Şimdi Ara

20 dak. süren kopyalama şimdi 3 saat sürüyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, server da sql yedeklerinin tutulduğu dizinden kendi bilg. her gün dosya kopyalayıp sonra onları yedekliyorum.. dosya boyutu yaklaşık 5.5GB.. düne kadar bu işlem 20-30 dak arasında bitiyordu.. fakat dün odada masamın yeri değişti.. kablolar filan yer değiştirdi doğal olarak.. şimdi aynı dosyayı kopyalamaya çalıştığımda 3 saat gibi anormal bir süre çıkıyor.. sebebini tahmin edecek varmı? server a ping atıyorum ve 1ms altında sonuçlar alıyorum.. yarın sabah server ı yeniden başlatıcam.. umarım sorun hallolur.. başka bir öneride bulunacak arkadaş varsa sevinirim.



  • peki 3 saat sonra ? hatasız kopyalamayı tamamlıyormu .?
    enterasan aklımdan gecenleri alakasız olsada yazmak istiyorum genede ağ kablosu demek isiyoruım yanlız ping atıyorum diyosun. genede kontrol et sen.
    protokolleri kontrol et server diyosun servisler ne durumda bilmiyorum servisleri kontrol et... sonra.. dvd kopya yapıyosan dvd yi değiştir ide kablosu değiştir bios update yap işletim sistemi kur.. olmadı ramleri değiştir.. virus testi yap. oda olmazsa yok yok benim acil görünmem lazım doktora :D
  • usb den takılan diske yazıyorum ki oda usb 2.0
    şöyle bişi var.. tabanlar yükseltilmiş burda ve daha önceki yerimde masanın altından çıkan kablolar açıktaydı ve değınıktı.. burda bi aparatın içinden geçiyorlar.. yani hem daha kabloları hem şehir ceryanı hemde ups ten gelen ekeltirik kablosu bir yumak halinde.. acaba diyorum bu elektirik akımı benim data hatlarını etkiliyor olabilir mi.. bu arada kablolar cat6 standardında.
  • bildiğim kadarıyla utp kablonun yanında ve civarında elektrik hattı yada kabloları olmaması gerekiyor ama görmüyor değilim bir çok yerde elektrik kablolarıyla nerdeyse tümleşik utp kablolar.
    kullandığın bağdaştırıcı (switch-hub) kaynağı ve kablo mesafesi değerlendirilmesi gereken bir husus.
    bu noktada söyleyebileceklerim bunlar..
    (yüksek akım data kaybına yol açıyor diye bilirim ve hep uzak tutarım utp ve network cihazlarını)

    usb hdd ye gelince biliyorsun ki. usb hdd yazma hızları belli. ortada bir sorun var ama 5 gb bir datayı 3 saatte yazması okuması gerçekten büyük bir sorun usb lerini kontrol etsen iyi olur bence yada başka bir hdd yi slave olarak tak anakart kaynakalarından emin olursun... bir diğer konuda virus de olabilir.. önce usb aygıtlarını kontrol et.. (Bios dan USB 2.0 yada diğer ayarlarına bak) ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progressiver -- 17 Kasım 2006; 19:22:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.