Şimdi Ara

2. Yabancı Dil Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an 3.sınıf lise öğrencisiyim, İngilizcem ana dilim kadar iyi durumda ve öğretmenlerim 2.yabancı dil öğrenmemi öneriyor. Çoğu arapça ve almanca diyor sizin de tavsiyelerinizi duymak isterim.



  • İleride hangi mesleği seçmek istiyorsan o meslekte seni daha başarılı kılacak yabancı dil öğrenmek daha mantıklı bir yol olur.Kısacası mesleğe göre çok büyük değişkenlik gösteren bir durum bu.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Açık olayım meslek konusunda da pek emin değilim. Öğretmenlik asla yapmam aklıma tercümanlık daha iyi uyuyor, siz ne önerirsiniz ?
  • Seveceğin bi dil seç. meslek falan salla. sevmeyince devamı gelmiyor. illa işe yarar dil soruyorsan bence fransızca. Almanca ve arapca konusanlarla ben cok guzel ingilizce konusuyorum zaten.
  • İnglizce+Rusça
  • Büyük kurumsal şirketler dil tazminatı veriyorlar ve bunlar ingilizce almanca fransızca ve ispanyolca

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok sağlam bir ingilizce + işaret dili bulamıcan iş yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 1 Nisan 2020; 12:57:17 >
  • almanca olabilir. arapça ve rusça öğrenmekle zaman kaybetme çünkü ülkede suriyeliler ve anadili rusça olan türki cumhuriyetlerinden göçmenlerle dolu. gerek kurumsal gerekse cadde mağazalarında çalışırlar. vatandaşlık aldılar alıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olgi

    almanca olabilir. arapça ve rusça öğrenmekle zaman kaybetme çünkü ülkede suriyeliler ve anadili rusça olan türki cumhuriyetlerinden göçmenlerle dolu. gerek kurumsal gerekse cadde mağazalarında çalışırlar. vatandaşlık aldılar alıyorlar
    güzel yorum bende ekleyeyim.

    kariyer sitesine girdiğinizde istanbul avrupaya (yaşadığım yer) 1. aranan dil ingilizcedir.
    2. aranan dil ise almancaydı. kariyer sitelerine girip "almanca" yada "almanca bilen" yazabilirsiniz.
    Ben almancayı 2.sırada görünce çok şaşırmıştım.

    arapça rusça konusunda da başka yerde yazmıştım.

    ARAPÇA

    1- araplar diğer araplarla anlaşamıyorlar lehçe farkı var. TV radyo kuran dili ortak dil mevzusu hikaye 2 farklı arap ülkesinden anca bazıları anlaşabiliyorlar hepsi değil.
    2- mardin, hatay başta olmak üzere suriyeliler çok iyi seviyede konuşuyorlar bu dili. turistik mekanlarda restoranlarda çalışanların çogu mardinli yada hataylıydı garsonuna kadar.
    3- Arap dili okuyan öğrenciler, tercümanlar , lisede arapça görmüş ve sonra ilerletmiş imamhatip öğrencileri vs.
    4- Devletin bedava arapça kursları full çekiyor ve hobi amaçlı öğrenenleri saymıyorum. Bu kursları bitiren insanların %40 bile kendini geliştirse şuanda önümüzdeki bi kaç sene sonra bi ton arapça öğrenmiş insan ortaya çıkacaktır.

    bu kadar insan varken biraz zor değil mi bi yerlere gelmek

    RUSÇA

    Türkiyenin birçok yerinde tatil yaptım özellikler bodrum, fethiye , marmaris çok takıldım.
    Otellerdeki elemanların yarısından çoğu Kazakistan Kırgızistan Tacikistan Azerbaycan türkmenistan halkı tarzı halklardı.
    Adam 6 ay bulaşık yıkasa sadece gene senden iyi türkçesi olur dillerimiz çok yakın.
    sen otel sahibi olsan kursa gitmiş elinde gramer kitabı olan ve normal bir ücret isteyen birini mi alırsın. Anadile yakın rusça türkçe bilen ve senin yarı fiyatına makina gibi çalışan birini mi alırsın.
    Ama iyi taraftan bakarsak üniversite okumuş süper bi ingilizcesi olup ortalama üstü rusça bilen birini alabilirler ona lafım yok.


    Bonus cevap : Birde bu internette yazıyorlar işte ispanyolca çok kolay falan ögrenin 450+ milyon kişi konuşuyor deniyor bende istedim öğrenmek girdim kariyer iş ilanı sitelerine hepsinde "ispanyolca öğretmeni" "anadil seviyesi ispanyolca bilen" tarzı ilanlardı baya bi baktım. Yani hiç ispanyolca bilen aranmıyordu hep anadil yada iyi bi diploma arıyorlar.
    Bu yüzden biri tavsiye verincede dikkatli olmak araştırmak lazım. Ben eğer bulursam sadece ispanyolca bilenin arandıdığı işler öğrenicem.Ama şuan mümkün gözükmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 10 Temmuz 2020; 22:49:41 >




  • Bir amaca bağlamadan gereksiz dil öğrenmeyin ingilizceden başka bir dil gerektiren bir iş yapmayacaksan bir topluma kültüre çok fazla ilgin alakan yoksa ingilizce hariç dil öğrenmenin mantığı yok hele senin durumunda hiç git ona vakit ayıracağına üniversite sınavına çalış daha iyi sıralama yap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 11 Temmuz 2020; 8:52:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.