Şimdi Ara

2 monitör kullanımı ile ilgili sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar

    işyerinde birinde işlerimi hallettiğim, diğerinde sadece bir programa bağlı bir görüntüyü yansıttığım 2 monitör kullanıyorum (yani 2. monitör hasta kabul monitörü gibi sadece kapıda asılı, ve o ekran dışında başka bir görüntünün oraya geçmemesi lazım), ancak nasıl oluyorsa bazen açtığım bir uygulama (chrome olsun, diğer programlar olsun) ana monitöre değil kapıdaki diğer monitöre gitmiş oluyor, görüntü ayarlarından (veya windows + p ile sağda çıkan ekrandan) masaüstünü yalnızca 1'de göster seçeneği ile önce 2. ekranı devre dışı bırakıp tüm görüntüleri 1. ekrana toplayıp ardından sonra tekrar görüntü 2 monitöre uzatarak sorunu bazen çözebiliyorum.

    Ancak bazen masaüstünü sağ tıklayıp görüntü ayarlarınıo açmak istediğimde de görüntü ayarları penceresi odanın dışındaki diğer monitörde açılıyor, dolayısıyla sorunu bu şekilde 1. monitörün olduğu yerden çözebilmek mümkün olmuyor (windows + p kısayolunu yeni farkettim, dolayısıyla açtığım tüm pencereler kapıdaki monitörde açılırken bu kısayolla gelen menü hangi mönitörde görüneceki bilmiyorum)


    kullandığım (ve uzantı olarak bir görüntüyü diğer ekrana yansıtan) bir program yüzünden oluyor muhtemelen bu sorun, dolayısıyla bunu önlemenin ezbere pratik bir yolu olmayabiir, ancak böyle bir durumda bir ekrandaki görüntüyü/pencereyi diğer ekrana taşımanın veya tüm görüntüyü ana monitörde toplamanın bir çözümü/kısayolu var mıdır?








  • bir de yazmayı unuttum, böyle olunca monitörde görev çubuğu da kayboluyor, onu da her seferinde windows tuşuna basarak ancak geri çağırabiliyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.