Şimdi Ara

17 Aralık: Darbe mi yoksa Yolsuzluk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarih 17 Aralık:

    Güne 89 kişinin gözaltısıyla başlandı, hükümet şaşkın, herkes şaşkın. Peki gerçekten yolsuzluk oldumu?

    17 Aralık 2013 günü Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'nın gözaltı talimatları ile başlayan gözaltılar, hepiniz biliyorsunuz. Peki bunu ortaya atan Celal Kara şuan nerede? Kaçtı.

    Başsavcı Zekeriya öz, twitter açıklamasında "CESARETİYLE YAŞAMAYAN ---- ESARETİYLE ÖLÜR" yazılı olan Zekeriya Öz.. Kaçtı.

    Peki kaçmayan kim? O kadar yolsuzluk iddialarına rağmen, gerçekliği tartışılır olan ve tek kanıt olarak sunulabilecek ses kaydına rağmen? O zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan..

    Peki soruyorum, elde tutulabilir ve gerçekliği hiçbirzaman çözülemeyecek tek bir ses kaydı mı yolsuzluk yapıldığının kanıtı?

    Akparti yol vb. yaparak kendini destekleyen şirketleri büyüttü. Bunu kimse çıkıp yalanlamaz zaten. En fanatik akpartilisi bile bunun farkındadır. Bu yollarla elindeki gücünü büyütürken 30-40 milyonun peşinden mi gidecek Erdoğan? 30-40 milyon liralık yolsuzluk mu yapacak? Ve en büyük düşmanı cemaatin(illa cemaat olmasına gerek yok almanyasından iranına, fransasından israiline birçok düşmanı olan Erdoğan) telefonda kendisini dinleyeceklerini düşünemeyecekmi?


    Birde şu var tabii ki, ortada bu derece büyük meblağlar dönerken bunu dinlendiğini bilen Erdoğan telefondan konuşacak kadar küçük düşünen bir insan mı sizce?

    Peki cemaat ile ne zaman aralar koptu?

    Akpartinin cemaat ile ittifak yaptığı aşikar. Bu ittifak nasıl bozuldu? Başta hükümet cemaat kadrolarını yetkili yerlerden tasfiye etmeye başladı, ardından asıl olayın koptuğu yer Mit Müsteşarı Hakan Fidan'ın gözaltına almaya çalışmasaydı. Daha sonrasında dershanelerin kapatılacağı gibi olaylar ile devam etti kriz.

    Akparti büyüttü, her makama geçirtti ve daha sonra hükümeti paylaşmak istemediği için bozdu bu ittifakı.

    Daha sonrasında birçok olay yaşandı. Bunlardan en bilineni yolsuzluk operasyonlarıydı. Yolsuzluk operasyonları aslında bir darbe girişimiydi. Çünkü istedikleri olsaydı, yani Erdoğan istifa etseydi akparti bütün gücünü kaybedecekti yada cemaatçilerin eline geçecekti.

    Fakat görüyoruzki Erdoğan'a "pes edecek, kaçacak" diyen herkes yavaş yavaş kaçmaya başladı. En son bilineni ise 7 milyar dolar ile "Akın İpek".


    Peki 700.000 TL'lik saat?

    Asgari ücretin 950TL olduğu bir ülkede bir bakanın 700.000 liralık saat takması ne derece doğrudur? İddiaların arkasında Reza Sarraf tarafından hediye edilen ve rüşvet olarak verilen bir saat olduğu konuşuluyor. Eski bakan Zafer Çağlayan'ın saat koleksiyonu olduğu ve bu yüzden saatlere ilgisi olduğu konuşuluyor.

    Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, " "Kusura bakmasın bu eski bakan arkadaşlarımız. Dobra dobra konuşuyorum. AK Parti'nin Genel Başkan Vekili olarak konuşuyorum. Asgari ücretin yeni bin liraya çıktığı bir ülkede bir siyasetçi 700 bin TL'lik saat alamaz kardeşim. Bu 700 bin liralık saati kolunda taşıyamaz. Bu siyasi etik açısından son derece yanlış bir davranıştır." demişti.


    Peki ya Bilal Erdoğan'ın aldığı iddia edilen "gemiler"?

    Bu gemiler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketine aittir.

    Ben bu gemilerin alınmasına neden bu kadar tepki gösterildi anlayamadım? Şirket olarak alınan bir gemi nasıl oluyorda Bilal Erdoğan'ın gemiciği oluyor? Peki ya bu alınan gemiyi Aydın Doğan veya Koç şirketi alsaydı? "Şirket için alınmıştır, sizene, sizi ilgilendiriyormu" tarzında yorumlar okurduk. Fakat bu gemi Bilal erdoğanın ortak olduğu bir şirkete alınınca nasıl oluyorda "Bilal'in gemiciği" oluyor?


    Daha deyineceğim birçok konu var fakat uzun konular olunca okuyan olmuyor. O yüzden daha fazla uzatmaya gerek yok.

    Fakat dediğim gibi ses kaydı vardır, fakat günümüz teknolojisinde bu ses kaydı değiştirilmiştir. Kimse yaptığı yolsuzluğu özelliklede daha 1 sene öncesinde cemaate savaş açtığını bilerek telefonda konuşmaz.

    Not: Yorumlarda yapılacak alaycı yorumlar, hakaret içeren yorumlar ve tartışmaya yol açacak yorumlar şikayet edilip kaldırtılacaktır.







  • He darbe var darbe .

    Komutanları içeri atarken ne çok seviyordunuz o savcıları falan . Şimdi ibre tersine dönünce mağdur edebiyatını yine yapmaya başladınız .

    Şikayet edip kaldırtacakmış ya hiç sormuyor kendine heralde ben kimim ? Benim ne yetkim var diye . Esas dalge geçmeyi sen bu konuyu açarak yapıyorsun kendi konunu kaldırt o zaman .
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kim mağdur edebiyatı yapıyor? Bak yazdım herşeyi oraya okuduysan anlamışsındır zaten ama okumamışsın belli.

    Ben yazdım zaten ittifak vardı fakat daha sonra AKP hükümeti paylaşmak istemediği için bozdu ittifakı.

    Sen cevap ver cevap nerde yolsuzluk?

    Kaçıcak erdoğan canım tabi

    Edit: ayrıca benim bir özelliğim yok, alaycı, hakaret içeren ve tartışmaya yol açan yorumlar zaten şikayet edilince kaldırılıyor. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MekheR -- 6 Eylül 2015; 17:00:29 >
  • Niye kaçmayacaklar yüce divanda sayınız fazla diye her türlü pisliği yapıyordunuz beliniz kırıldı ayakkabı kutuları para sayma makineleri çıktı mı çıktı 1 kasımda iktidardan düşün hepiniz yargılanacaksınız kurtuluşunuz yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Çıktıda ben göremedim galiba?

    Sen nasıl gördün?

    Kılıçdaroğlu ve Bahçelinin televizyon sehpasında çaldığı paralar çıktımı çıktı. Dimi? Yersen.

    Sen görmedin ama ben gördüm. Ben özelim çünkü tek siz CHP'liler ve MHP'liler göremiyosunuz ben gördüm çalıyolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MekheR -- 6 Eylül 2015; 17:05:08 >
  • Birazdan gelip eksilemeye başlar Diktatör Tayyipçiler
  • Konuyu açan ak partili haberiniz olsun. Gerçi kimin dediğine değil ne dediğine bakmak gerek. Cemaat güçlü olsaydı akp kaçacaktı. Zaten bu güç dengesini ilk etapta görmeyen Erdoğan Bayraktar ne dedi? Ben ne yaptıysam Tayyip Erdoğanın talimatiyla yaptım. İstifa etmesi gereken biri varsa eğer oda Başbakandır dedi. Sonra özür dileyip barıştılar. Mecbur barışacaklar araları bi bozulsa tüm çirkinlikler ortaya dökülecekti.

    Cemaatin komplo kurduğuna zerre ihtimal vermiyorum. Zaten bunlar biliniyordu. Dershaneleri kapatmak demek doğrudan cemaate yönelik bir şeydi. Yani ilk olarak akp savaşı başlattı diyebiliriz. Daha sonra çıkarlar çatışınca 17 ve 25 Aralık operasyonları oldu. Cemaat gerçekten güçlü olsaydı şimdi tayyip içerdeydi. Bu işin sonunda da kim güçlüyse o haklı olacak.


    Edit: Halen 7 Milyar dolar diyorlar yav.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnar -- 6 Eylül 2015; 17:16:16 >




  • quote:

    Kimse yaptığı yolsuzluğu özelliklede daha 1 sene öncesinde cemaate savaş açtığını bilerek telefonda konuşmaz.


    O cemaat savaşıyla alakalı değil, kriptolu telefonlara olan güven.
  • Konu Sahibi sen rteye inanıyormusun??

    "tek servetim parmağımdaki yüzüktür, birgün duyarsanız ki rte zengin oldu,bilin ki rte haram yemiştir "

    Ve rtenin kirasını refah partisinin ödediği günler geride kaldı.Eski belediye başkanı rte şimdi Karun kadar zengin

    Koskoca eski belediye başkanı yalanmı söylüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MekheR

    Kim mağdur edebiyatı yapıyor? Bak yazdım herşeyi oraya okuduysan anlamışsındır zaten ama okumamışsın belli.

    Ben yazdım zaten ittifak vardı fakat daha sonra AKP hükümeti paylaşmak istemediği için bozdu ittifakı.

    Sen cevap ver cevap nerde yolsuzluk?

    Kaçıcak erdoğan canım tabi

    Edit: ayrıca benim bir özelliğim yok, alaycı, hakaret içeren ve tartışmaya yol açan yorumlar zaten şikayet edilince kaldırılıyor. :)

    Ergenekon adı altında o kadar askeri içeri soktunuz sonra "ay pardon" dediniz adamların 4-5 yılını yediniz. Savcılar haklı olsa bile başlarına gelecek belli, içeri alınıp susturulacaklar. AKP iktidarı boyunca cemaatle bir olup orduyu sindirdi. Koskoca TSK'nın 3-5 tane dağ faresini avlayamamasından da anlaşılıyor bu.

    Tayyip'in dinlenme iddialarına gelelim. Yabancı bir kuruluş kayıtları inceleyip montaj olmadığına dair bir rapor hazırlamıştı zaten. Montaj olmadığını arka plandaki seslerin aynı ortama ait ve tek parça olmasına dayandırmışlardı o rapor Kılıçdaroğlu ile gittiği her yere gidiyordu. Zaten dinlendiğini Tayyip'de inkar etmedi ki. Adamın ağızından çıkan cümle "Kriptolu telefonlarımı bile dinlemişler.". Meydanda Tayyip bu şekilde bağırırken AKP seçmenleri alkışlıyordu; biri de çıkıp demedi e kardeşim hani montajdı?

    Bilal Erdoğan'ın vakfını hepimiz duymuşuzdur, duymayan olduğunu sanmıyorum. Ne zaman bir ihaleye girilecek, ihalenin verileceği arkadaş bu vakıfa parayı yatırır ve ihale ona verilir. Yoksa yok gemicikmiş, yok para kasalarıymış bunlar küçük meblağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2jz1993 -- 7 Eylül 2015; 0:03:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek soru. Rte başbakan olmasaydı oğlunun gemiciği olur muydu? Diğer ortaklıklara girmedik bak.
  • Yolsuzluk yoksa erdoğanın bazı ses kayıtlarını kabul edip sıfırlama kaydını şiddetle yalanlamasını nasıl açıklıyorsunuz? Eğer kayıt sahteyse erdoğan veya milyonlarca destekçisinden herhangi biri niçin kaydın sahte olduğunu belgeleyip cemaati rezil etmemiştir?

    Eğer yolsuzluk yoksa erdoğan alnına çalınan bu kara lekeyi ömür boyu taşımak yerine niçin mahkemeye çıkıp aklanmamaktadır. Üstelik bütün yargı onun etkisi altında olmasına rağmen neden korkmaktadır?

    Yolsuzluk yoksa neden erdoğan intikam alır gibi binlerce polisi ve savcıyı sürgün etmiştir. Onun yerine çıkıp aklansaydı toplumdaki itibarı artmazmıydı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 6 Eylül 2015; 18:47:13 >
  • Bu konu çok su götürür ve söylenecek çok şeyler var ama kısaca 17 ve 25 aralık tarihin görüp görebileceği en aşağılık bir darbe girişimiydi ve erdoğanın dik duruşu sayesinde bertaraf edildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: operadakises

    Bu konu çok su götürür ve söylenecek çok şeyler var ama kısaca 17 ve 25 aralık tarihin görüp görebileceği en aşağılık bir darbe girişimiydi ve erdoğanın dik duruşu sayesinde bertaraf edildi.

    Söylenecek çok şey varsa söyle darbe deyip sıvışma. Bu lafım bütün yandaşlara.

    Bak yukarıda sorular sorduk, varsa cevabınız açıklayın. Yoksa bu "darbe girişimi" saçmalıklarıyla ancak kahvedeki cahil amcaları kandırırsınız.
  • Ne kadar inkar etsekte Başa geçipte yemeyecek ve etrafına yedirmeyecek bir parti şahıs yok.hepimizde biliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen beyinciğini böyle ağır konulara fazla yorma.sanada yazık ama. bak naçizane tavsiyem hollanda maçı başladı git biraz maç seyret bağır çağır stres atıp rahatla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu adam eski ankara sanayi odası (aso) başkanı yani sanayici.700 bin liralıkta saat alır takar 7 milyonlukta.para var alıyor takıyor.ben bu kafayı anlamış değilim.ha diğer bakanın dediği gibi 950 bin lira asgari ücretin olduğu yerde bir bakanın 700 bin liralık saat takması doğru birşey mi? benim fikrim;yanlış.daha dikkatli olmaları gerekiyor.bir insanı yolsuzlukla hırsızlıkla suçlamak ayrı birşey o saati takmasının etik olarak yanlış olması ayrı birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: operadakises

    Sen beyinciğini böyle ağır konulara fazla yorma.sanada yazık ama. bak naçizane tavsiyem hollanda maçı başladı git biraz maç seyret bağır çağır stres atıp rahatla.

    Ne oldu soruları görünce beyin felci geçirdin galiba kafa basmıyor dimi.
  • O kadar yazmissin da yolsuzluk operasyonlarının ben hala RTE ile alakasını cozemedim? Dolayisi ile sorduğun soruların içine sürekli RTE'yi katmanı anlamlandıramadım?
    Yolsuzluk fezlekelerini hiç okudun mu acaba? Ben büyük kısmını okudum. RTE'yi "paraları sıfırlayın" tapesi ile yargılamaya kalksan olacak olan sonuç "delil yetersizliği sebebiyle beraat" kararı çıkmasıdır.
    Bakan-İmar-Reza olaylarını yazsan anlarım,oralarda komisyon ve rant işleri dönüyor da "yolsuzluk yapan rte" imajı tamamen algıya yönelik dezenformasyon.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 6 Eylül 2015; 21:14:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.