Şimdi Ara

2 aylık Volvo S40 ELEKTRİK ARIZASI ( ARAÇ ÇALIŞMADI ! )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Aracım 2 aylık bir araç, şimdiye kadar hiç sorun yaşamamıştım.. Aracıma bindim kontağı çevirdim, servis lambaları söndü, marş bastım ve o anda tüm lambalar,radyo vs kapandı - marş basmadı.. araç o an itibariyle elektriğe duyarlı hiçbir tepki vermedi !
    Benim aklıma iki seçenek geldi ;

    - İyi ihtimal ile sigorta attı
    - Kötü ihtimal ile beyin yandı

    Yaklaşık 15 dk bekledim, sonra kaputu açtım, akünün üstündeki koruma kapağını çıkardım, görünürde bi sorun yoktu.. Bi kaç dk sonra araçtan bi ses gelmeye başladı derinden ; dınnn diye yaklaşık 20 saniye süren bi ses geldi.. Ses kesilince kontağa anahtarı taktım ve hiç sorun olmamış gibi araç cevap verdi ve sonrasında çalıştı, yürüdüm..

    Neden kaynaklanmış olabilir bu durum ve tekrarlama ihtimali nedir ? Yarın uzun yola çıkacaktım, ancak şimdi aklım bulandı..
    Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirza_İzmir -- 19 Mart 2011; 3:02:45 >







  • Araç madem 2 aylık, hiç vakit kaybetmeden servise danışın durumu. Hem uzun yola da çıkacaksınız. Aklınız kalmamış olur.
  • Anahtardan sebebini bilmiyorum ama hatalı kod gitmiş,motor kilidi geçici olarak güvenlik açısından devreye girmiş.

    Anahtarı 2. kademede ışıklar sönene kadar bekleyin ve söner sönmez anında marşa basmayın bir sn bekleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akifsari

    Anahtardan sebebini bilmiyorum ama hatalı kod gitmiş,motor kilidi geçici olarak güvenlik açısından devreye girmiş.

    Anahtarı 2. kademede ışıklar sönene kadar bekleyin ve söner sönmez anında marşa basmayın bir sn bekleyin




    Banada immobilizer devreye girmiş, anahtardan okuyamamış araba kitlenmiş gibi geldi..
  • Yorumlarınız için çok teşekkür ederim..

    Aracı bugün servise götürdüm, beyin hata kaydı almamış.. Servisin söylediği şu oldu ; akü kutup başlarından birinde temassızlık olmuştur.. İyice sıktıklarını ve tekrarlayacağını düşünmediklerini söylediler.. Umarım sorunum bu kadar basittir gerçekten de
  • daha 2 aylık volvoda bu arıza çok garip.. benim volvo 15 yaşında ve bu sorunu ilk kez geçen sene yaptı.. bence servis size yanlış bilgi vermiş..
  • Mete bey merhaba sorun farklı ama volvo ile açılan konu kapanmış sanırım,bende buradan yazayım dedim.Bende 1.9 TD 99 model S40 var gümrük çıkışlı 163.000 km'de bu araç hakkındaki görüşleriniz nedir.Katalitik kovertörün tıkalı olup olmadığını egsozcular mı anlar?Bu araçta polen filtresi var mı bu ne işe yarar aracın tam olarak neresindedir?Birde bu etm nedir?bu araçta var mı?
  • umutqx,


    volvo ile ilgili konuyu bir işgüzar yüzünden kapatmak zorunda kaldım.beni mecbur bıraktı buna kısaca bunu söylemiş olayım. 1.9 TD dizel mi oluyor? tam bilemiyorum ama katalitik konvertör 150,000km den sonra tıkanabilir.tıkanmayabilir de.. kesin yorum için egzost sisteminin kontrolü gerekir.egzostçular anlar.. polen filtresi aracın dışarıdan hava yolu ile aldığı ve direkt olarak klima yoğuşturucusu içine çektiği havanın beraberinde getirdiği her türlü pisliğin yoğuşturucu içine ve araç içine girmesini engellemek içindir.polen filtresi olmaması durumunda dışarıdan aracın yoğuşturucusuna oradan da kabin içine her türkü pislik girer.bulunduğu yer yolcu tarafında silecek ızgarasının altındadır.silecek ızgarasının ilk 3 vidası sökülünce görebilirsiniz polen filtresini.. klima sisteminin verimi için senede bir kez yenilemekte fayda var. 99 model araçta mutlaka vardır bu filtre.. etm denen şey ise gaz pedalının çalışmasının tel olmadan sağlanmasıdır. motor bölümünde gaz teli yoksa araçta etm var demektir. ETM electronic throttle module elektronik gaz kelebeği demektir.




  • teşekkürler,evet araç 1.9 turbo dizel.sizce nasıl bilginiz var mı araçla ilgili?Birde kullanım kitabını bulabileceğimiz bir site var mı?
  • Selamlar; 2012 S40 aracim var.onceleri daha seyrek olmakla beraber simdi 2-3 gunde bir kontak anahtarini cevirdigimde ekranda motor kilidi yaziyor ve mars basmiyor.Kontak acikken yanan tum lambalar yaniyor sadece arac mars basmiyor.Bu durum oldugunda bazen aku bitene kadar ugrasip araci calistiramadigim oldu.Sorunun ne oldugunu bilmiyorum.Gaziantep"tede Volvo servisi yok.

    Anladigim kadariyla bu problem Volvo"larin hastaligi bu.Bu problemi yasamis arkadaslar problemin kaynaginin ne oldugunu ve nasil cozduklerini yazarlarsa minnettar olucam.Tlf numaram:0533 202 1399 .uzun uzun yazmak istemeyip arayan isteyen olursa numarami yaziyorum.Simdiden cok tesekkur ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.