Şimdi Ara

1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    klasik uydu yerine starlink kullanılsa gecikme sorunu olmaz.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt
    İlan Musk bunu beğenmedi.

    Hani şu soğukta/sıcakta hizmet veremeyen Star Link mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ulak RRU'lar asılı :)

  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

    Vsat hocam o. Yani uydudan uplink. Normalde yedek olarak da konulabilir ancak burada muhtemelen ne fiber ne de radyolink mevcut değildir.

  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

    Uydu çok maliyetli. Bu sebeple kapasiteyi de kısıtlı tutuyorlardır haliyle hız düşüktür diye tahmin ediyorum.

  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

    Radyolink hocam bu. Bir yerde var demek ki radyolink. İstasyon da Huawei. Bu arada müsaadenizle görselleri çalıyorum 1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 4 Aralık 2022; 3:31:29 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam buyrun 😄 2200 rakımdaki baz istasyonları diye not düşersiniz 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt
    O değil de manzara dehşet, temiz orman havası, rize çayı fena takılırsın orada…

    Karşında da dev gibi baz istasyonu 0 ms ile oyun moyun atarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 4 Aralık 2022; 13:44:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazları çaya beklerim hocam 😄 diğer karşıya da VF 4G kurdu onunla takılıyorum artık gidince 😄😄 bu wimax ile internetten verim alamadım iptal ettim kısa süre kullanıp TT sağolsun çok uğraştırdı, faturalardaki 4₺lik vergi ile biz yaylalarda ev tlf ve internet hizmeti alabiliyoruz işte 😄



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 4 Aralık 2022; 13:49:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

    Çok güzel manzaralı olan baz istasyonu hangi il hocam? Tıpkı Giresun gibi, orada da baz istasyonları böyle sisler ormanlar içerisinde kayboluyor adeta, çok güzel manzaralar oluşuyor. 1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI) Ancak Giresun un çok büyük bölümünde arazi engebeli olduğu için hepsinin çekim kapasitesi kırsalda aşırı şekilde düşüyor.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Evet hocam, bu arada fotoğraflar müthiş değil mi? Gerçekten çeken her detaya önem vermiş çok beğendim :) İnşallah daha fazla bu şekilde yerel haber sitesinde görebileceğiz bu tarz haberleri. Böylece fotoğraf arşivimiz de büyüyor. Tabi kaynaklarını not olarak ekliyoruz eğer fotoğrafları çekenler görürse üzülmesin, kaynak fotoğrafların en altında yer alıyor. 1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI) 1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 4 Aralık 2022; 16:42:44 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Trabzon hocam, burada da arazi farklı sayılmaz ama Turkcell 3G’de 25 Mbps ve Vodafone 4G de 45 Mbps veriyor. Arazi şartları nedeniyle bu bazlar olmasa hizmet alamıyoruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam. Ben hep şeyi merak ediyorum, Sümela Manastırının orada baz istasyonu mu var hocam, orası çok dağlık bir bölge ama çekim sıkıntısını nasıl çözüyorlar acaba? Bu arada Sümela manastırının birebir aynısı Giresun un Şebinkarahisar ilçesinde bulunuyor. Oranın adı da Meryem Ana manastırı. Ancak Sümela manastırı kadar meşhur olmadığı için pek bilinmiyor. Orası da aşırı dağlık bir bölge ve çıkmak için iki yüzün üzerinde basamağı tırmanıyorsunuz. Bir noktaya kadar düz, bir noktadan sonra merdivenler başlıyor.


    İkisi de mimari ve yapım olarak birbirinin aynısı, sadece birisi daha meşhur. Bu tarz erişimin çok güç olduğu ama turistik olan yerlerdeki bazları incelemeyi daha çok severim hocam. Mesela Radyolink i var mı, fiberi var mı, uydudan mı besliyor mesela nasıl? 1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI) 


    Maalesef ikisini de ziyaret edemedim ama ikisi de karadenizin en önemli turistik ve kültürel noktalarından birisi. Zaten karadeniz dediğin zaman her yerinden tarih fışkırıyor. Trabzon da Atatürk köşkü olduğunu biliyorum mesela aşırı güzel bir binası var.


    İmkanlar doğrultusunda her yeri gezmek lazım aslında. Ülkemizin her yeri kültürel ve tarih açısından çok zengin. Tabi bu erişimin çok zor olduğu yerlerdeki bazları da incelemek harika oluyor. 1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI) 


    Bu arada, uydu sistemli bir baz istasyonu kayıt etmiştim daha önce. Buyrun paylaşayım hocam. Biraz önce yükledim. Bunun uydu anteni biraz daha eski tabi.


    1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI)XpressMusic34youtube
    Uydu sistemli baz istasyonu. Base station with satellite system İstanbul Şile de kayıt edilmiştir. Görüntü tarihi: 11.03.2021 Düzenlenme tarihi: 04.12.2022
    https://www.youtube.com/watch?v=URu7569hMiw




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Sümelanın bölgesinde de var benzer yapılar ama dediğiniz gibi Sümela en meşhuru olmuş, gezmek görmek lazım :) Genelde dağ tepelerinden radyolink ile araziyi aşıyorlar, örneğin benim attığım bölge evet çok engebeli ancak tepe noktalardan 40-50km uzaktaki sahil şehirleri gözüküyor ve bazı tepelerde bende 4G sinyali alıyordum hatta Trabzon yaylada şebeke aramasında Rus hatları bile görülüyor :)

    Bende söylediğiniz bölgeleri gezip CellMapper ile haritalamak istiyorum ancak son yıllarda pek gidemiyorum :)

    1500 yerleşim yeri daha internete bağlanacak (sektörel) ( FAZ 3 İLK MONTAJLAR YAPILMAYA BAŞLANDI)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

    Aynı düşüncelere sahibiz kesinlikle :)

  • kadir1003 kullanıcısına yanıt


    Maşallah, süphanallah böyle güzel yerlerin kıymetini bilmek lazım. Şehir’de biz yaşamıyoruz yahu.

    Ara sıra at böyle, bari fotoğraflardan ferahlayalım, manzara görelim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz istasyon bu fotoğraflardakiler ise mikrodalga radyolink anteni var, onun tam karşısında bir tane daha vardır. Hani bu baz istasyonu olmak zorunda değil, daha basit bir aktarıcı da olabilir.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Bir Japon operatör Starlink üstünden hizmete başlamıştı bir ada gibi bir yerde. Tabi bizim operatörler için ne kadar kârlı iş olur bilinmez.

  • Wimax internet alt yapının olmadığı yerlerde kullanılan 2023 bütçede aktif ve geliştirilecek projeler arasında da yer alan ulaştırma bakanlığı destekli internet hizmeti, satışları Türk Telekom tarafından yapılıyor alt yapıda karel firması saha ve ekip desteği sağlamakta.


    Wimax hizmeti bakanlık destekli olduğu için abonelik vermeleri gerekiyor ama masraflarını karşılanamadığından "modem yok/kapsama alanı dışındasınız" gibi doğru olmayan nedenle sunup abonelik vermiyorlar ama YALAN, sistem olarak yapı uzak mesefalere kadar kapsama sağlıyor, yeni modem temini ve arızalı cihazların onarımlarını bile isteye yapmadıklarından abonelik vermiyorlar.


    Bingöl Merkez Türk Telekom müdürlüğü 5 yıldır WİMAX aboneliği vermiyor ve aktif aboneleride sahayı kapatmak için bilerek yok çekiyorlar. Müdürlükde konu hakkında hiç yardımcı olmuyor, çalışanlar da üzerimizden bir iş daha düşer diye bilerek kapatmaya yönlendiriyorlar.


    Ulaştırma bakanlığı ve BTK kurumunun WİMAX için sözleşmesi var Türk Telekom ile hizmet vermeleri gerekiyor ama kurumlardan sağlam bir şikayet ulaştırılmadığından seyip bir şekilde çalışılıyor, hesap sorunda olmayınca Türk Telekom şirketi kafasına göre davranıyor.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.