz de Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine gittik. Orda da aynı şekilde muayene oldum, film çektiler. 28 Aralık'a gün verdiler. 28 Aralık çarşamba yani dün saat 15.15'te ameliyata girdim. Ameliyat öncesi biraz korkum vardı. Ameliyatım 1 saat sürdü. Sağdaki 2 20'lik dişim de alındı. Ameliyat sırasında 3 tane iğne yapıldı. Doktorum ameliyat sırasında sürekli benimle konuştu beni rahatlattı. Ameliyat sonrası buz torbası verdiler. Yarım saat onunla durdum. Ağzımda da gazlı bez vardı onu da yarım saat tuttum. Doktorum ameliyat sonrası benimle yapmam gereken şeylerle ilgili konuştu. Antibiyotik, ağrı kesici ve gargara verdi.
    Gelelim ameliyat sonrasına. Açıkçası ameliyat sonrası internette okuduklarıma nazaran çok rahattım. Ameliyattan yarım saat sonra buz torbasını ve gazlı bezi attım. İlaçlarımı yakın bir eczaneden aldım. İğnelerin etkisinin geçmesine yakın bir tane ağrı kesici aldım. Uyuşukluğum tamamen geçtikten sonra yani ameliyattan yaklaşık 5 saat sonra ılık bir çorbayı küçük yudumlarla içtim. Bir sıkıntı yaratmadı. Gece yatana kadar 10 dk uygulayıp 10 dk durarak buz torbası koydum. İki gündür çorba, püre, puding, yoğurt tarzı şeyler yiyebiliyorum. Ağrım yok. Biraz acı var tabi ki ama dayanılamayacak bişey değil. İlaçlarımı kullanıyorum. Bugün yüzümün sağ tarafı şişti. Doktorum bunların olacağını söylemişti. Yarın dişlerimi fırçalamaya, gargara yapmaya ve normal yemek yemeye başlayacağım. Haftaya gidip dikişlerimi aldıracağım. Sol taraftaki dişlerim için de randevu alacağım. Ben ameliyattan çok ameliyat sonrası dönemden korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı. Şimdi gayet iyiyim. Tavsiyem bu ameliyatı ertelemeyin. Erteledikçe diğer dişleriniz de sorun teşkil edecek. Hepinize şimdiden geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcu.104 -- 29 Aralık 2011; 23:32:46 >




  • Arkadaşlar 20 lik diş hakkındaki bilgiler çok karışık ve belirsiz. Ben 1. ağızdan bu işi çok ararştırarak ve tecrübe etmeye başlayarak sizinle paylaşıyorum.23 yaşındayım ve 2 sene önce 4 yirmilik dişim de çıktı sol alt hariç hepsi normal çıktı fakat sol alt açılı çıktı ve bitişiğindeki azı dişime baskı yaparak diş minesine zarar verdi ve orda bir kısmı çürüttü.
    sağ alt ve sağ üst lerde çöürüyüp kırılmalar oluştu ve bunun üzerine diş hekimine gittim. sağ alt 20 lik dişe dolgu yaptı fakat sağ üstü çekti. ve hiç bir şekilde ağrı sızı kanama şişme olmadı.
    herkesin bildiği gibi 20 lik diş zaten gereksiz hemen çürür bu yüzden alalım zihniyeti doğru değildir. 20 lik diş dandik yada anormal bir diş değil.sadece fırçalarken çok arkada kaldığı için ve türk halkı olarak bilinçsizce fırçalama yaptığımız için 20 lik dişlerimizi hiç fırçalayamıyoruz ve yemek kalıntıları orada çürümeye yol açıyor. unutmayın ki diş minesi dünyada ki en sağlam ve durduk yere zarar görmeyen bir madde. her neyse benim size tavsiyem 20 - 21 yaşlarında dişlerinizin filmini çektirin ve 20 likler düzgün çıkıcaksa bırakın çıksın çıktıktan sonra müdahale gerekirse çektirin çıkmamış dişi çektirmek çok acı verici ve riskli ama diş eğer açılı yani yamuk çıkıyorsa bence aldırın. çünkü açılı dişi çekmek biraz zor 2 yada 3 parça ya bölerek çıkartıyrlar çünkü. her neyse yarın bende açılı dişimi çektirmek için diş hekimime gidicem ve tedavim bittikten sonra filmi ekliycem. siz siz olun dişlerinizle ilgili sıkıntı yaşamamak için düzenli ve bilinçli fırçalayın ve 3 yada 6 ayda bir hekiminize muayene ye gidin.




  • Hepinize merhaba bu konuda rahatsızlığı olan herkezin Allah yardımcısı olsun. Aynı şikayet bendede var yaşım 29 iki adet alt çenede problemli dişim var ve 2 sininde alınması gerekiyor. Tekirdağ/Saray da ikamet etmekteyim bulunduğum ilçe ve ilde bunun yapılması mümkün değil, hangi dişçiye gittiysem herkez beni İstanbul üniversitesi diş hekimliğine ( Çapa ya ) gitmemi öneriyor . yanlız bu hastanedede en yakın 6-7 ay sonraya gün veriyolarmış bu gün internette bi habere baktım komik bi haber olarak bi video yayınlamışlar tam 3 sene sonraya gün veriyolar . buda bana uymaz . sizlerden isteğim bu konuda şikayeti olan ve tedavi olan arkadaşlardan İstanbulda hangi hastahene yada doktor a gitmemi önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum hepinize teşekkürler.dişimin pozisyonu aşağıdadır.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vartavirtan -- 17 Ocak 2012; 12:39:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vartavirtan

    Hepinize merhaba bu konuda rahatsızlığı olan herkezin Allah yardımcısı olsun. Aynı şikayet bendede var yaşım 29 iki adet alt çenede problemli dişim var ve 2 sininde alınması gerekiyor. Tekirdağ/Saray da ikamet etmekteyim bulunduğum ilçe ve ilde bunun yapılması mümkün değil, hangi dişçiye gittiysem herkez beni İstanbul üniversitesi diş hekimliğine ( Çapa ya ) gitmemi öneriyor . yanlız bu hastanedede en yakın 6-7 ay sonraya gün veriyolarmış bu gün internette bi habere baktım komik bi haber olarak bi video yayınlamışlar tam 3 sene sonraya gün veriyolar . buda bana uymaz . sizlerden isteğim bu konuda şikayeti olan ve tedavi olan arkadaşlardan İstanbulda hangi hastahene yada doktor a gitmemi önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum hepinize teşekkürler.dişimin pozisyonu aşağıdadır.




    bende 20lik dişlerimin birini bugün diğerini geçtiğimiz hafta çektirdim..geçtiğimiz hafta çektirdiğim 20lik dişim aynı o şekildeydi,hiçbir farkı yoktu..ben rizede özel doktora çektirdim,çektirdiğim gün ağırdı sadece daha ne ağrı ne sızı oldu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53anzerli53 -- 17 Ocak 2012; 21:47:11 >




  • manisada oturuyorum. daha önce defalarca doktora gittim. 22 yaşlarında gittiğimde biraz daha çıkarsa alacağını söyledi askerde gittim doktor yanaşmadı.. en sonunda yaş oldu 28 artık bıktım 20 lik dişlerinden manisa diş hastanesine gittim. adam bakar bakmaz senin işin izmirlik sen izmirdeki hastaneye git dedi. izmire gitmeye üşendim 5 tane doktara göründüm hiç biri dişi çekmeye yanaşmadı.

    en sonunda ege üniversitesinden bir prof. bulduk tanıdıklar vasıtasıyla bu gün randevum vardı gittim koridorda şöyle bir baktı filmlere git ameliyathaneye haber ver ben geliyorum dedi. ne olduğunu anlamadım apar topar yatırdılar anesteszi yaptılar 2 tüp sanırım..

    doktor (zaten prof olmul artık) işinin ehliyse 15 dakikada bitiriyor.. hiç uğraşmadı tak tuk kesdi biçti.. dişi aldı. kestikleri kısma 3-4 dikş atıyorlar (tahminimce) bindim arabama narkozlu narkozlu eve manisaya geldim.

    eve gelir gelmez verdiği ilaçlardan bir tanesi ağrı kesici diğeri antibiyotik bir diğeride sanırım vitamin.. hiç ağrım sızım yokkken hala çene uyuşukken çaktım ağrı kesiciyi... sürekli türkürme isteği var.. yutkunduğunuzda biraz aci veriyor ve sürekli yutkunmak istiyorsunuz. çünkü tam genzinizim neredeyse bitiminde dikişler var sizi rahatsız ediyor (en azından benim için) ama çok şükür sandığım kadar ağır bir operasyon değilmiş.

    pipetle çorba içiyorum.. ve sürekli sıvı bişeyler alıyorum. 1 hafta sonra dikişleri aldırmaya gidicem 1 ay sonrada diğer taraftakini aldırıcam. allah herkese sabr versin. bence 20 lik diş çıkar çıkmaz çekilebilecek en uygun pozisyonda çektirilmeli. bende hiç ağrı yoktu.. sadece artık öndeki dişleri sıkıştırdığını hissediyordum. bu nedenle gidip çektirdim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wartexy -- 13 Şubat 2012; 18:14:59 >




  • selam arkadaşlar. öncelikle herkese geçmiş olsun. ben de yarın saat 10 da 20 lik diş ameliyatına benzer biz ameliyat olucak üst çeneden. fakat saat 8 de basketbol maçım var. ve lig maçı olduğu için çok önemli. sizce gidebilirmiyim ? ağrı, şişlik veya dikiş atması gibi bir durum yaşanır mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jumpshot

    selam arkadaşlar. öncelikle herkese geçmiş olsun. ben de yarın saat 10 da 20 lik diş ameliyatına benzer biz ameliyat olucak üst çeneden. fakat saat 8 de basketbol maçım var. ve lig maçı olduğu için çok önemli. sizce gidebilirmiyim ? ağrı, şişlik veya dikiş atması gibi bir durum yaşanır mı ?

    Gömülü değilse dikiş olmaz. Gün boyunca konuşmak ve ağzını açmak yasak olacak, ağrı olabilir. Maç esnasında tam o bölgeye darbe gelirse çok acı çekersin. Dişin gömülü ise ameliyat zaten çok yorgun olacaksın. Tavsiye etmem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wartexy

    manisada oturuyorum. daha önce defalarca doktora gittim. 22 yaşlarında gittiğimde biraz daha çıkarsa alacağını söyledi askerde gittim doktor yanaşmadı.. en sonunda yaş oldu 28 artık bıktım 20 lik dişlerinden manisa diş hastanesine gittim. adam bakar bakmaz senin işin izmirlik sen izmirdeki hastaneye git dedi. izmire gitmeye üşendim 5 tane doktara göründüm hiç biri dişi çekmeye yanaşmadı.

    en sonunda ege üniversitesinden bir prof. bulduk tanıdıklar vasıtasıyla bu gün randevum vardı gittim koridorda şöyle bir baktı filmlere git ameliyathaneye haber ver ben geliyorum dedi. ne olduğunu anlamadım apar topar yatırdılar anesteszi yaptılar 2 tüp sanırım..

    doktor (zaten prof olmul artık) işinin ehliyse 15 dakikada bitiriyor.. hiç uğraşmadı tak tuk kesdi biçti.. dişi aldı. kestikleri kısma 3-4 dikş atıyorlar (tahminimce) bindim arabama narkozlu narkozlu eve manisaya geldim.

    eve gelir gelmez verdiği ilaçlardan bir tanesi ağrı kesici diğeri antibiyotik bir diğeride sanırım vitamin.. hiç ağrım sızım yokkken hala çene uyuşukken çaktım ağrı kesiciyi... sürekli türkürme isteği var.. yutkunduğunuzda biraz aci veriyor ve sürekli yutkunmak istiyorsunuz. çünkü tam genzinizim neredeyse bitiminde dikişler var sizi rahatsız ediyor (en azından benim için) ama çok şükür sandığım kadar ağır bir operasyon değilmiş.

    pipetle çorba içiyorum.. ve sürekli sıvı bişeyler alıyorum. 1 hafta sonra dikişleri aldırmaya gidicem 1 ay sonrada diğer taraftakini aldırıcam. allah herkese sabr versin. bence 20 lik diş çıkar çıkmaz çekilebilecek en uygun pozisyonda çektirilmeli. bende hiç ağrı yoktu.. sadece artık öndeki dişleri sıkıştırdığını hissediyordum. bu nedenle gidip çektirdim..



    Pipetle çorba içmenizi kim söyledi? Çok yanlış, dikişli bölgeye baskı yapar, yaranın iyileşmesini geciktirir, ağrı olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jumpshot

    selam arkadaşlar. öncelikle herkese geçmiş olsun. ben de yarın saat 10 da 20 lik diş ameliyatına benzer biz ameliyat olucak üst çeneden. fakat saat 8 de basketbol maçım var. ve lig maçı olduğu için çok önemli. sizce gidebilirmiyim ? ağrı, şişlik veya dikiş atması gibi bir durum yaşanır mı ?


    öncelikle dişlerinin konumu önemli. Çok zor bir operasyon olmaya da bilir. Ama bence ne olursa olsun o maça çıkma, zira sağlığından önemli hiçbir şey yok. Birşey olur bu sefer 3 maça çıkamazsın. Ayrıca zor bir operasyon olursa akşama kendini toplayamamış da olabilirsin.
  • cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Zaten kesin dikiş atılacak doktorum söylemişti geçen hafta. En iyisi izin alayım bu hafta
  • tekrar merhaba arkadaşlar. bu gün ameliyatımı oldum benimki 20 yaş dişi ameliyatı değildi ama ona benzer bir operaysondu. 2 yerden toplamda 3-4 cm kadar kesildi içerideki dişe braket takıldı ve dikişlenerek kapatıldı. şu an kanama yok ağrı ise az fakat sızladığı için bazen dayanılmaz hale gelebiliyroe ameliyat sırasında dudak çatlaması dışında hiç bir acı hissedilmiyor.
  • Arkadaşlar hepinize selam
    Bugün 20 lik gömülü diş ameliyatımı özel bir klinik olan beşiktaştaki klinik 32 de eda etmiş bulunmaktayım.Mısraları yazarken bir yandanda yarama buz basmaktayım.öncelikle olay şöyle gelişti.tırsa tırsa gittim ben buraya.film çekildi bakıldı ve sinirlerin birbirine yakın olduğunu söyledi doktor.biraz daha zor geçecek ama sıkıntı yok dedi.o dedi ama ben çok fena tırstım tabi.sonra dr.ibrahim bey kesinlikle acı olmayacağı garantisi verince tamam haydi bismillah deyip ameliyata başladık.önce ağız ve dudaklar uyuştu.3 tane iğne yapıldı.hissetmiyorsunuz bunları.sonradan da 20 dk lık sıfır ağrılı fakat baya bi stresli operasyon sürdü ve bitti.dediğim gibi kesinlikle acı hissetmedim.şimdi ewde biraz yanma var ama apranax atıcam sabaha kadar idare eder beni.kısacası korktuğum gibi olmadı.ha bu arada klinik 32 yi kesinlikle tavsiye ediyorum.fiyat olarakta rakam belirtmiyeceğim ama gayet makul bence. saygılar.




  • beyler bir sorum olacaktı, 22 yaşıntayım benim üsteki 2 yirmilik dişlerimde çıkmış bir şekilde duruyor,4yıldır felanda zarar vermeden yerinde sayıyor:) alttaki iki 20lik diş yok buda 4yıldır felan zarar vermeden yerinde sayıyor. Buraya kadar iyi güzelde damak kısmım çarpmaya başladı, baskı olmayanlarda 20lik diş bu şekildemi başlıyor?
    Bide çıkan üst ikili kurcaladığımda hayale bakıyor, bu olası operasyonun rahat geçeceğinemi isaret acaba? :)
  • Ağrı,çürüme,şişme,iltahaplanma vs. yapıyorsa bu 20 lik dişler alınmalıdır.Ayrıca alttaki dişler çıkmadıysa çene kemiğine sıkışmış vaziyette kalmış olabilir.Doktora görünmende fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: retroboy

    Arkadaşlar hepinize selam
    Bugün 20 lik gömülü diş ameliyatımı özel bir klinik olan beşiktaştaki klinik 32 de eda etmiş bulunmaktayım.Mısraları yazarken bir yandanda yarama buz basmaktayım.öncelikle olay şöyle gelişti.tırsa tırsa gittim ben buraya.film çekildi bakıldı ve sinirlerin birbirine yakın olduğunu söyledi doktor.biraz daha zor geçecek ama sıkıntı yok dedi.o dedi ama ben çok fena tırstım tabi.sonra dr.ibrahim bey kesinlikle acı olmayacağı garantisi verince tamam haydi bismillah deyip ameliyata başladık.önce ağız ve dudaklar uyuştu.3 tane iğne yapıldı.hissetmiyorsunuz bunları.sonradan da 20 dk lık sıfır ağrılı fakat baya bi stresli operasyon sürdü ve bitti.dediğim gibi kesinlikle acı hissetmedim.şimdi ewde biraz yanma var ama apranax atıcam sabaha kadar idare eder beni.kısacası korktuğum gibi olmadı.ha bu arada klinik 32 yi kesinlikle tavsiye ediyorum.fiyat olarakta rakam belirtmiyeceğim ama gayet makul bence. saygılar.

    Ameliyat ağrısı için Apranax kullanılmasının ne kadar zararlı olduğunu bilmiyorsun demek.




  • Biliyorum kardeşim.Apranax yan etkisi çok olan ağır bir ilaçtır.ama bilmiyorum hiç diş ağrısı çektinmi ama yuttuktan 10dk sonra ağrıyı bıçak gibi kesti ve sabaha kadar mışıl mışıl uyudum. Yani denize düşen yılana sarılır misali çok sıkıntılı durumlarda kullanmak gerek bu ilacı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: retroboy

    Biliyorum kardeşim.Apranax yan etkisi çok olan ağır bir ilaçtır.ama bilmiyorum hiç diş ağrısı çektinmi ama yuttuktan 10dk sonra ağrıyı bıçak gibi kesti ve sabaha kadar mışıl mışıl uyudum. Yani denize düşen yılana sarılır misali çok sıkıntılı durumlarda kullanmak gerek bu ilacı.

    Aynen dostum bende apranax'n ne denli zararı olduğunu bilememe rağmen yirmilik diş ameliyatımdan sonra uyumak için gecede 2 tane yuttuğumu hatırlıyorum. O ağrıyı çekmeyen bilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chilekesh-13 -- 23 Şubat 2012; 2:35:59 >
  • Selamlar herkese dişim çekileli 3 gün oldu ama lanet olasıca dişin ağrısı beni benden aldı soluk borum bile şiş yutkunamıyorum nefes alıslarım normal deyıl ölüyorum a.. antibiyotik atmaktan bir hal oldum diş ciye tel actım ve olayları bir bir anlattım oda bunlar normal dedi hala yataktan kalkamıyorum göt kadar diş ömrümü yedi lanet olsun azımın içi irin doldu resmen tüküremiyorum lanet olsun dişinin dişcisinin doktora falan gitmicem ölesiye kadar acısını cekeyım bune ya yukarda ki yazıları okuyup gaza gelmistim sakın gaza maza gelmeyin hayatımda böyle bir acı görmedim corba yapmasınıda öğrenin lanet olsun 20 lik dişe
  • Ben iki tane gömülü diş çektirdim.Ne çekilirken ne de sonra öyle ciddi bir ağrım olmadı.Hemde 1 er hafta arayla oldum operasyonları.Ayrıca gömülü diş çekimleri ciddi bir operasyon olup çene hekimleri tarafından yapılmalıdır.öyle her dişçi yapamaz yani.2-3 gün doğru dürüst birşey yiyemezsiniz ancak öyle sıkıntılı bir durumda söz konusu değil.İlk gün biraz sıkıntı o kadar.O da uyuşmadan dolayı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.