Şimdi Ara

1999 Honda Cvic Alayım Mı ? ALDIM ama ---> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • e hayırlı uğurlu olsun honda topiğine bekleriz
  • Hayırlı olsun güle güle kullan. 14 bine alabileceğin en iyi araba kullanım zevki olarak kesinlikle başka arabalar yanına gelemez.
    Bir hatırlatma kesinlikle Motor yağı katkısı kullanma hatta magnetecten başka kullanma. Orjinal buji kullan.
    Ve araç durmadan geriye takma geri giderkende ileri takma araç durup devir rolantiye düşsün. Bunları yap motor 500 bin devirir tabii görürsen
  • hayırlı olsun bir donem hactbackını dusunuyodum gerci hala olaiblir o ayrı ama airbag falan olmayınca tuhaf oluyo ama civic guzel araba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkercom


    quote:

    Orjinalden alıntı: bhe

    arkadaşım bahsettiğin aracın 2001 model aynı kasasını 3 ay önce aldık.
    1.si arabanın performansı, konforu, sessiz olması güzel (diğer civiclerin aksine daha sessiz)
    2. araba çok yakıyor. 280- 290bin gibi bir rakam yakıyor. bu arabaya benzinle bineceksen git passat al daha iyi
    3. araba sorunsuz olsa dahi pek sağlam değil. parmağınla bastır bastırdığın yer çöker. bu kadar incesine ben daha rastlamadım. hal böyle olunca insan bu arabada extra bir güvenlik ihtiyacı hissediyor. bu arada bu arabalar 120bg bilesin.
    sonuç biz abs ve hava yastıklısını aldık.-, tabi fiyatta 17500e çıktı o vakit. abs ve hava yastığı olmasaydı almazdık. arabadan memnun olmamıza rağmen bir daha aynı arabadan almayız. hatta bir daha honda almayız. bunun bir üst kasası da vardı zamanında o da bir başka garip. kapıyı çarpınca araba sanki plastiğe çarpıyor. bu honda performansta feragat edip adam gibi kaporta yapmalı bence.



    Bende de 2000 ies mevcut. Dediklerinizin tam tersini düşünüyorum. Sakın yanlış anlamayın bunlar göreceli kavramlar. Aracın el kitabına bakarsanız araçta güvenlik kafesi vardır ve kaporta kasıtlı olarak ince olmuştur. Daha kolay katlanır ve darbeyi emer. Sacı incedir ama içinde çelik kafges vardır. Passatla kıyaslamanız yanlış passat üst sınıfta yer alır ve sorunsuz olarak civic daha uzun ömürlüdür.
    Tüketim olarak 200 ykr yakıyor. Hava filtresiyle 225 ykr üstelik devirli kullanımda. Şehir içinde 1,6 olmanın dez avantajı yaşanıyor. Dediğiniz değerler 3 aşağı 5 yukarı çıkıyor.
    Performans tatminkar. Ama kesinlikle sessiz değil. Motorda izolasyon yok motor sesi de yok ama o yol sesi ve rüzgar ses adamı çıldırtır. Resmen 200 ile giderken cam açık sanıyorsunuz :)

    Konuyu açan arkadaşa not: Aracı beğendiysen hemen al Piyasası bu kadar zaten. Ben 1,6ies full+ full 15,5 bine aldım(200 model). Bir arkadaş 1,4is modifiyeli 14,750 aldı.Satarken sorun olmaz. Abs ve hava yastıkları kişsel seçimdir ben abs ararım klima ararım kimisi aramaz.
    Sorun olursa cevaplarım.
    Araba temizse kaçırma.



    passat al derken orda bir espiri yaptım. passatın daha çok yakacağı aşikar. ama bu aracın da benzin sarfiyatının çok olduğunu belirtmek istedim. nerdeyse passatla aynı yakıyor manasında. yoksa iki aracı karşılaştırmak değil maksadım. c sınıfı bir araç alıp d sınıfı kadar yakmak insanı üzüyor haliyle.... bunların bir üst kasaları ise çok ekeonomik. onlara aldanmasın diye arkadaşı uyarıyım dedim.
    Ses olayına gelince araçta 4 lastik yeni (nokian h serisi ) ve 54.000 km de aldık aracı. kendi kullandığım aracın megane olması ve daha önce bindiğimiz 2003 civic ls ile kıyaslayınca araba sessiz geldi. zaten beni arabada rahatsız eden motor sesi olurdu hep. bunda böle sesiz bir motor bulunca göreceli olarak sessiz dedim ;parantez içinde de bir üst modele nazaran olduğunu söyledim. Aslında öyle çok rahatsız edici bir yol sesi de yok bence kabul edilir sınırlarda. Meganeye binen biri bu aracı çıt ses yok diye değerlendirir :)))
    kaporta konusuna gelince söylediğiniz açıklamaya benzer bir çok açıklama işittim... ancak euro n-captaki testi seyredince bir garip oldum. bu arabanın diğer rakipleri focus, astra golf. onlarda kaportaya dokununca kaliteyi hissediyorsunuz. kaliteyi hissetmenin verdiği mutluluk çoğu zaman çelik kafes açıklamasından daha fazla mutluluk veriyor.
    size tavsiyem asla eski kasa megane almayın. o zaman kabin sesi ve motor sesi nasıl olur anlarsınız.
    son olarak performans iyi. arabada gazdan ayağınız çekmediğiniz sürece araba uzuyor tabiri caizse. ancak gaz kesip vereyim deyince bir bayılmanın olduğu da gerçek. yalnız bu kafaya takılacak düzeyde. değil vitesleri tanıyınca rahatca bu handicabı egale edersiniz.




  • Neyse ben espriyi anlayamadım. Arkadaş zaten kararını vermiş.
  • Arabayı kapının önüne çektim. Alım satım masrafları 170 YTL tuttu. Fakat moralimin bozulduğu bir nokta var. bu aracın KASKO tutarı : 1900 - 2500 YTL arası. full kasko
    onuda bugün yaptıracaktım ama sanırım bir kaç yerden fiyat almam lazım
  • ewet bana da 1,600 dediler vaz geçtim şimdi kapalı garajda yatıyor
  • Bende 97 model var. Klimalı 1400 motor. ABS ve havayastığı yok. Geçe yıl 11800 e almıştım. Fiyat bence normal.
  • bir çok yerden fiyat aldım. 1900-2500 arasında fiyatlar verdiler.
    en uygununu bu aracın eski kasko firması verdi 1775 YTL ona yaptırdım.
    1 sene sonra kasko değeri bu civarlarda olursa seneye satarım bu aracı
    bu kadar temiz olmasına rağmen
  • Hacı boşuna yaptırdın bu aracın kaskosu düşmez. Bende hesab ettim 3 sene kasko parasına neredeyse 2006 modele yükseltirim. Tabii ozamana 2006 fiyatı düşer. Bende ses sistemi de var garajda efendi yatsın. Genelde dikkatli kullanırım. Ufak tefek kaza olsada kasko parasını aşmaz.
  • bende garaj yok kapının önünde yatacak. çalıntıya karşı vs. benim için
    kasko = trafik sigortası
    yani o kadar zorunlu hissediyorum kendimi
  • Ben ispark a bırakıyorum kameralı güvenlikli.
    Kaskonun tek avantajı sağlam kaza yapınca karşılıyor ve de ufak çaplı hırsızlıkta teybin amfin heba olmuyor. Araba kolay kolay çalınmaz zaten immobiliser vs var şahin değil bu. Araç kasko bedeli zaten %20 düşüyor çalınmada neyse sen güle güle kullan arabanı.
  • Hocam çok para vermişsin...

    Ben 2000 model Full oğlu ful Clio RXT 13 e aldım.

    Donanımlar: ABS-4 Hava yastığı-Klima-Mercekli farlar-Elektrikli aynalar-Alaşım jant-6 hoparlör ses sistemi-Yol Bilgisayarı


    Piyasası daha düşük olmalı 13 gibi olsaydı belki ama 14 çok... Neyse hayırlısı olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Hocam çok para vermişsin...

    Ben 2000 model Full oğlu ful Clio RXT 13 e aldım.

    Donanımlar: ABS-4 Hava yastığı-Klima-Mercekli farlar-Elektrikli aynalar-Alaşım jant-6 hoparlör ses sistemi-Yol Bilgisayarı



    Piyasası daha düşük olmalı 13 gibi olsaydı belki ama 14 çok... Neyse hayırlısı olsun



    üstad clio ile civic mi karşılaştırıyorsun tekrar düşün.
    ikisinede bindim 1000 er km en az yol yaptım clio ile uzun yola çıkanın way haline. şöyle ayağını uzatamadıktan sonra neye yarar onca aksesuar.
    Ayrıca clioda ki abs bir faydası olmadığı gibi zararı var araba durmuyor michlen lastik vardı üstelik bende lassa var yine iyi
    megane desen tamam bi derece de clio olmamış diyoruz
  • Clio biraz küçük zaten amacı o ama. Abs zararı var filan falan bunlar olmaz...

    Honda ile karşılaştırırım tabiiki donanıma baksana, o Honda bomboş.


    Sana Fren mesafelerini vereyim:

    ABS siz Honda Civic 45m

    ABS li Clio 41m

    Bunlar bilimsel test verileri arabam.com un... Bu normal çünkü o yılın en son BOSCH ABS sistemini kullanıyordu Clio buna karşılık Honda 1995 yılı teknolojisi...

    Renault Bosch un en yeni ABS teknolojilerini araçlarına ilk uygulayan firmaların başını çekiyor...



    Zaten ben burada Clio Civici döver demiyorum, farklı sınıf araçlar farklı istekler, ben küçük (mutlaka küçük) çok kaçan ve donanımlı bi araç istiyordum Clio benim için Jacobs 3ü 1 arada gibi mükemmel karışım.


    Benim burada vurgulamak istediğim, Honda nın kalitesi de değil, o araç adamın işini görecek güzel bir araç.


    Ben burada biraz fiyatın yüksek olduğundan bahsettim.

    14 e ABS Çift Havayastıklı Honda Civic bulunabilirdi... Neyse alınmış sanırım artık gerek yok.

    Boya filan yoksa orjinalse sorun yok.


    Triger-Ön takım-Özellikle ROT lar ve balatalar kontrol edilmeli




  • Ben abs zararlı derken zaman zaman tekerleklerin kilitlendiğini bu da abs nin amacına uygunluğunu tartışmaya açar arabam.com ne zamandan beri fren testi yapıp yayınlıyor !
    Mesela senin hesabına göre clio 1,4 full kaç lira birde jazz ile kıyasla esp dahi var.
    Ben şahsen clionun full u yerine bir japonun boşunu tercih ederim.
    Zaten 2005 albea parasına civic aldım çok ta memnunum.
    Arkadaş ta yakın zamanda bu başlığa izlenimlerini yazar
  • peki arkadaş neden 2000 - 1999 model 1,4 civic düşünmedi ben imzamdaki aracı aldım 9,500 ytl ye abs klima çift airbag + civic araç 113.000 kmdeydi 97 model gayette memnunum aracımdan inanın motoru clio'nun motoruyla kıyaslanamaz ikiside 1.4 olmasına rahmen honda bariz daha performanslı ve daha ekonomik 90 hp ve benim aldığım yıllarda çoğu 1,6 araba 90 hp idi kısacası ben gayet memnunum yanlız o fiyatata aldım ama 100.000 bakımını kendım yaptım bunuda ekliyeyim debriyaj seti, trigerler falan hepsini komple yaptırdım birazda titizim 1.000 ytl'de masraf yaptım motora carbon clean falan bujiler yağlar şu an kafam rahat motor konusunda herşeyi güzel bence. şu an ki sorum neden 1.6 o fiyattan daha düşük fiyata 1,4 honda almak varken....






  • Fiyat eski galiba o paraya ben bulsam kaçırmazdım.
    1,4 hondalar çok çok iyi
    hatchback olanı kullandım tabir yerindeyse uçuyor tek kelime ile.
    1,4 honda 1,6 clio ile mükayese kabul etmez
  • arabayı 10 eylül 2007 aldım. 9.500 ytl 113 binde yanlız bu kadar ucuz tabi araba akrabımızın ve buzda kayma sonucu ön arka tampon değişik birde kaput doğruldu lakin motorda hiçbirşey yok ama kaportası boyalı demek istediğim ama buda benim için çok önemli dğeil açıkcası 10 senelik bir araç için motoru iyi olsun kaputu zaten halledilir bir şekilde bence taklalı değil zaten şaşesi düzgün performansı beni tatmin ediyor açıkcası ivmelenmesi iyi 90 hp ve 120 np tork ağır 1.6 araçları geçiyorum yani buda zevkli az da yakıyor bide tüp taktırdım 40 ytl ye 350 km geziyorum keyfime dicek yok resimleri yükledim zten yukarda inceden bişiler yapıcam cant alcam bide spolier düşünüyorum sonra yan çıtaları beyaza boyatçam yapılacak şeyler var ama hepsi yavaş yavaş motorla sorunum yok zaten 10.000 de bir yağını suyunu değiştirdimmi tamam araç gayet güzel. 1.4 full honda alınabilirdi bence...




  • Vurklar önemli değil bende fazlası var.
    ama akraban bayağı bir kıyak geçmiş sana fiyat çok çok uygun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.