Şimdi Ara

1998 Opel Astra GLS (HB) 1,6 16 V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Yeni 1998 Opel astra Gls aldım Opeller hakkında pek fazla Bilgim yok hatta hiç yok bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu arabayı aldım ancak araç boşta iken gaza basıp bıraktığımda motorda bi sarsıntı oluyo daha önce araç kontrol edilmiş bi sorun olmadığı söylenmiş acaba bu sarsıntı normalmi.Araç rolantide çalışırken sanki dizel bi araba sesi var egsoz dan kesik kesik ses geliyo birde hararet 95- e bazende 100 e çıkıyo bunlar bir sorunmudum yoksa orjinalindede böylemidir.Araç hakkında pek bişe bilmediğimden bu kadar soru soruyorum şimdiden teşekkür ederim.



  • Servise götürmenizde yarar var çünkü sayılabilecek onlarca şey varki en iyi yardımı onlar yapabilirler.
  • Yapmaz..

    Biz 1.4 ünü kullandık 11 yıl önce..1.6'sı ise çok yakın bir tanıdıkta vardı ve şu an arkadaşımın babası 1.6 kullanıyor..Bu 3 arabayı da gayet iyi biliyorum böyle bir sıkıntı yaşatmadılar..Motorun sesini bile duymazsınız..Farklı bir ustaya götürmenizi tavsiye ederim..
  • rolantide motor sesi çok çok azdır söylediğiniz şikayetler kesinlikle bir sorun olduğu yönünde bende kanaat oluşturdu ancak hararet göstergesi biraz araç zorlanınca 95 civarına kolayca çıkar ama bu bir sorun değil aracın karakteristliği bu şekilde
  • Aracımı ankaradan aldım ilk bindiğimde böyle sorunlar yoktu P.O. benzin aldım sonra yolda mola verdim bu sallantı olmaya başladı acaba benzine su karışırtırmışlarsa ne gibi şeyler olur aklıma ilk gelen o oluyo.Görüşlerini Ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara çok Teşekkür ediyorum Yolunuz ve Bahtınız açık olsun
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Üye -- 3 Nisan 2010; 1:49:50 >
  • motor conta yakmış arasına 1 lira sıkışmış kahretsin ya nerden aldım bu arabayı daha ilk aydan sanayiden çıkamaz oldum
  • geçmiş olsun..
  • yazık gerçekten yazık
    bu adam bunu bilerek size satmış bu aracı
    neyse geçmiş olsun
  • bu opellerde kullanımında dikkat etmem gerek şeyler nelerdir acaba bana tecrübelernizden faydalanarak biraz fikir verebilirmiseniz çok sevinirim.Hani devirlimi kullanmam gerekir benzin alırken ne almalıyım veya şu kadar kilometre gidersen şunlara bakman lazım veya yağ ne kullanmalıyım bu tip şeyleri paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.
  • geçmiş olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafergudel

    bu opellerde kullanımında dikkat etmem gerek şeyler nelerdir acaba bana tecrübelernizden faydalanarak biraz fikir verebilirmiseniz çok sevinirim.Hani devirlimi kullanmam gerekir benzin alırken ne almalıyım veya şu kadar kilometre gidersen şunlara bakman lazım veya yağ ne kullanmalıyım bu tip şeyleri paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.

    arkadaşım aldığın araba taş gibi bir arabadır biz 1997 yılında sıfır aldık ve halen bizdedir bu araba daha bir kez bile periyodik bakım haricinde servise gitmedi.
    tabi senin aracının çok yorulduğu belli inşallah sana başka sorun çıkarmaz.
    bu araçlarda 7500 km de bir yağ ve yağ filtresini değiştireceksin her 15000 kmde ise periyodik bakıma girecek araba yani filtreler falan değişecek.
    arabanın triger kayışının değiştirilip değiştirilmediğini bilmiyorsan bence triger kayışını değiştir yolda koparsa başına büyük dert açar.
    değiştirdikten sonrada her 4 yılda veya 60.000 kmde bir değiştir.
    aracının orjinal lastik ölçüsü 195/55/15 tir ve genelde pahalı bir lastik olduğundan 195/60/15 le değiştirilir her iki ebat lastiğide denemiş birisi olarak sana lastik değiştirirken orjinal ebattan şaşmamanı öneririm.
    saygılarımla..




  • Bu arada, zaten başınıza gelmiş ama; yakıt aldığınız istasyona dikkat edin. Kötü benzine hiç gelemiyor araç.

    Biz Gölcük'teyken (malum rafineriye yakın, kaçak olayları vs daha fazla) çok sıkıntı çekmiştik kötü benzin yüzünden.
  • Verdiğiniz Bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlar tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracam hayırlı çalışmalar dilerim.
  • Sizede geçmiş olsun inşallah başka sorunlarda çıkarmaz arabamın fiziksel görünümü çok seviyorum tam bana hitap ediyo ama işte şu olay olmasaydı çok daha güzel olacaktı artık çıkacağı varmış napalım :)
  • Benim söylediğim seneler önceydi, 99 senesi falan. Araç hala bizde, kötü benzin harici bir problem yaşamadık maşallah.
  • hocam sizin sorununuz pistonlardan biri bozulmuş olabilir bende de önce lada vardı araba 9o dan sonra çeşit çeşit ses cıkarıyodu ve yakıtıda fazla yakıyodu
  • Arkadaşlar Bi kaç sorum daha olacak tekrar bilgi verirseniz sevinirim. 195 / 55 / 15 Lastiklerin arka ve ön psi basınçları ne olmalı (benzinli ) 195 / 60 /15 Lastiklerin basıncı ne olmalı.Şimdiden Teşekkür ederim.
  • Birileri Bana Yardım Etsin lütfen
    1998 model opel astra gls (hb) aldım aldığım ilk günü motor sübapları yaktı rektefeye girdi,çekişinde gaz yemesinde filan hiçbir sorun yoktu taki bu güne kadar he bu arada motor yapılalı 3 ay olmadı sonra motor elektronik arızası ikaz lambası yanmaya başladı nedeni nedir acaba bi tahmini olan varmı yada başına gelen varsa biraz açıklama yapabilirmi masrafı ne kadar olur.
    Not:Opel alırkan 10 kere düşünü :(
  • yanlış şeylerden yanlış sonuçlar çıkarmışsınız.
    sorun opeldemi sizdemi hatanın nerede olduğunu bilmezseniz aynı hataya tekrar düşersiniz sizin iyiliğiniz için yazıyorum bunu sakın yanlış anlamayın ama size motoru ölmüş aracı kakalamışlar sizde araştırmadan almışsınız sonuçta opel kötü olmuş.yani alırken incelemeyen sizde bir sorun yok o arabayı o şekilde size satanda bir şey yok 12 yıllık arabada sorun çıkınca suçlu kim opel.bu çok kolaycı bir mantık bence
    aynı aracı 97 yılında sıfır aldık ve 13 yıldır araba bir kez bile servise girmedi.her kime sorarsanız sorun 97-98 astra gls lerden memnun olmayan bulabilirmisiniz bilmiyorum.
    neyse gelelim şimdi asıl sorunuza motor ikaz lambası bir çok şeyden yanabilir herhangi bir sensördeki arızayı veya arıza sayılabilecek herhangi bir şeyi bildirmek için yanmış olabilir aracınızda anormal bir durum yoksa paniğe gerek yok aracınızı bilgisayara bağlayabilecek herhangi bir servise gidin orada neden yandığı ortaya çıkacaktır.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.