Şimdi Ara

2. el araç alırken ÇOK ÇOK DİKKAT, kötü bir tecrübe içerir (sahibinden çakalı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
12.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • araba muhtemelen ağır hasarlı sel hasarlı vs. Sahibi durum anlaşılınca expertiz parası kendisine kalmasın diye kaçmış.
    Bendede bener bir durum oldu sahibi kaçtı. verdiğiniz 300 TL olsun yoksa anladığım kadarıyla siz bu arabayı alacakmışsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: werneke

    Siz daha durun
    Bu forumda yıllarca sövülen şirket arabaları var ya

    Daha başlık açılacak buralarda
    Arkadaşlar Derindere leaseplan ALD hedef vs kurumsal kiralamalardan ikinci el alın diye
    ben derim, ama konu açacağımı sanmam...
    nedeni şu:
    filo kiralama şirketinde çalışıyorum. kiraya verilecek araçlar 1.000 km altı olması lazım, elde 2.000-5.000 km arası birçok araç var operasyon müdürü, patrona diyor ki: "bunların km'sini düşürek öyle verek anlaşılmaz" adam kabul etmedi (o kadar şerefsizliklerini gördüm ben bile hayret ettim )

    neyse 2. elde satılan bir sürü araç var hepsinin neyi var neyi yok eksiksiz bilgisi veriliyor.. kiralama arabaları hor kullanılıyor ama filo şirketi namusluysa alınabilir (yok öyle bir şirket)




  • Sonra egea neden tutuluyor? Millet 2. elde bu tarz olaylarla uğraşacağına, 65bine(ötv indirimi var iken) boş paket sıfır egea almayı tercih ediyor(mantıklı da).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 17 Temmuz 2019; 9:18:29 >
  • Bende arkadas gibi bilgisayardan anlayan arabadan anlmayan birisiyim fakat ayni sizin gibi dusunuyorum bir ara sizin mesajiniza benzer bir mesaj attiydim foruma 2. Elciler beni linc ediyorlardi 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • san_jose kullanıcısına yanıt
    Ne kadar saçma. Hatasız boyasız ilk sahibinden düşük km araç bulur iyi bir expere her detayına kadar baktırır alırım. Egea ne Allah aşkına. Passat binecekken guvenemeyip gidip sıfır egea mi alalim 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen size katiliyorum. Salak muamelesi yapiyorlar cunku zamaninda birisi onlari salak yerine koymus oda baska birisini kazikliyim istiyor sizin gibilerde ifsa edince arkadas ortada kalabilecegi korkusuyla 0km egea vb araclari alan tayfayi kotuluyor bence yasanan bu olaylar ibret olmali ve bu konu forumun basina sabitlenmeliki bu milleti kaziklamaktan haz duyan tipler azalarak bitsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rbcntechnic

    Ne kadar saçma. Hatasız boyasız ilk sahibinden düşük km araç bulur iyi bir expere her detayına kadar baktırır alırım. Egea ne Allah aşkına. Passat binecekken guvenemeyip gidip sıfır egea mi alalim 😀
    Warning VAG Fan Detected !
  • Hocam 300 bayılmadınız 78.700 lira kazandınız...
    Ekspere giden para para değildir. Zaten ekspere göstermenin asıl amacı bu. Araba düzgünse al, değilse alma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expertize paranın yarısını ödeseydin keşke ben kendi payımı ödedim , gerisi ondan tahsil edin diyecektin ne diye hepsini sen ödedin biraz saf gördüm seni
  • Ben naçizane bu konuda bildiklerimi yazayım

    - Asla satıcının önerdiği yerde expertiz yaptırmayın, Oraya gelemem, vaktim yok, ne olacak buda expertiz, sana 150 ye yaptıracağım parana yazık, gibi safsataları duyduğunuz an o arabadan vazgeçin.

    - Gerçek expertizler aracın ruhsatı yoksa expertiz yapmaz, expertizi durdururlar, ruhsat beklerler. Sizde ruhsatını görmediğiniz aracı almaya kalkmayın.

    - Satıcı her zaman hikaye anlatabilir gülüp geçin, Hikayelerinin yazılı delillerini araştırın.

    - Araca expertiz yaptığınız an eğer almaya karar verdiyseniz hemen alın sakın bir sonraki gün alırım hatasına düşmeyin. Lastikler gider yerine 10 yıllık çıkmalar gelir, orjinal silecekler gider yerine doğan görünümlü şahinden silecek takılır...vb buradan en az 2000 TL karları var ve bunu YAPARLAR.

    - Araç plakasına dikkat edin en son noterde, aldığınız aracın plakasıyla sözleşmede yazan plaka uyuyormu bakın adam plakayı değiştirmiş olabilir.

    - Tramer çok önemli bir verdir ama oda tek başına yeterli değildir. Tramerde sadece çarpma yazan değer yazmayan yada hiç trameri olmayan arabada PERT olabilir mutlaka ama mutlaka expertiz yaptırın.




  • Sigorta ödenmiş mi? Den sonrasını okumadım.
    Sigorta kalıcı bişey değil her devirde tekrar yaparsın.
    Böyle bilmiş gibi bi de başkasına akıl veriyosunuz ya bitiyorum bu olaya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Arkadaşlar 2.el araba alırken en fazla 2. sahibinden ve sahibiyle ilgili bilgi, referans alabileceğiniz yerler varsa alışveriş yapın. Her şeyi önceden konuşun. ekspertize gitmeden herşeyi sorun. Şu an lastik bile 4 adedi en az 1500 lira düzgün bir lastik. bitmiş lastikle yeni lastik 1000 tl fark eder yani.

    bakımları serviste yapıldıysa kayıtları vardır, görün, isteyin. hikayelere inanmayın.
    muayene ne zamana kadar geçerli. (300 civarı)
    sigorta ödenmiş mi(1000tl civarı)
    100.000 e yakınsa 100.000 bakımı var, ciddi masraf olabilir."


    Benim aracıma bakmaya gelen bu sebeplerden fiyat kırmaya kalkarsa orada o iş biter...

    Aracımın bakım periyotları bellidir, 15-30-45-60.... 59.000 km'de gelip 60.000 bakımı da var bunun derse, 2 ay sonra muayenesi varmış derse bu saçmalıktır. Alırsan al almazsan 2 ay sonra al ben o muayeneyi bende kalırsa 2 ay sonra yaptıracağım. Bakımını 1000km sonra yaptıracağım, sen arabama talipsin diye erkenden bakım erkenden muayene mi yaptırayım?

    Sigorta demişsiniz sigortanın satıcı ile alakası yok, araç satıldığı anda eski sigortası biter. Alıcı yeni sigorta yaptırmak zorunda.

    Lastik... Bitmiş lastikle zaten araç kullanmam, alıcı da e bunun lastikleri kullanılmış deyip 1 yıllık lastik için 1000 lira düşmeye mi kalkacak?

    Bunlar gözüken şeyler, gözüken şeylere takılmayın fazla, gözükmeyen sizden saklanan şeyler konusunda hassas olun. Emniyet kemerlerinde, hava yastıklarında direnç mi var? Direklerde şaside kaynak mı var.

    Benim aracımın 5 adet hasar kaydı, 5 parça boyası vardı. 155.000 km'de dizel otomatikti. 3 haftada beklediğim değerin 1000tl altına sattım. Allah razı olsun öyle bir adam denk geldi ki notere şirket arabasıyla gittim araba ortada yok, para pul devir işlemini halletik 40 km uzaktaki eve gidip aracı teslim ettim. Teslim ederken bakım vs evraklarını da verdim. Ama lastiği şöyleymiş bakımına da az kalmış, muayenesi yaklaşıyor dese hemen soğurum ben o adamdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Temmuz 2019; 12:1:43 >




  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    "kiraya verilecek araçlar 1.000 km altı olması lazım" ne demektir? 1000km aşırı düşük değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Suç sizde bu devirde 2. el araç mı alınır!
    ne alalım bilader söyle sanki 230bine 0araba varda alabilyoruz, 1500eur olan 90 model golf burada 25binlira
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    Aynı arabanın sıfırı şu an 160.900 tl. biz 79 a aldık. Nasıl yapalım. Keşke sıfıra yaklaşabilsek.
    Kıçı kırık iç hacmi köpek kulübesi kadar polo 160 bin TL...

    Vay Anadolu Mekanik Krallığı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jac0B0

    Sigorta ödenmiş mi? Den sonrasını okumadım.
    Sigorta kalıcı bişey değil her devirde tekrar yaparsın.
    Böyle bilmiş gibi bi de başkasına akıl veriyosunuz ya bitiyorum bu olaya.
    Bilgim olmadığını yazdım zaten. Düzeltip bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Konu çok farklı yorumlara sebep oldu, üzülüyorum kimilerini okurken, sizinki gibi. Biz ilk kez 2.el araç aldık.
    ilk aracımızı 93'te 2.el almıştık 8 yaşındaydım. Sonrasında 98 de sıfır hyundai accent alıp 16 sene kullandık, 2014 te sandero stepway aldık hala kullanıyoruz. bunu da kardeşim için aldık, sıfıra yaklaşamıyoruz bile.

    Egea öneren arkadaşlara da saygım var. 83 e alabiliyor olsaydık dizel otomatiğini, onu alacaktık zaten. onu başaramadık, DOD'de 6 ay garantiliyi görünce, servis bakımlı filan falan. WV de güvendiğimiz ya da öyle bildiğimiz bir marka olduğu için, piyasası da var olduğu için, bunu satın aldık.

    Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim tekrar, eleştirenlere de eyvallah. En güzeli sizlerin olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 34 CBJ 792
    34CBJ792
    34CBJ 792
    34 CBJ792
  • İkinci el araç alırken ilk bakacığınız şey satıcı olacak, satan kişi normal bir vatandaşsa korkma, yok konuşması tip sahtekarsa aracı bedava verse kaç, soracaksın araç nezamandır sende, ruhsatta tescil tarihinde yazar 2 yıldan azsa yüksek ihtimal al-sat çı, bunlar genellikle düzgün araç almazlar, çünkü temiz araç pahalıdır çok kazandırmaz, adamın tipinden, konuşmasından az çok sahtekar mı değil mi anlaşılır zaten, normal bir vatandaş genellikle dürüsttür sıkıntı yaşanmaz, bunun dışında bir boya ölçer alın 10$ a çok işe yarıyor, adamı gözünüz tuttu boyası da iyi çıktı sonra expertiz yaptırır alırsınız, çok paranoya yapmanıza gerek yok, insanlar genellikle 2000 3000 tl ucuz diye gidip sahtekarların eline düşüyor, birde 80k 100k araca para veriyorsun lastikmiş muayeneymiş devede kulak, bunlar olsa olsa en son pazarlık malzemesi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 17 Temmuz 2019; 13:19:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 300 TL ile kurtulduğuna şükür etmelisin. Israr etmeyip bahsettiğin alana bakmasaydın ve aracı alsaydın daha sıkıntılı süreçler yaşayabilirdin. Şu forumdaki başlıklara baktıkça nasıl bir ülkede yaşadığımızı daha iyi anlıyorum. Sorsan müslümanlık adına mangalda kül bırakmayacak tipler 3 kuruş menfaat için binbir yalan söyleyebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rednebula -- 17 Temmuz 2019; 14:36:4 >
  • Ben Polo alacak olsam BLUEGT alırdım.Hem sportif,hem daha nadir,hem de güzel arabalar var.
    Sizin olaya gelince,sadakanız olsun yapacak bişey yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.