Şimdi Ara

2.2'den 2.2.1'e nasıl geçilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;
    Telefonum Turkcell den alınma, orjinal yani. Malum özellikleri kullanmak için 2.2 Jailbreakli. 2.2.1 çıktı şimdi malum, bu sürüme nasıl geçebilirim?
    iclarified.com' da 2.2.1 Jailbreak çıktı ama bunu nedense yükleyemedim (bilgisayarım Mac 10.5.6) Eğer 2.2.1'e yükseltirsem yeni Jailbreak ile, benim installer yada Cydia ile yüklediğim programlar silinir mi?
    iTunes'a her bağladığımda iPhone'u yeni sürüm var yükselteyim mi abi diye soruyor...Sinir bozucu oldu....



  • Bir ön bilgi vereyim :

    2.2 firmware'den 2.2.1 firmware'e geçerken, Iphone'un baseband'i (ayarlar > genel > hakkında sayfasında "modem" olarak yazar), 02.28'den 02.30'a yükseliyor. Baseband'i 02.30 olan cihazlar için yazılımsal unlock yani sim kilit kırma yapılamadığı için henüz (ne zaman gelir, gelir mi belli değil), telefonu sim kilitli olanların "orijinal 2.2.1 firmware" yüklememesi gerekiyor. Onlar ne yapıyorlar ? Orijinal 2.2 kurduktan sonra, custom (özel) denilen 2.2.1 firmware kuruyorlar. Bu custom firmware'de baseband değişikliği önlenmiş oluyor ve hala yazılımsal sim kilit kullanılabiliyor.

    Sizin cihazınız Turkcell'den alınma olduğu için sim kilit yoktur ve sizin için hiçbir tehlike yok. Ancak eğer yurtdışından gelen veya Türkiye'den sim kilitli olarak alınan bir Iphone olsaydı (mesela Vodafone), o zaman orijinal 2.2.1 firmware yüklememeniz gerekirdi.

    Bu arada, jailbreak, yani ücretli yazılımların deneme amacıyla (!) ücretsiz tam sürüm kullanılabilmesi ile yukarıda anlattığımın ilgisi yok. O her türlü yapılıyor. Bu anlattığım sadece sim kilit ile ilgili.

    Gelelim sizin sorunuza :
    iTunes'dan restore komutu ile restore yapacaksınız. Orijinal 2.2.1 firmware PC'nizde yok ise indirmeye başlar ve solda Download kısmında görebilirsiniz (260 MB civarı). Sonra cihazınızı sıfırdan kurmuş olursunuz.

    Not 1 : Cihazı tam anlamıyla fabrika ayarına döndürmek için Iphone'u DFU moda alıp iTunes'dan restore yapmanız gerekiyor. Forumda ve Google'da arama yapın.

    Not 2 : Restore işlemi cihazdaki herşeyi siler. O yüzden yedek alma konusunu ayrıca araştırın.

    İlave Not : Cihazı restore ederken içinde sim kart olsun. İşlem bitince aktivasyon yapıyor. Ayrıca menü dili İngilizce olur, panik yapmayın. Settings > General > International kısmından Türkçe seçebilirsiniz. Herşey Türkçe olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 6 Mart 2009; 13:10:43 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.