Şimdi Ara

2. El araç alımında dikkat Edilecek hususlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce biçok konu açılmıştır tavsiyelerde bulunulmuştur ancak Ben yine de kendimce faydalı olabileceğini düşündüğüm için belirtmek istedim.
    Aracın expertiz konularına hiç girmiyorum zaten herkes az çok yaptırıp öyle alıyor. O yüzden ben aracı görmeye gitmeden ve sahibiyle konuşmadan önceki yapılacaklara değinmek istiyorum.
    1- Aracın mevcut durumunu E-Devlet'ten mutlaka sorgulayın. Araç hacizli mi, rehinli mi, çalıntı mı, üzerinde başka hak mahrumiyeti var mı? Aracın en son satın alındığı tarihe dikkat edin. Ruhsat tarihi bölümünden en son ne zaman alındığı belli olur. buna göre araç ilanında belirtilen ilk sahibinden, 3 yıldır kullanıyoruz falan gibi şeylerin teyidini burdan yapabilirsiniz.
    2- Alacağınız binek otomobile %18 KDV'li fatura kesiliyorsa o araç kiralama aracıdır. Bunu bilerek alın. Taksi veya kirama faaliyetinde kullanılmayan binek otomobile %18 KDV kesilmez.
    3- Alacağınız binek otomobile %1 KDV kesiliyorsa o araç şirket üzerine kayıtlıdır. Veya Galeridir.
    4- Aracın km'si en son muayene tarihindeki km'den yüksek olması düşürülmediği anlamına gelmez. Örneğin 5 yılda 120.000 km yapmış araç, 7. yılda 125.000 km de olma olasılığı çok düşüktür.

    bu aralar aileme araç bakıyorum. Karşılaştığım olaylar neredeyse beni sıfır almaya itecek. Çünkü dürüst satıcı bulmak o kadar zor. Sanki kendi kullandığı araçlarmış gibi açıklamalarda 3 yıldır eşim kullanıyor denen araba ilan tarihinden 1 hafta önce satın alınmış, acil paraya ihtiyacım olduğundan satılık yazan araba ilan tarihinden 1 gün önce satın alınmış, bunlara ilaveten hacizli ama açıklamada hiç bahsedilmeyen araçlar vs...

    2009 model araç, 2012 de 84.000 km de, 2014 de 123000 km de muayeneye girmiş, ilan tarihi Mart/2016 138.000 km yazılmış vs.. (galeriden)

    Allah 2. el araç alacakları dürüst insanlarla karşılaştırsın.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.