Şimdi Ara

2 pc yi kablonet ile internete nasil bağlarim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ip sharer almayi dusunuyorum..
    extre bir sey lazim mi..
    birde baglantiyi nasil yaparim...? kablolar nasil olmali?
    direkt baglantlari yaptim mi çalişirmi bu meret?
    hub felan lazim mi?

    yardımcı olanlara simdiden tesekkur...



  • dost mevzu aynen şöyle.

    eger ip sharer kullanacaksan şu adımları uygula.

    kablo net girişini ip sharer e tak.
    bilgisayarları ip sharer e düz kablo ile baglaş.
    ip sharer in belli bir ip ile erişimi vardır. örneğin edimax için 192.168.2.1 yazarsan agdan bunun admin şifresini yazarak oraya modemin mac. adresini vs. yazarsın ve bilgisayarı ve ip sharer i kapatırsın ve kablo netit ararsın makinanı sıfırlarlar ve önce modemi daha sonra ip sharer i vs makinaları açarsın.
    daha sonra mevcut makinalarda workgroup ve ip leri ayarlarsın dns numarasına mevcut kablo modem firmasının dns ini girersin ve iki makinada nete girer.

    ikinci yontemdebir makina üzerinden dagıtmaktır.
    bu yontemde bir makinada yani ana makina kjabul ettigin makinada 2 ethernet kartı olmalıdır usb den takacaksan o makinaya tek ethernet kartı yeter.
    şimdi 2 ethernet kartı taktıgını farzedelim ve makinada iki farklı ethernet kartı olmalı aynı markadan olmamalı.

    neyse koblomodemi ethernet kartlarından edimax olana girdiğibi düşünelim bu adımları yaparken kablo modemi kapalı tut.
    bilgisayarın 98 ise program ekle kaldırda windows bileşenleri ekle kaldırda internet in alrında internet baglantı paylaşım olayını kur.
    kurduktan sonra internet explorerda araçlar internet seçeneklerinde bağlantılarda internet paylaş menusu çıkar. burada hangi ethernet kartı ile internet kaynagı oldugunu sorar buraya kablo modemi taktıgın ethernet kartını sececeksin. hangisi ile de dosya vs. paylaşıp aldıgını sorar bunada diğer ethernet kartını göstereceksin. daha sonra kablo neti ARAYARAK MODEMİ SIFIRLATACAKSIN VE KAPATIP MODEMİ SIFIRLANDIKRTAN 5 DAKŞİKA SONRA BİLGİSAYARI AÇACAKSIN.
    daha sonra bilgisayarın ağ bağdaştırıcısından kablo modemi takmadıgın dosya paylaşımı yaptıgın ethernet kartına bir ip ve alt agnumarası vereceksin. diğer makinada buna verdiğin ip numarasını ağ gewçit numöarası olarak vereceksin alt ag maskesi aynı olacak örneğin 255.255.255.0 ve dns numarası yine mevcut kablo net firmasının dns numarası olacak bu şekilde iki makinada internette olur.( iki makina arasındaki kablo cross olacak ve modem ile server bilgisaayr arasındaki kablo düz olacak.

    saygılar.




  • dostum ip share a gerek yok. ben baska bisey uyguladim. modemi kuracagim pcye 2 ethernet taktim. modemden gelenin hatti bir ethernete bagladim, diger ethernetten de utp kablo ile (cross baglanmis olmali) diger bilgisayarin ethernetine taktim. sonra da ag kurdum. simdi ikisi de canavar gibi calisiyo. hic bir sorun yok. hem ayni zamanda iki pc arasinda dosya paylasimi da yapilabiliyor, cdrom paylasimi dahil. bu baglanti iki pc arasi 100m ye kadar hicbir verim kaybina neden olmaz. ama tekrar ediyorum, kablonun uclarindaki jacklar cross baglanmali...
    kolay gelsin...
  • mrprof aynınsını bnd söyledim fakat ip sharr alma dmek abes.

    hr iki makinanın açık olmasını istmiyor blki.
  • hw tesekkur.. iki pcnin bagımsız çalişmasını istediğimden...ip sharer almak istiyorum
  • ip sharerlar ne fiyatlarda geziyor birde alınca belli marka ve özellikler gözetmek gerekiomu yoksa rastgele kaliteli ucuz bişi alsak iş görür mü?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.