Şimdi Ara

2 GB GT540M Ekran Kartlı Casper Notebook Ekran Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, son 2 haftadır yaşadığım bir problem var. i7 işlemcili, 8 GB RAM'li ve 2 GB Intel HD Graphics 3000'e sahip Casper marka bir notebook'um var. Yaklaşık 4 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum. Oyun falan çok oynamadığım için sorunsuz yoksa oyunlarda aşırı ısınma problemi var.

    Sadede geleyim 2 haftadır özellikle cihaz prize takılı değilken neye bağlı olduğunu anlayamadığım yatay çizgiler çıkıyor ekranda ve sanki flaş çakmış gibi yeşil tonlarına bürünüyor ekran mouse kullanımı falan o anlık yavaşlıyor ama bu dediğim 2-3 saniye süren bir olay.

    İlk başlarda cihazın kapağıyla oynadığım zaman karşılaştığım bir sorun olduğunu sandım fakat kapaktan bağımsız olarak prize takılı değilken de aynı problemle karşılaştım. Acaba ekran kartımda mı bir problem var veya bunun bir çözümü falan var mıdır bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Oyun oynamayacağım için daha 2-3 yıl daha kullanırım bu cihazı diye düşünüyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerkaleagasi -- 30 Mayıs 2015; 22:44:20 >







  • Harici ekranda aynı sıkıntı oluyor mu bir deneyebilirseniz TV'ye bağlayıp deneyin eğer olursa ekran kartı çipinizde lehimler atmıştır eğer olmazsa ekrana görüntü veren kablolarda sıkıntı olabilir,temassızlık gibi.Birde sürücü güncellemesi yaptınız mı güncel mi yazılım kaynaklıda olur bundan dedim önceki sürücüde olmaz güncelledikten sonraki sürücüde böyle bir hata verebilir bu olasılığı da denediniz mi?
    Bu olasılığıda denemediyseniz bütün nvidia'yla alakalı sürücüleri kaldırıp tekrar sıfırdan kurun yoksa aynı hata tekrarlar
  • Harici ekran olayını bir deneyeceğim ona göre bir yol izlerim. Harici ekran olayından bir sonuç alamazsam da sürücüleri silip yeniden yüklemeyi denerim. Çok teşekkürler öneriniz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.