Şimdi Ara

2. el daire sahibinden teslim alirken yapilacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 31 aralik 2019da direk sahibinden 2. el bir daire almis olduk. Daire 8 yasinda. Daireyi alirken sahibin sarti vardi, 1 mayisa kadar dairede kalacak, 1 mayista daireyi bize teslim edecek. Bizde bu sarti kabul ettik. Ayni semtte yasiyoruz, fakat hic samimi degiliz. Simdi 1 mayis yaklasti ve daireyi nihayet teslim alacagiz. Sizden fikir almak istedim, teslim alirken nerelere dikkat etmem lazim? Benim aklima anahtar sayisi geldi- posta kutusu, depo, apartman girisi ve daire olmak uzere 4 anahtar olmasi lazim..Bunlari calisip calismadigina denecem mi? Yoksa sacma mi olur? Ayrica sanirim elektrik su sayaclarin yerini sormam lazim? Yani hangisi bizim olduguna? Baska da birsey aklima gelmiyor. Evi cok gezemedik alirken, rahatsiz etmeyelim diye, ama evin icinden dikkat etmem gereken birsey varmi? Birde evi teslim aldiktan sonra su ve elektrik aboneleri gecirmek icin kendim gidebilirmiyim yoksa mutlaka eski ev sahibi da mi bulunmasi lazim? Fikir paylasabilecek herkese simdiden tesekkur ederim!







  • Aynı konuları yasadim. Ocak sonu, sahibinden ev aldim, Mayıs'a kadar oturabilirim, kirasını da veririm dedi, 10 gün sonra ev aldim taşıniyorum dedi, ben de kirada oldugum ev sahibini aradım tasinacagimi söyledim. Satın aldigim sahis evden tasindim, ancak içeride eşyalarım kaldı, onları da hemen tasitacagim dedi, anahtarı bu arada vermiyor,benim evsahibi beni sıkıştırıyor. Bana evi teslim etmedi, anahtarı kapıcıya bırakmış, içeride eski eşyalar... Uc gun iki tane boyacı gece yarılarına kadar tadilat yapti, ev adama benzedi. Eşyaları tasitmak icin kamyon ayarladım, hala onun eşyaları bekliyor, tasi diyorum taşımıyor, ise yarar gardrop vardi, diğerleri ile beraber küçük bir meblağ vererek satın almak zorunda kaldim. Metal olanları hurdaciya verdim, eski koltuk, dolap, yatak turu şeyleri atmak icin bile taşıyıcılar yüklü para istiyor, hurdacılar almıyor. Anahtar en son düşünülecek sey. Elektrik, su, gaz kapalı olsun, site aidatı varsa ödenmiş olsun, yönetici ile görüşün..Tesisat, elektrik, su, PVC, el atmadığımiz sey kalmadı. Evi cok uygun aldim, ancak bu kadar sorun beklemiyordum. Belediye suyu kapatmayalim, boş yere para vermeyin dedi, o kadar su harcamış ki 70 TL de su parasi verdim. 10 yıllık ev de inşaat pisliği temizledim. Temiz kişiden, temiz ev almak önemli.




  • Anahtarlar çok önemli değil zaten ev sahibi çıktıktan sonra ilk yapacağınız iş dış kapı gbeklerini değiştirmek olsun en önemli noktalardan biriside apartman yada site aidatları ve demirbaş masraflarının ödenip ödenmediği ödenmediyse ödettirin yoksa fatura size çıkar
  • Teslim alacağız derken parasını ödediniz mi?Herşey bitti mi? Daha açıklayıcı bilgi gerekli.
  • nazım55 N kullanıcısına yanıt
    Abi cok kotu bir durum, resmen kabus olmus sizin ki, cok gecmis olsun!!! Eminim o kisi sizin ev hayallerinizle oynadigi icin ileride cezasini oyle yada boyle alacaktir...Evinizde Gule gule oturun!!
  • kalekale kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkur ederim! Utanarak soyleyim ki Dis kapinin patronunu degistirmek hic aklima gelmemisti..
  • THESİMPSON kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Teslim alacagimiz evin butun islemleri 31 aralikta bitti.Tapu uzerimde su anda.Evi cok istedigim icin ev sahibine kira odemeden 1 mayisa kadar kalma sartina Ok dedim. Aramizda kucuk bir sozlesme imzaladik, bakalim simdi ne olacak..
  • nazım55 N kullanıcısına yanıt
    Ha, bu arada benimki daha da kotu, kira odemeden oturma sarti koydu, bizde evi cok istedigimiz icun kabul ettik neyse, az kaldi, insallah hersey sizin korkunc tecrubeye donmeden biter..
  • mari_murat M kullanıcısına yanıt
    Burada evler 550-600 bin TL civarı satış sunuluyordu. Ben 385 bine aldım, banka ekspertiz değeri normal satış 510 bin, acil satış 490 bin yazıyordu. Uygun alsam da cok uğraşmak zorunda kaldim. Satın aldığım kadın olduğu için, pek birsey de yapamıyorum, onun da sorunları vardi. 135 metrekare evden 80 metrekare eve taşındı, eşyalarının yarısı açıkta kaldı.Ven de bu sorunları yaşadım. Kesinlikle evi tamamen bosaltsin..
  • salgın var
    bu yüzden önce kireçleyin sonra çamaşır suyu ile yıkayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.