Şimdi Ara

1999 model Primera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 99 model Nissan Primera marka aracım arıza veriyor , yolda giderken titremeye başlıyor hıçkırık tutarmis gibi hani debriyaj ile kaldırırken gazı az verirsin araba titrer ya o biçim de devir saati sallanıyor sonra stop ediyor ve 1-2 saat çalışmıyor sorunu ustalar bulamadı İstanbul da usta bulduk sorunu bulurum dedi ordu dan çekici ile gidicem çekiciye bir dünya para , daha önce sorunu yaşamış birisi var mı İstanbul a gitmeden burada yaptırabilsem(Araç tüplü arızayı tüpten sandık tüp beyni falan değişti ama hala devam)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necomst -- 30 Ağustos 2021; 15:36:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Aracınızın motorunu bilmiyorum, ateşlemesi distribütör mü yoksa bobin mi? Arıza tarifinizden distribütör gibi düşündüm. Eğer distribütör varsa içindeki modül ısındığı için tarif ettiğiniz sorunu yaratır. Çözümü modülü dışarı almak veya termal macunla yalıtım yapıp tekrar takmaktır. Mekanikten de anlayan elektrikçi problemi çözebilir. Modülü dışarı almayı tavsiye etmem, çözüm olsa da uzun vadeli iş olmaz.


    Bir diğer ihtimal map sensörü de bu sorunu yaratır ama çalışmama problemi yapmaz. Tekleme ve rölanti problemi yaratır genel olarak.


    Diğer ihtimal krank sensörü olabilir. Isınınca aynı dediğiniz gibi ateşlemeyi kestirir ve soğuyuncaya kadar motor çalışmasını engeller.


    Aracınızın motoru hakkında ve yakın zamanda yaptırdığınız işlemler hakkında bilgi verirseniz daha net yorumlar yapabiliriz. Birebir aracı kullanıyor olmak gerekmez, dönemi itibariyle diğer Japon araçlarla benzer özellikler gösterir motoru zaten.





  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Araç distribütörlü , çok yol bile gitmeden düşük devirde yapıyor en son tüp beyni değişti , birde bı anda stop etmiyor hızlanırken devir saati sallanmaya başlıyor aynı o dediğim debriyaj ile kaldırırken titreme yapar gibi oluyor koca ordu ve samsun da sorunu bulamadı ustalar arkadaşım da 307 var pejo aynı sorunu yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necomst -- 30 Ağustos 2021; 17:44:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.