Şimdi Ara

187 DOĞALGAZ HATTINI ARAMAYIN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
7.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geng G kullanıcısına yanıt
    haklısın deyip destekleseydim çok tutarlı olurdum ,biliyorum
    ama gerçek değişmezdi
  • baskanlık sistemine gecildi.sorun kalmıcak
  • daha önceden 3 tane sanırım öğrenci vefat etmişti bu baca temizliği yüzünden Ankara'da

    belki o yüzden işi sıkı tutuyorlardır, risk almak istemiyorlardır

    o teknisyenlere özellikle talimat vermişlerdir, girebildiğiniz yere girin, kontrol edebildiğiniz yeri kontrol edin, direk gazını kesin diye.
  • 8'de 6 sen hatalısın

    Dört dörtlük bakımını yapsan öyle bir sıkıntıya girmezdin.
  • Keşke direk mühür yapmasalarmış isabet olurmuş fakat ortada büyük ihmalde sizde var. Gaz kaçağı kontrolünde çok hızlı çalışıyorlar yanlız, ankaranın yapracık toki konutlarını bilen varsa ankaranın 40 km dışındadır gece 3 de aramamıza rağmen 10 dakika içinde evde olan bir ekip sistemleri var tebrik etmek gerek.
  • 12 senedir oturdugumuz kendı evımızden baska bır yere kıraya gectık bu zamana kadar kombıyı,ocagı hıc sorunsuz kullandık ve sonra kendı evımızı kıraya verdık.Kıracılar dogalgazı actırırken yenı tasındıkları sırada baca uygunluk raporu ıstenmıs.Onlarda almıs raporu.6 ay sonra cıktılar ve tekrar kendı evımıze gectık 16 aralık 2016da.Dogalgazı actırırken yıne baca uygunluk raporu ıstedıler gunlerden cuma ve rapor olmadıgı ıcın muhurleyıp gıttıler.Aynı gun baca raporu ıcın bırını bulduk geldı baktı verdı raporu.Aradık 187 yı pazartesı geleceklerını soyledıler.Bu sogukta 2,5 gun ocak,kombı calısmayacak lafa bak.Ben sınırlendım buldum bır merdıven muhurledıklerı o kırmızı aletı tum gucumle bıraz sola kaydırdım.Azıcık gaz gelmesını sagladım.Hem kombı calıstı hem ocak.Tam geleceklerı gunde gıttım eskı halıne cevırdım geldıler actılar muhuru ve kullanmaya devam ettık.Bu ulkede boyle yapacaksın yoksa senı magdur etmekten baska bır halta yaradıkları yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 10 Ocak 2017; 7:50:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    12 senedir oturdugumuz kendı evımızden baska bır yere kıraya gectık bu zamana kadar kombıyı,ocagı hıc sorunsuz kullandık ve sonra kendı evımızı kıraya verdık.Kıracılar dogalgazı actırırken yenı tasındıkları sırada baca uygunluk raporu ıstenmıs.Onlarda almıs raporu.6 ay sonra cıktılar ve tekrar kendı evımıze gectık 16 aralık 2016da.Dogalgazı actırırken yıne baca uygunluk raporu ıstedıler gunlerden cuma ve rapor olmadıgı ıcın muhurleyıp gıttıler.Aynı gun baca raporu ıcın bırını bulduk geldı baktı verdı raporu.Aradık 187 yı pazartesı geleceklerını soyledıler.Bu sogukta 2,5 gun ocak,kombı calısmayacak lafa bak.Ben sınırlendım buldum bır merdıven muhurledıklerı o kırmızı aletı tum gucumle bıraz sola kaydırdım.Azıcık gaz gelmesını sagladım.Hem kombı calıstı hem ocak.Tam geleceklerı gunde gıttım eskı halıne cevırdım geldıler actılar muhuru ve kullanmaya devam ettık.Bu ulkede boyle yapacaksın yoksa senı magdur etmekten baska bır halta yaradıkları yok.


    Usulsüz kullanım bedeli yolda hazır ol. İstanbulda 84 tl




  • .ThePunisher. kullanıcısına yanıt
    Gelseydı coktan gelırdı dahada gelmez.
  • Bu yaptığınız işlemden sonra faturalama yapıldı mı ?
  • Böyle bir kural çıktıysa bütün aboneleri tek tek denetleyeceksin amaç gerçekten insanları düşünmekse. Yok eğer, karda kıyamette beni bunun için mi çağırdın kafasıyla, al o zaman bende gazını kesiyorum diyosan o başka bir niyet
  • Arkadaşlar, sadece son mesajı okuyup yorumlar yazdığınız zaman eksik bilgi sahibi olduğunuz için yapılan bazı yorumlar sağlıklı olmuyor.

    Evimizde gaz var, kombi takıldı, şu anda ısınma problemi yok, sorun burada değil.,

    Sorun; kış gününde 6 gün boyunca sadece mevzuata uygun değil diye gaz verilmemesi, yaşadığımız sıkıntılar, gelen arkadaşın yetkisini şahsileştirerek kötüye kullanması, uygulamada standart olmaması ya da herkese süre verilirken bize SIFIR SAAT,SIFIR DAKİKA, SIFIR SANİYE süre verilmesi.

    Bir vatandaş olarak gerekli yerlere müracaatları yaptım, konuyu yargıya taşıyacağım gelen cevaplara göre.
    z
    Hiç bir şey yapmadan oturup zaten hiçbir şey çıkmaz, düzen böyle demeyeceğim.
  • [b]Evde gaz kaçağı yoktu.

    Evde gaz kaçağı yoktu.

    Evde gaz kaçağı yoktu.


    GAZ OLDUĞU HALDE GAZ GELMİYOR, BİZİ SOĞUKTA BIRAKMAYIN DİYE ARADIK.

    Mührün vurulma nedeni gaz kaçağı değil,mevzuata uygunluk olmaması,

    15 YIL BOYUNCA ARALIKSIZ GAZ VERDİĞİNİZ BİR DAİRE burası.

    Sorun süre vermeden kış mevsiminin ortasında gazın kesilmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 10 Ocak 2017; 10:50:41 >
  • Iyide 187 nin gorevi kacak varsa tespit etmek dogalgazi kesmek. Sonrasi servis hallediyor kombinin falan ureticisi kimse o.
  • İyi olmuş, bi gün haberlere ailece doğal faciası diye çıkabilirdin, şansına bir şey olmamış ama olmayacağı ne malum.
  • Konuyla ilgili biraz araştırma yaptım, baca uygunluk raporu olmayan dairelere aynı gün mühür vuruluyor mu diye, bir kaç yerden de teyit ettim;

    Uygulamada baca uygunluk raporu olmayan yani bacalı kombi olan dairelere 20 gün süre veriliyor, deniliyor ki, kombiyi değiştirin, mevzuata uygun hale getirin, gelip bakacağız, 20 gün sonunda gelip tekrar bakıyorlar, eksiklikler giderilmediyse 5 gün ek süre daha veriliyor, yine değişen bir şey yoksa mühür vuruluyor,

    Kısacası 25 gün süre tanınıyor, bize tanınan süre sıfır gün, sıfır dakika, sıfır saniye, bu da gelen arkadaşın yetkisini şahsileştirerek kötüye kullanmasından kaynaklı.

    Başkent Doğalgaz da suçlu, çünkü durumu bilmelerine rağmen hiçbir işlem yapılmadı, mühür kaldırılmadı, 6 gün boyunca gaz verilmedi.
  • Yine araştırmalarım sonucunda; çok eskiden tahmini 25-30 yıllık bacalı kombilerde emniyet düğmesi bulunmadığı, dolayısıyla gazın içeri girip zehirlenme olma tehlikesinin olduğu,

    Ancak 15-20 yıllık yeni nesil bacalı kombilerde emniyet düğmesi bulunduğu, gaz kaçağı durumunda kombinin kendini korumaya aldığını ve sistemi kapattığını, dolayısıyla zehirlenme tehlikesi olmadığını, sadece emniyet düğmesi arızalı olursa tehlike olabileceğini öğrendim.

    Yine de hermatik kombiler en güvenlisi, risk sıfır, böyle olsun, tamam.

    Ama tüketiciyi, vatandaşı mağdur etme hakkına sahip değilsiniz, yetkisini şahsileştirip görevini kötüye kullananlar da kurumdan hemen ayıklanmalı, kurumun da kendine çekidüzen vermesi, vatandaşı mağdur eden uygulamaların arkasında durmadan gerekli işlemleri hemen yapması gerekir, maalesef Başkent Doğalgaz bu konuda geri adım atmadı, 6 gün gaz vermedi daireye.
  • Şimdi gelelim arkadaşın neden işinden atılması gerektiğine ;


    1- 187'yi aradığımda sayacımızda gaz vardı, gece yükleme yapmadığımız için geceyarısından sonra gaz bitmiş, sabah yükledik, arıza verdi, gaz olmasına rağmen kombi çalışmadı.

    2- Sayaçta kontrol yazıyormuş, farkedemedim, küçük bir araştırma sonrası basit bir işlem olduğunu, kart tekrar takılıp çıkarılınca düzeliyor, o da olmazsa Maltepede'ki yerlerine gittiğinizde hemen hallettiklerini öğrendim.

    3- 187'den gelen arkadaş daha gelir gelmez; Burada kontrol yazıyor, bunun için beni çağırmamanız gerekiyor" şeklinde sokak ağzıyla konuşmaya giriş yaptı, ardından emir kipli cümleler geldi, kendisine yazıyı farkedemediğimi, sorunun ne olduğunu sordum.

    4- Bu arkadaş 2.maddede yazdığım işlemleri bildiği halde hiçbir bildirim ve hatırlatma yapmadan, EN ÖNEMLİSİ BU TALEBİM OLMADAN EVE GİRMEK İSTEDİ, çünkü niyet yardımcı olmak değil.




  • 5- Eve girdi, uzattığım terliği almadı, masaya oturdu, yazmaya başladı, baca uygunluk raporu yok diye, ne yazıyorsun dedim, rapor var mı dedi, burayı müteahhit yaptı, kombileri de o taktı, hiçbirinde yok dedim, sonra yazdığı kağıdı verdi imzalamam için, tabi ki imzalamadım, evden çıkmasını istedim, bu da cep telefonuyla fotoğraflar çekti.

    6- Yine kendisine mühür vurabileceğini, ama birkaç gün süre vermesini, işleme koymamasını istedim, üç gün sonra, gel, eksiklikler giderilmezse mührü vur dedim, konuşmalarına da dikkat etmesi gerektiğini söyledim, uyarınca biraz daha dikkat etti, emir kipli cümleler kurmadı.

    7- Ben evimde KAÇAK VAR, GELİN BAKIN DİYE ARAMADIM, 187'yi, hava soğuk, gece gaz bitmiş, basınç düştüğü için gaz olduğu halde gaz gelmiyor, gelin sorunumuzu çözün, BİZİ SOĞUKTA BIRAKMAYIN, YARDIMCI OLUN DİYE ARADIM, yardımcı olmak yerine açık aradılar, evime talebim olmadan girdiler, sorunun basit bir arıza olduğunu bildikleri halde söylemediler.( Bkz 2.madde )

    8- Gelen arkadaş yetkisini kötüye kullandı, eve gireyim, baca uygunluk raporu yoksa mühür vururum giderim düşüncesiyle girdi, başka açıklaması yok, sorunun eve girmeden halledilebilecek basit bir arıza olduğunu biliyordu. ( Bkz 2.madde )

    9- Kombilerin hepsi müteaahhit tarafından takıldı ve 15 yıldır bu apartmana gaz veriliyor, hepsinde aynı durum var, ihbar ediyorum, işlem yapın dedim, şu ana kadar ses yok.

    10- Eksiklikleri gidermek için süre istedim bir kaç gün, verilmedi.




  • Sizi kış ortasında mağdur etmiş en azından 2 gün süre tanıyıp ona göre rapor tutabilirdi
  • Çok üzülduğumu belirtmek isterim. Benim magduriyetim degil sadece deger tasiyan. Bana ozelden bilgileri verirseniz ayni zataman iletisim numaranizi yonlendirme yapabilirim ustad

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.