Şimdi Ara

2 Zamanlı Motor Geri Püskürtme ve Gaz Yememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Bir süredir kullandığım ve üzerinde 2 zamanlı 50cc motor bulunan bir bisikletim var. Motor bisikletler için satılan klasik kitlerden. Bir süredir şöyle bir sorunla karşılaşıyorum;
    Motor tam yada tama yakın gaz verildiği zaman boğuluyor. Ardından o sırada karbüratör den geriye benzin atıyor. Özellikle egzoz ucuna pul taktirdiktan sonra bu sorun iyice arttı ve performans ta ciddi düşüş yaşadım. Aklıma katalizör geldi lakin şuan için kendim müdahale de bulunamadığım dan fikir almak istedim.
    Şamandıra yada iğneyi kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok. Sızıntı yada pislik te yok. Motor viteste iken gazi kesince güzel fren yapıyor içerde bir sorun yoktur diye düşünüyorum. Benzin filtrem yeni.
    Birde hava filtremi biri oynarken düşürmüş (çalmış yada) bulamadım tekrar. Hava filtremin olmayışı buna sebep olur mu ? Hava* ayarını nerede tutarsam tutayım tam gaz yemiyor. En verimli hali ise en açık olduğu an. Beylikdüzü nde oturuyorum bu bölgede motor ile uğraşacak kimse bulamadım bu sebeple görüş ve fikirleriniz önemli. Selamet ile ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhrider -- 27 Ocak 2020; 5:35:48 >







  • büyük ihtimalle hava filtresinden dolayı sorununuz benzer bir problem benim de başıma gelmişti pejo panterim var iken, egzozuna iyice bakın gerekirse temizleyin egzozun tıkanması ciddi oranda çekiş kaybı yaşatır ben o zamanlar egzozun çıkışını sökerdim helikopter gibi çalışırdı 😁 motoru çalıştırıp karbüratör boğazına elinizle hava girişini engelleyin çok değil hafiften fazlası motoru stop ettirir bu şekil gaz açmayı deneyin veya elinizde varsa filitre takmayı deneyin büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 28 Ocak 2020; 21:20:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mosasaurus

    büyük ihtimalle hava filtresinden dolayı sorununuz benzer bir problem benim de başıma gelmişti pejo panterim var iken, egzozuna iyice bakın gerekirse temizleyin egzozun tıkanması ciddi oranda çekiş kaybı yaşatır ben o zamanlar egzozun çıkışını sökerdim helikopter gibi çalışırdı 😁 motoru çalıştırıp karbüratör boğazına elinizle hava girişini engelleyin çok değil hafiften fazlası motoru stop ettirir bu şekil gaz açmayı deneyin veya elinizde varsa filitre takmayı deneyin büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.
    Eyvallah yarın bi deneyeyim söylediğinizi. Egzozun temizliğini nasıl yaptığınızı sorabilirmiyim acaba ?
  • Dhrider kullanıcısına yanıt
    Kurumlar yapışmışsa düz tornavida ile sıyırmaya çalışın egzozu benzin veya mazotun içerisinde beklettikten sonra kazıyın, olmazsa eski bir bez ile iyice silmeye çalışın muhakkak etkisi olacaktır.
  • Dhrider kullanıcısına yanıt
    Motorun fotosunu atarmısınız onagöre çözelim
  • Geç gördüm (: Yarın mesajı editleyip gönderirim
  • 2 Zamanlı Motor Geri Püskürtme ve Gaz Yememe
    2 Zamanlı Motor Geri Püskürtme ve Gaz Yememe
    2 Zamanlı Motor Geri Püskürtme ve Gaz Yememe
    2 Zamanlı Motor Geri Püskürtme ve Gaz Yememe
    Resimler bunlar. Editörlerden rica etsem ana konu mesajına ekleyebilir mı bunları.




  • karbüratöre bir filtre takman lazım,o şekilde kalkışlarda gaz yemez boğulur,sorun egzozdan değil
    birde 2 zamanlılarda egzoz onemlidir,keşke deldirmeseydin
  • Gaz yememe sorunu sadece kalkışlarda değil motor ısındıktan sonrada var. Ayrıca egzozu deldirmedim. Pul taktırdım. Çekiş çok düştüğü için deliği artırdım
  • bujini değiştirmeyi dene, görünüşe göre karbüratörde manuel jikle var jikleyi çektiğinde gaz yiyorsa sorun filtredir. sen iki durumda da yeni buji ve filtre almalısın unutma 2 zamanlılarda ateşleme herşeydir. ateşleme ne kadar kuvvetli ise o kadar verim alırsın. 1986 model puch magnum motorum vardı bilenler bilir nasıl bir motor olduğunu :) her ay buji değiştirirdim ayrıca filtresini söktüğümde güçlense de boğuluyordu gitmiyordu.
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Stator kitini komple degistirdim. Ateşlemeden yana en ufak sorunum yok şuanda. Yurt dışından hava filtresi sipariş edeceğim şimdi. Tavsiye edeceğiniz bir model var mıdır? Konik düz vs..
  • Dhrider kullanıcısına yanıt
    orjinali hangisiyse onu almalısın. açık hava filtresi alırsan normaline göre çok daha hızlı kirlenir, tıkanır. kolay temizlenecek kolay değiştirilecek bir filtre almalısın. örnek verecek olursak sizin karbüratöre mobiletlerin, pejoların 15*15 karburatörünün filtresi uyar gibime geliyor görünüş olarak da hafiften benziyorlar. ben o zamanlar 6 7 ayda bir söküp temizlerdim.
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Bir kaç yabancı forumda konik şeklindeki hava filtrelerinin performansa etki yaptığı ile ilgili mesajlar gördüm. Bu konu hakkında bi yorumunuz olur mu ?
  • Dhrider kullanıcısına yanıt
    hava filtresi tek başına performansa çok da bir şey katmaz özellikle düşük cc de. ama daha büyük bir karbüratör veya memelerinin büyütülmesi (fazla olmamak kaydıyla), kaliteli bir buji, kaliteli bir egzoz, imkan varsa silindirin büyütülmesi 50cc’den 70cc’ye bu etki eder.
  • ben zamanında orijinal 52 bionik mobilet ile düz yolda gps de 90 km hıza çıkabiliyordum. tamamen orijinaldi. ayrıca cc büyütmeyi pek tavsiye etmiyorum fazla ısınıyor, fazla titriyor, ömrü kısa. o zamanlar altımdaki mobilete mi kısmet oldu bilemiyorum ama rodajı güzel yapıldı sürekli uzun yolda kullanıldı. bir defasında çelik cup100cc ile denemiştik kalkışta cup alsa da uzunda mobilet uzayıp gidiyordu fark atarak. rodaj motor için çok önemli. şu an yollarda ne kadar mobilet görsem 50cc veya 70cc (47silindirkit) 60-70i geçemiyorlar oysa ki dediğim gibi ben gps de bile 90km hızı gördüm. iki kişi 75+55kg olarak gps de 74te takılıyordu. tekrardan söylüyorum önemli bir konu bu yeni motor alındığında rodaj çuvallanmamalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mosasaurus

    ben zamanında orijinal 52 bionik mobilet ile düz yolda gps de 90 km hıza çıkabiliyordum. tamamen orijinaldi. ayrıca cc büyütmeyi pek tavsiye etmiyorum fazla ısınıyor, fazla titriyor, ömrü kısa. o zamanlar altımdaki mobilete mi kısmet oldu bilemiyorum ama rodajı güzel yapıldı sürekli uzun yolda kullanıldı. bir defasında çelik cup100cc ile denemiştik kalkışta cup alsa da uzunda mobilet uzayıp gidiyordu fark atarak. rodaj motor için çok önemli. şu an yollarda ne kadar mobilet görsem 50cc veya 70cc (47silindirkit) 60-70i geçemiyorlar oysa ki dediğim gibi ben gps de bile 90km hızı gördüm. iki kişi 75+55kg olarak gps de 74te takılıyordu. tekrardan söylüyorum önemli bir konu bu yeni motor alındığında rodaj çuvallanmamalı.
    hava filtresi ile karbüratör arasındaki şu bağlantı parçasını bulamadım. O olmayınca filtreyide bağlayamayacağım. Fotoüraflara bakarak tavsiye edeceğiniz bir set olur mu ? Hem karbüratör hemde hava filtresi şeklinde soruyorum. Dğiştirmişken ikisini birden değiştirip bi yenilik yapmış olayım.




  • Dhrider kullanıcısına yanıt
    manifold boğazına bakılırsa mobiletin karbüratörü ile aynı girişe benziyor. büyük ihtimalle 15*15 karburatör alırsanız uyum sağlayacaktır. benim eski puch magnumun karbüratörü 12*12 idi baya küçüktü. onun yerine mobiletin 15*15 karburatörünü takınca uyum sağladı ama onlar aynı yapıda motorlar. olur da bir ihtimal uyum sağlamazsa elinizde kalır diyeceğim şu ki iyice araştırmalısınız aynı alt motora göre uyumlu karburatörler var ise onu alırsınız yoksa bir tanıdıktan veya bir motorcudan ödünç denemelisiniz mobilet karburatörünü olur da uymazsa elinizde kalmasın.
  • Cevap için teşekkürler, tanıdığım şuanda ikamet ettiğim bölgede maalesef kimse yok (: muhtemelen deneme yanılma yöntemine gideceğiz artık. Karbüratörün hava filtresi çıkışının ölçülerinde bi ara conta bulamadım. Lakin çin de aynı conta çapında karbüratör var. Bir tik daha büyük bendekine göre ama pek seçeneğim kalmadı şuanda. Yardımınız için teşekkürler. Parçanın gelmesi 20 25 gün sürer. Sonucları alınca konu altında bi denemelerimi paylaşırım. Selamet ile ..
  • İlk önce motorun krank keçelerinden hava almaması lazım ve segman pistonda herhangibir sıkıntı olmaması gerekiyor
    Havafilitresi olsun olmasın saat gibi çalışması lazım karbüratörden benzin atması 2t motorlarda avans
    Düşüklüğü sebebiyle olabilir
  • Özkan Motor Ö kullanıcısına yanıt
    (: Motorcu değilim çok anlamam yüzeysel bilgi genel olarak bendeki. Şuanda hava karbüratörüne takıldım. Motor ısındıktan sonra çalışmasında herhangi bir problem yok zaten. İstop etme vs gibi bir sıkıntım olmuyor bırak çalışsın yarım saat. Lakin problemim tamamen bu gaz yememe ile alakalı çeyrek gazda yaptığı hızı tam gazda yapmıyor :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.