Şimdi Ara

18 Yaş Altı Araba Alımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18 Yaş Altındayım Tofaş Almak İstiyorum, Fakat Yaşım Tutmuyor Bu Konuyu Hep Merak Etmişimdir, Acaba Arabayı Babamın Üzerine Yaptırıp Memleketimde Sürebilirmiyim. Köy Olduğu İçin Jandarma Vs. Hiç İçeri Girip Kontrol Etmiyor Ve Orta Boyutlu Bir Köyde Süreceğim İçin Hiç Sıkıntı Çıkacağını Sanmıyorum.




  • "KÖYDE SÜRECEĞİM İÇİN HİÇ SIKINTI ÇIKACAĞINI SANMIYORUM"


    Bu cümlene dikkat et. Çünkü bir sorun olduğunda iş işten geçmiş olacak. Keşke diyeceksin...


    Yaşın daha küçük. Ne kadar tecrübeliyim desen de, ne kadar ustayım desen de kaza olasılığı hep vardır. Köy diyip geçme, köylerde de trafik kazası oluyor, ölenler bile var.


    Senin gibi hevesli genç çok. Bak 19 yaşındaki Furkan, Konya'da kaldırımda yürüyen bir aileyi nasıl parçaladı: https://t24.com.tr/video/kaldirimda-yuruyen-aileye-otomobil-carpti-baba-ile-oglu-hayatini-kaybetti,33348


    Acele etme, 18'ini geçtikten sonra istediğini yap ama unutma, önemli olan hızlı gitmek değil zamanında durabilmek. Bir de kendine aşırı güvenme. Temkinli ol. Benden sana abi tavsiyesi.





  • üzerine alabiliyorsun diye biliyorum ama süremezsin. ehliyetin yok. köy yolu olması da bir şeyi değiştirmez. jandarmayla hiç karşılaşmaman da karşılaşmayacağın anlamına gelmez. yakalarlarsa sağlam cezası var. ben de haziran ayından beri köy gibi bir yerde yaşıyorum, inan bana nadiren de olsa jandarmaya rastlıyorum yolda. hatta geçen çevirme yapıyorlardı. covid 19 yasakları sonrası sokakta yasakları delen 65+ ve 20 yaş altı insan aradıkları için denetimler sıklaştı.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Bizim Köyümüz Öyle Bildiğiniz Kaldırımlı Ultra Lüks Köylerden Değil. Bu Sene Sürdüm 1 Kez Bile Kazam Olmadı, Çok Fazla Sürdüm Hatta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunaydinb58 -- 17 Şubat 2022; 21:25:3 >
  • noterde üstüne alabilirsin.

    2009 senesinden bildiğime göre. Annen ve baban da noterde bulunması ve onlarında imzası gerekiyor.

    Sürmemelisin yalnız.

    bu işin hukuken de, vicdanen de vebali büyük.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 18 Şubat 2022; 15:31:57 >
  • Ruhsatı üzerine alıyorsun, muhtemelen velini yanında isterler. Sigorta çok yüksek çıkacağı için bir büyüğün adına alıp 18 yaşından sonra üstüne almak daha mantıklı olur.


    Kullanma kısmına gelince kazayı bir defa yaparsın, hem hukuki hem vicdani etkileri yıllarca sürer.


    Kullanma demiyorum, burada kullanma diyenlerin önemli kısmı ehliyet aldığında trafiğe çıkacak kadar deneyim sahibi idi. Ehliyetini alana kadar yanında bir büyük ile tamamen boş alanda (köyde bulması zor olmaz) direksiyona, pedallere alış iyice.

  • üstüne ilk defa araba alınca çok para çıkıyo diye biliyorum, bende öyle olmuştu. benimde ilk arabam kuş serisi sevmediğim için fiat uno olmuştu. ehliyetsiz 2-3 ay gezmiştim, zevk verir gibi oluyor ama aslında çok yanlış birşey. ehliyet alınca aptallığımı anladım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.